Alexandra Grecco 2020: Svadobné šaty inšpirované Parížom

Unikátne, svieže a ženské – týmito tromi slovami charakterizujú zbierku svadobných šiat návrhárky Alexandry Grecco módni kritici. Navrhla ju s myšlienkami na jej milovaný Paríž, ktorý im dodal hravú a romantickú energiu. Mäkké zlaté a slonovinové tóny, inšpirované letnými nocami v Paríži a svižnými prechádzkami po Seine, dotvárajú výrazné výšivky. V týchto ľahučkých siluetách sa bude každá nevesta cítiť bezstarostne a elegantne.
titulka

Jej šaty ste na našej stránke už videli v minulosti, keď sme písali o dvoch profesionálnych baletných tanečníkoch Richmondského baletu, o Valerie a Kirkovi Henningovcoch. Práve Valerie mala na fotení oblečené tlmené fialkové šaty z ľahučkého materiálu od Alexandry Grecco, ktoré jej baletnému tancu na fotografiách dodali krásu a ladný pohyb. 


10

Alexandra Grecco: Kolekcia "Lover of Mine" na rok 2020

„Whatever our souls are made of, his and mine are the same.“
                                          
- Emily Bronteová


Alexandra Grecco vždy dbá na vyváženosť moderných prvkov a vzletného štýlu. Jej kolekcie majú tendenciu odchyľovať sa od tradícií, zatiaľ čo sú vybavené vysokokvalitnými textíliami a zložitou ručnou výšivkou. Čisté línie a elegantné siluety dokonale kontrastujú s jemnými a éterickými detailmi každých šiat. Čo sa týka jej inšpirácií mestom Paríž, nie je to prvýkrát... Francúzske štvrte, ale tiež francúzska móda populárna v minulých desaťročiach ovplyvnili aj vzhľad jej predchádzajúcich kolekcií svadobných šiat. Celú atmosféru Paríža premieta do elegantných a krásnych vzorov a klasických siluet, ktorých jedinou úlohou je lichotiť neveste. 

Nečakané textúry, kráľ svadobných látok – tyl, bodky a ľahkosť – skvelá kombinácia pre romantické nevesty očami Alexandry Grecco.



1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Isabelle Armstrong: Inšpirované glam lookom 70. rokov
Viktor & Rolf: 70. roky a mužsko-ženský princíp vo svadobnej móde
Svadobné šaty Monique Lhuillier inšpirované bujnými talianskymi záhradami
Svadobné šaty Anne Barge v oáze modrého zátišia
Manu Garcia 2020: Svadobné šaty ušité z lásky


11

12

14

15

2

3

4

5

6

7

8

9

Foto:
Alexandra Grecco
Katarína Mikulcová  | 30.9.2019, 11:00