Londýnsky týždeň módy: Malá ochutnávka módnych trendov na rok 2020!

Prilákal módnych nadšencov, mnohé známe tváre šoubiznisu, ba dokonca aj samotnú britskú kráľovnú Alžbetu II. Londýnsky týždeň módy sa niesol v znamení sviežej a kreatívnej práce progresívnych dizajnérov s pútavými príbehmi, ktorí sa usilujú o presadenie nových impulzov na módnej scéne. Ide najmä o idey udržateľnosti a slow fashion, ktoré sa snažili vtesnať aj do svojich modelov. Nazrite spolu s nami do zákulisia prvého zo štyroch najznámejších svetových týždňov módy.
titulka

Pastva pre oči

Príbehy šiat z londýnskeho týždňa módy vlastne ani nie sú tak celkom o móde, ale o sile obliekania ako formy sebavyjadrenia. Dávajú najavo niečo oveľa hlbšie – aby sa ženy obliekali do odevov, v ktorých sa stanú takými, akými vo vnútri cítia, že majú byť. Očarujúce modely šiat všetkých prítomných upozornili na úprimnú radosť z módy a jej tvorby. Vrcholom londýnskeho týždňa módy bola (ako vždy) módna prehliadka dizajnérky Simone Rocha, na ktorej nechýbali ani modely zo slamy(!). „Je to o dnešných dynamických ženách, ženách v pohybe,“ uviedla Victoria Beckham o svojej kolekcii jar/leto 2020, ktorú predstavila počas týždňa módy na 10. výročie svojej značky. Ako vždy bola jej zbierka plná ženských a romantických šiat v kombinácii s maskulinitou, aby vyjadrila vnútornú dualitu žien. Paleta farieb sa niesla v jasných a odvážnych farbách. Samozrejme, na móle nechýbali ani ekologickejšie zbierky, na ktoré sa použil udržateľný viskózový materiál či zvyšky odevov a látok z predchádzajúcich období.

Londýnsky týždeň módy trval od 13. do 17. septembra 2019 a my už sa tešíme na nadchádzajúce tri v Paríži, Miláne a New Yorku, v ktorých budú predstavené aj najnovšie kolekcie svadobných šiat!


kralovna
Na londýnskom týždni módy nechýbala ani britská kráľovná Alžbeta II. či najvplyvnejšia žena módneho priemyslu a redaktorka amerického módneho časopisu Vogue Anna Wintourová.

erdem
Erdem

erdem2
Erdem

erdem3
Erdem

erdem4
Erdem

erdem_a
Erdem

erdem_b
Erdem

halpern
Halpern

halpern_a
Halpern

halpern_c
Halpern

ryan_lo
Ryan LO

simone_rocha
Simone Rocha


Simone Rocha

simone_rocha2
Simone Rocha

simone_rocha_a
Simone Rocha

thorntonbregazzi
Thornton Bregazzi

emiliawickstead
Emilia Wickstead

mollygoddard
Molly Goddard

mollygoddard_a
Molly Goddard

rejinapyo
Rejina Pyo

victoria_beckham
Victoria Beckham

victoria_beckham1
Victoria Beckham

victoria_beckham3
Victoria Beckham


Victoria Beckham


Foto:
vogue.com
Katarína Mikulcová | 18.9.2019, 08:00