Svadobné šaty Markarian inšpirované žiarivým vesmírnym divadlom

Za názvom značky Markarian sa skrýva žena, Newyorčanka Alexandra O'Neill. Samotné pomenovanie Markarian sa spája s Alexandrinou láskou k vesmíru a nebeskému romantizmu, ktorý vnáša aj do svojich kolekcií (nielen) svadobných šiat, ktoré sú nadčasové a moderné. Markarian je žiarivo modré zoskupenie galaxií, ktoré na oblohe vytvára krásne astronomické divadlo. Rovnakú nádheru sľubuje aj jarná svadobná kolekcia na rok 2020.
titulka


Očarená vesmírom

Alexandra vyrastala na vidieku v americkom štáte Colorado. Keď sa večer v dome zhasli svetlá, jediné, čo videla, bola úplná tma a žiarivé hviezdy na oblohe. Keď sa pozerala dlhšie, neraz videla padať nádherné kométy. Nebo, ktoré videla, keď bola malá, bolo nekonečné a veľmi sa jej páčilo. Jeho čaro ju teda inšpirovalo už od detstva a ostalo zdrojom inšpirácií až dodnes. Alexandra totiž stále sleduje blog agentúry NASA a kúsok hviezdneho neba vniesla aj do svojej práce módnej dizajnérky.


7

Markarian: Jarná kolekcia na rok 2020

Markarian je luxusná značka svadobných šiat, ktoré sú navrhnuté s vedomím, že si ich nevesta môže obliecť viakrát, nie iba raz. Sú romantické, éterické a moderné, no hlavne sú určené aj na každodenné nosenie. Samotná Alexandra uvádza, že každá módna etapa so sebou prináša zmeny, a kým v minulosti sa nevesty potrebovali vydávať vo veľkých svadobných šatách v duchu maximalizmu, v súčasnosti sa trend posúva smerom k minimalizmu. Preto sa návrhárka venuje navrhovaniu pohodlných a zároveň elegantných svadobných šiat s jedinečným vzhľadom a variabilnou dĺžkou. Šije svadobné šaty na mieru s možnosťou prispôsobiť ich vzhľad požiadavkám nevesty. Obľúbené sú romantické modely, so štipkou vintage štýlu, v slonovinovom odtieni, pre nevestu, ktorá hľadá jednoduché a komfortné šaty. Alexandra pracuje najmä s hodvábom a brokátom a ako sama s dôvtipom vraví, strihovo sa snaží zachytiť kontrast zmyselnej ženskosti a nezmyselného ducha modernosti.


Ako sa Alexandre podarilo navrhnúť kolekciu svadobných šiat nielen na svadbu, uvidíte v galérii.


10

11

Ešte by vás mohlo zaujímať:

Návrhárka Danielle Frankelová predstavuje nevestu s chlapčenskou dušou
Inbal Dror: Pozor, prichádza anjelsky krásna nevesta!
Phuong My 2020: Krása vietnamskej nevesty
Reem Acra 2020: Svadobné šaty s dotykom božskej inšpirácie


12

13

14

2

4

5

6

8

9

1

Foto:
Markarian
Katarína Mikulcová  | 26.11.2019, 10:00