Exkluzívne: 60. svadobná kolekcia Very Wang je neuveriteľne vzrušujúca!

Vera Wang oslavuje 30 rokov vo svadobnom biznise a pred necelým mesiacom usporiadala výročnú prehliadku počas newyorskeho týždňa módy, kde debutovala so 60. svadobnou kolekciou. Iní dizajnéri, ktorí dosiahnu tento míľnik, môžu cítiť potrebu pozrieť sa do minulosti a inšpirovať sa ňou, no Vera nie, namiesto toho odvážne premýšľa o budúcnosti. Svadobný svet sa mení pomaly, ale vplyvná návrhárka sa rozhodla vytvoriť niečo radikálne moderné a nové, čo spôsobí, že sa bude svadobný priemysel ďalej rozvíjať.
titulka

Väčšina svadobných šiat je príliš dokonalá alebo príliš symetrická... Naproti tomu Vera tvorí zámerne asymetrické modely, ktoré pri každom kroku nevesty nadobúdajú nový tvar. Napríklad jarná kolekcia na rok 2020 sa pýši tým, že na každý model svadobných šiat použila presne 1000 stehov! Čím prekvapí jej zimná kolekcia?


9

Vera Wang: Zimná kolekcia na rok 2020

Kolekcia je dôkazom experimentálnej povahy jej autorky. Tá v poslednom čase upustila od klasického svadobného odtieňa v prospech zemitých pastelových, neutrálnych a čiernych odtieňov. Výber však vychádzal aj z materiálov šiat: lesklého hodvábu, krepu či hodvábneho rúna, čo sú tradičné látky, ktorým sa návrhárka zvyčajne vyhýba, no v tejto kolekcii sa s nimi pohrala a využila ich každý benefit. Krep je v zbierke pozoruhodný svojou nepriehľadnosťou – Vera má obyčajne tendenciu uprednostňovať číry tyl alebo čipku – no v tomto prípade cítila, čo je správne pre jej úzke siluety. Najväčší príbeh sa skrýval v detailoch – béžové šaty so svetlými korálikmi, ktoré Vera nazvala „trblietky tela“, nápisy, ktoré si môže nevesta personalizovať podľa seba, snové objemné sukne, extra dlhé vlečky či hry s priehľadnoťou a zakrývaním tela nevesty. Zdá sa, že dizajnérka rovnako ako jej nevesta túžili po niečom novom. Kým textúra, vlečky a lesk svadobných šiat sú vždy súčasťou svadobného „lexikónu“, zimná kolekcia nadobúda ďalší tón: je ľahšia a čerstvejšia a zároveň sa v nej bije kontrast romantiky a rebelstva  je to proste typická Vera, ktorá už desaťročia inovuje svadobnú scénu.

A ako Vera Wang komentovala výzvu v podobe výročnej zimnej kolekcie na rok 2020? „Je proste super, sexi a mladistvá!“



8

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Alexandra Grecco 2020: Svadobné šaty inšpirované Parížom
Svadobné šaty Lela Rose 2020 v duchu minimalistickej a čistej estetiky
Phuong My 2020: Krása vietnamskej nevesty
Reem Acra 2020: Svadobné šaty s dotykom božskej inšpirácie


10

11

12

13

14

2

3

4

5

6

7

Foto:
Vera Wang
Katarína Mikulcová | 17.10.2019, 13:30