Recept karmelitánskych mníšok nezostal v zabudnutí. Postupom času sa rozšíril do rôznych regiónov Francúzska, no makrónky, aké poznáme dnes, sa objavili až v 90. rokoch 19. storočia v parížskej cukrárni La Maison Ladurée. Jeden z majiteľov cukrárne vytvoril zmes z masla, džemu a ganáže, ktorou začal plniť jednotlivé makrónky. Od tej chvíle sa cukráreň stala jedným z najobľúbenejších miest v Paríži, kam si ľudia chodili pochutnávať na sladkej dobrote, a chýry o nej sa rozniesli do celého sveta. Toľko z histórie markrónok, ktoré sa postupne stali súčasťou mnohých dezertov nielen na svadbách. Existujú stovky kombinácií chutí a farieb, takže makrónky si viete prispôsobiť štýlu a téme vašej svadby. Zároveň ich môžete rôzne zdobiť alebo na ne písať jedlými farbami. Sú tiež vkusnou súčasťou svadobnej torty, môžu slúžiť ako menovky na svadobnom stole či v podobe milého darčeka potešiť svadobných hostí. A predstavte si radosť detí, keď si v candy bare nájdu makrónky v podobe lízanky...
Fantázii sa pri tejto cukrovinke medze nekladú, o čom vás presvedčí aj naša galéria:
Ďalej by vás mohlo zaujímať:
Foto: