Na Svadobnej výstave uvidíte aj firmy, ktorých podnikanie sa stalo rodinnou záležitosťou, kde sa skúsenosti odovzdávajú z otca na syna.
Zlatník Fridrich Ebner je na históriu svojej firmy hrdý:"Sme tu už tri generácie. Vedomosti, ktoré som získal a získavam od môjho otca, rozvíjam a odovzdávam môjmu synovi."
Myslí si, že tak, ako každá rodina má svojho lekára, automechanika či finančného poradcu, mala by mať i klenotníka: "Je to háklivé povolanie, založené na dôvere. A kde máte väčšiu
dôveru ako u človeka ktorý vyrábal šperky ešte vašej mamičke a v našom prípade aj babičke." dodáva Fridrich Ebner. Ak máte starosti s tým, ako si správne svadobný či iný šperk vybrať, tento skúsený klenotník, ktorého srdcovou záležitosťou sú perly, vám poradí rád: "Za roky praxe máme skúsenosti v komunikácii s klientom a dokážeme ho nasmerovať na typ, ktorý mu sedí."
A jeho osobná pozvánka na Svadobnú výstavu? "Srdečne Vás pozývam na túto výstavu, budem tam pre Vás celú nedeľu. Odpoviem Vám na každú otázku čo sa týka šperkov a klenotníctva. Naučím Vás pozerať sa na šperky ako na drobné
radosti."
Tandem otec a syn je aj za značkou Gerardin, ktorá sa špecializuje na sladké pokušenia - ručne vyrábané pralinky, torty a rôzne delikatesy.
Že výroba pralinky je hotové umenie, dokladá pán Baniar starší, zodpovedný za objednávky a produkciu:"Výroba pralinky z pravej čokolády vyžaduje presný výrobný postup, od temperácie čokolády, čo je roztopenie a chladenie za stáleho miešania, až po stuhnutie prirodzenou cestou v takzvanej izbovej teplote. K tomu je potrebné pripočítať čas na varenie plnky a aj pri veľkej snahe to rýchlejšie ako za 6 hodín nejde."
Za rozmanitými chuťami a receptami, dovedenými do dokonalosti, stojí Baniar mladší, Michal. Ako šéfcukrár vytvára rôzne kombinácie, odkrýva nové chute, aby ste v každej pralinke mohli zažiť skutočné prekvapenie: "Najnovšie spájame chuť kvalitného dozretého syru v spojení s citrónom alebo šampanským a čokoládou", hovorí o svojom cukrárskom remesle, ktoré ocenili už aj v Dubaji či v Šanghaji. Na otázku, ktorá pralinka je jeho obľúbená, odpovedať nevie: "Je to ako ako povedať, ktoré zo svojich detí máte najradšej. Všetky chute majú niečo do seba a tým že si ich receptúru robím sám, každá chuť mi je blízka." Tak príďte ochutnať, aké lahôdky si pripravila spoločnosť Gerardin pre vás svadobný deň.
Názov výstavy: SVADOBNÁ VÝSTAVA
Dátum: Nedeľa, 27. január 2013
Miesto: Hotel Radisson Blu Carlton
Bratislava
Čas konania: 9.00 - 19.00 hod.
Vstupné: 5,- €
Chcete si pozrieť predošlú pozvánku na výstavu?
Kliknite sem.
Foto:
Klenotníctvo Ebner
Gerardin