Blog > Nevestin blog > Nevestin blog > Ako prežiť prvú hádku? Urobiť si skvelý večer!
|

Ako prežiť prvú hádku? Urobiť si skvelý večer!

Dnes ráno sme sa strašne pohádali. Pre totálnu blbosť... Nevinne som poznamenala, že tá včerajšia košeľa do prádelníka sama neodkráča a dodala som - keďže ja tie košele otrocky periem a žehlím - že by ich preto mohol aspoň odkladať na svoje miesto. Nemôžem za to, že na to stále zabúda. „Už je to tu, zas vyťahuješ úplné prkotiny... ty robíš všetko a ja v tejto domácnosti nerobím nič?“ Tak to som nemohla nechať tak, asi si to viete predstaviť. Bola z toho pekná hádka, od košele som sa dostala k našej hypotéke, sťahovaniu, jeho kamarátom a zakončila som to nadávkou workoholik. No skrátka, dala som si fakt záležať, aby som neobišla nič, čo mi už dlho ležalo v žalúdku. Ani sme si pri odchode z domu nedali pusu. Prvýkrát odo dňa, čo sme spolu. Potom mi došlo, že som to naozaj prehnala.
img_9015_logo_titulka

Už po stýkrát beriem do ruky mobil a neviem sa rozhodnúť, či tú textovku odošlem. Zlatko, prepáč, bola som dnes fakt nepríjemná. Nie, to bude príliš jasný a rýchly ústup. Som totiž tvrdohlavá a neviem sa zrazu tváriť, že sa nič nestalo. Tak teda Ešte sa hneváš? Ani to nie... Ale nejaké gesto by som urobiť mala. Niečo originálne a pekné. Také ospravedlnenie a vyznanie lásky v jednom. Kino? Rozmýšľam, čo by ho potešilo. Reštaurácia je také klišé. Už sme strašne dlho nikde neboli... žeby som si stihla niečo pekné na seba kúpiť? Otrepané... Pozerám na hodinky... dokelu, tak čo urobím? Zapípa mobil. Miláčik, veľmi ťa milujem za to, čo pre mňa robíš. Dnešok ma strašne mrzí. Si najlepšia manželka na svete :-) Ľúbim ťa.

 

"Preboha, choď už domov, lebo sa s tebou dnes nedá vydržať! V jednom kuse pozeráš na mobil a myslíš na neviemčo... ešteže sme tú odovzdávku stihli včera, lebo dnes by som ťa pritom určite zabila" prebrala ma šéfka z eufórie. Tak utekaj."

"Ďakujem, Zuzi, zajtra ti to vynahradím, máš ma tu až do večera, sľubujem“ balím si narýchlo počítač a už ma nie je. A celou cestou myslím na to, akého mám skvelého manžela a spriadam plány, ako odčiním svoj ranný výstup.


Ok, takže pripravím skvelý večer...

Mám ešte asi dve hodiny - čo mám kúpiť? Chce to niečo iné, čo sme už dávno nemali... Jasné! Sekt! Sekt otvára, sekt zvádza, sekt povyšuje, sekt dodáva lesk a vznešenosť. Či je to prvé rande, sviatok zaľúbených, spoločne strávený večer s partnerom alebo priateľmi, posedenie v bare, reštaurácii, pri chutnej večeri, sekt je v každom prípade nápoj, ktorý navodzuje príjemnú pohodu a aj tej najbežnejšej udalosti dodáva osobitú a nezabudnuteľnú atmosféru! Ako osvietená beriem do ruky Hubert Grand rosé. Vraj sa výborne k nemu hodí cestovinové jedlo alebo jemné mäso. Nápad na večeru už teda mám – sekt, k nemu budú fantastické Špagety podľa Jamieho Oliviera a nakoniec niečo sladké... Nakupujem a s nostalgiou spomínam na náš prvý večer a prebdenú spoločnú noc na intráku v Leeds. Obaja sme boli na stáži v Anglicku, odtiaľ som si priniesla aj kopec Jamieho kuchárskych kníh, ale aj nadšenie amatérskej milovníčky varenia a zásadu, že sa vždy treba držať kvalitných potravín a servírovania na úrovni. Jedlo získa úplne iný cveng, ak mu vyberiete vhodného súputnika - teda kvalitný sekt alebo víno. Môžete totiž pripraviť akokoľvek fantastickú panenku, keď ju však ledabolo položíte na tanier a dáte k nej vodu v coca-colovom pohári, všetka námaha je preč. Preto si vždy rada prečítam tajné "grify" šéfkuchárov a someliérov, aby boli pri jedle spokojné všetky zmysly...  Keďže sme s manželom milovníci dobrého vína a sektu, viem, že napríklad biele a ružové vína uvoľňujú naplno svoje aromatické látky najlepšie pri teplotách od 10 - 12 °C, pri červených platí, že je najlepšie ich vychutnávať pri teplotách okolo 16 - 18 °C. Sekt to má rád chladnejšie, optimálna teplota pri ktorej sa má podávať je pri bielych sektoch medzi 5 - 7 °C, ružových 6 - 8 °C a sektoch červených 9 - 11 °C.

hubert_kolaz_logo

Ako to nakoniec dopadlo? O hádke nepadlo ani slovo a bola som šťastná, že sme si znovu pripomenuli, aký nádherný večer si my dvaja vieme urobiť. 

Naozaj nám chutilo, pretože toto jedlo je nekomplikované, ale o to chutnejšie. Hubert Grand rosé chutí naozaj nádherne "voňavo", verný svojmu menu... ak držíte diétu (ako ja), nemusíte mať ani dezert, pretože si ho vychutnáte naplno namiesto zákusku :-) 

Máte aj vy chuť urobiť si radosť? Tu je recept na jednoduché a chutné menu so sektom Hubert Grand rosé

obrazok_recept_finaaaal

 

Príprava:

Cestoviny dajte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a uvarte ich. Je dôležité, aby boli „al dente“, inak to nebude ono. Kým sa varia, paradajky prekrojte na polovice, dajte do veľkej misy a pridajte bylinky, olivový olej, cesnak (ošúpaný a pokrájaný na tenké plátky) a vínny ocot. Ochuťte soľou a mletým čiernym korením, potom rukami jemne pomliaždite paradajky. Kým sa cestoviny varia, zelenina a bylinky môžu odpočívať. Cestoviny preceďte a kým sú stále poriadne horúce, dobre ich premiešajte s paradajkami a dochuťte.

Podávajte s vychladeným sektom Hubert Grand rosé medium dry.

...

Ako zvládnuť správnu teplotu sektu za krátku dobu:

Ja som sa z práce ponáhľala, napriek tomu som mala iba 2 hodiny na prípravu celého večera (teda aj seba :-) To znamená, že najväčšia výzva bola rýchlo vychladiť sekt tak, aby mal správnu teplotu. Inak by bola veľká škoda otvoriť ho... Ja som to zvládla za 10 minút tzv. "frapovaním". Ako sa to robí?

 

Naplňte chladič sektu (ak nemáte chladič, postačí obyčajný hlbší hrniec) kúskami ľadu, ktoré prelejte vodou. Nasypte na kúsky ľadu asi 2 polievkové lyžice soli, pri tomto sa ľad topí a vzniká tzv. odparovací chlad. V tejto studenej soľanke v dlaniach opatrne točte fľašou. Po asi 10 minútach má sekt akceptovateľnú teplotu. Tento proces sa odborne nazýva frapovanie. Pri otváraní fľaše ale buďte opatrní, sekt môže byť mierne nepokojný , v každom prípade majte poruke prázdny pohár na zachytenie šumiaceho sektu.

 

img_9030_logo

 

Apropó... ako skončil náš večer?

Hmmm, to neprezradím... Ale vy sa už utekajte pripraviť na VÁŠ SKVELÝ VEČER :-)))

 


Foto:

nevesta.sk

Recept in: Jamie Oliver: Šéfkuchár bez čapice "Dni plné chutí"

mia | 25.9.2012, 17:00
Fashion blog
Drdoly sa nám páčia a v sychravom jesennom a zimnom počasí sú ideálnou voľbou pre každú nevestu (a nielen pre ňu). Vys ...
Jesenné a zimné nevesty sa už tešia na svoj veľký deň, preto máme pre ne pripravenú galériu tých najkrajších drdolov a ...
Blíži sa váš veľký deň a vy chcete, aby vaše vlasy žiarili zdravím a zdobil ich prirodzený objem? Predpokladáme, že pl ...
Svadobné fotoeditoriály
2. cena súťaže Tvár nevesta.sk s Mary Kay je perfektná! Praktické štetce predsa nesmú chýbať v žiadnej kozmetickej taš ...
Zase je tu! Súťaž Tvár nevesta.sk s Mary Kay určite priláka všetky dievčatá, dámy, no hlavne nevesty, ktoré túžia byť ...
Práve teraz vyhlasujeme už (pre nás neuveriteľný) 10. ROČNÍK súťaže, ktorá je takou našou malou SVADOBNOU MISS. Nie, N ...
Svadobný blog
Spoločne robia svet krajším nielen vďaka svojej láske, ale aj tým, že sa venujú zlepšovaniu životného prostredia. Lenk ...
Nikoleta a Sylvain sú vedci, ktorí sa stretli v inštitúte pre atómový výskum pre Európsku komisiu. Sylvain tu pracoval ...
Svadba bola podľa ich vlastných slov tým správnym životným krokom a zároveň ju aj s odstupom času vnímajú ako jeden z ...
Nevestin blog
Svadobný salón Valery sídli v krásnom slovenskom meste – Banskej Bystrici. Okrem svadobných šiat či pánskych oblekov t ...
Svadobné obrúčky symbolizujú spojenie dvoch sŕdc už niekoľko storočí. Pred vstupom do manželstva vás čaká ešte mnoho p ...
Vaša najlepšia kamarátka vám oznámila, že bude svadba? Wau! Gratulujeme! To znamená, že na vašom zozname úloh, ako hla ...
štvrtok, 2. mája 2024
meniny má Žigmund

Prihlásenie

Meno
Heslo
 
Prihlás sa
Zabudol som heslo >>  
  • iconhttps://www.google.com/accounts/o8/id
  • iconhttps://graph.facebook.com/oauth
  • iconhttp://username.blogspot.com/
  • iconhttp://www.flickr.com/services/oauth

nevesta.sk - všetko, čo nevesta potrebuje, je teraz na webe ® je registrovaná ochranná známka • ISSN 1338-1245 • Copyright © 2008-2021 •
Prevádzkovateľ portálu: Marketing Web Management, s.r.o. Všetky práva vyhradené • Developed by ©WEBASE • Obsah portálu nevesta.sk je chránený autorským zákonom.
Prepis, šírenie, a/alebo ďalšie sprístupnenie obsahu alebo jeho časti verejnosti, a to akýmkoľvek spôsobom, je bez predchadzajúceho súhlasu zakázané • Všeobecné pravidlá portálu
Ako sa zúčastniť Foto dňa?Ako sa pridať na Handmade svadba?Ako sa pridať na Vizáž dňa?