10+1 otázok pre COVER GIRL Viki a fotografku Petru Rosič

Byť na obálke časopisu je snom každej modelky. Jej výber je niekedy poriadne výzva, keďže všetky sú také krásne a každá z nich je iná... Niekedy sa však tvár na obálku zrazu jednoducho "zjaví". V jedno obyčajné ráno, keď netrpezlivo otvoríte set hotových fotografií od fotografky a ona je zrazu tam... Fotografia, ktorá bude na titulke! Predstavujeme Viki, ktorá je na obálke aktuálnej ročenky Nevesta a spolu s ňou aj autorku "ružového" editoriálu, fotografku Petru Rosič.
upr_nevesta434561titulka
„Vo všetkom, čo ma baví, mám ciele, ktoré chcem dosiahnuť. V modelingovej brandži som vždy chcela byť na titulke časopisu. Je to milé prekvapenie!“ Viki, ktorej sme (tesne pred vydaním) prezradili, že práve ona bude hviezdiť na titulke, neskrývala radosť. "Táto správa ma zastihla v zahraničí, no o to viac ma potešila!"

Viki sa stala súčasťou editoriálu s fotografkou Petrou Rosič. Ako si na fotodeň spomína?
„Fotenie pre časopis Nevesta je pre mňa vždy špeciálne a výnimočné. Je to nezabudnuteľný deň, práve taký, aký by mal byť ten skutočný – svadobný. Veľmi sa mi páčilo, keď sme po náročnom dni v ateliéri vybehli aj do hradných uličiek Nitry a snažili sme sa „spolupracovať“ s vetrom. Cítila som sa ako princezná, skrátka tak, ako sa cíti každá nevesta.“ 

ročenka Nevesta 2019/2020


Mojich TOP 10: Cover girl Viki Vysoká


1. Najkrajšie miesto na svete:

Veľmi ťažká otázka, pretože cestovanie mám v obľube a každé miesto má svoj osobitný význam a krásu. To znamená, že sú miesta, ktoré pre mňa znamenajú viac ako iné. Existujú miesta, na ktorých som zanechala kúsok svojho srdca, miesta, ktoré sú nepochybne na vrchole môjho života, a spomienky, ktoré mi aj po rokoch ostávajú drahé. Počas letných prázdnin som navštívila Izrael, a práve táto krajina mi prirástla k srdcu. Najbližšie by som chcela vycestovať do izraelského Eilatu, tak dúfam, že mi to vyjde (úsmev).

2. Motto, ktoré ťa vystihuje a sprevádza životom:

„Myslím, že je zločin povedať ,nudím sa', keď čas je taký vzácny a je toľko vecí, ktoré môžete vo svojom živote robiť: čítať, učiť sa, vidieť.“ (Karl Lagerfeld)

3. Najobľúbenejší parfum:

Giorgio Armani – Si (kvetinovo-ovocná vôňa).

4. Šperk, ktorý vždy nosíš:

Prsteň.

5. Najefektívnejšie cvičenie, ktoré ťa baví:

Tento rok som objavila lásku k thajskému boxu. Výbušnosť, sila, kondícia, technika – to všetko je ukryté v tomto športe.

6. Najobľúbenejšie jedlo:

Samozrejme sushi a všeobecne ázijská kuchyňa je pre mňa TOP.

7. Milovaná kniha:

Dušan Kadlec: 100 spôsobov, ktorými si zbytočne komplikujeme život ...a ako s tým prestať!

8. Najlepšia kozmetická vychytávka:

Multifunkčný zázrak – kokosový olej, s ktorým si dokonca umývam zuby (úsmev).

9. Najobľúbenejší účes:

Najkomfortnejší je pre mňa drdol.

10. Obľúbený kúsok oblečenia:

Oversize sveter, ktorý dokonale zahreje v zimnom období.


ročenka Nevesta 2019/2020




Fotografka Petra Rosič: "V pohodovej atmosfére s vôňou kávy a orgovánu..."


Fotografka Petra Rosič
Je nenápadná, no o to viac vás prekvapí pri práci. Ticho pozoruje prípravy, no keď treba, tak zasiahne, aby si modelku či scénu upravila podľa svojich predstáv. Na ulici si pokojne ľahne na zem, aby získala ten správny uhol pre fotku. Fotografka Petra Rosič. 

Opýtali sme sa jej, ako si na celý fotodeň spomína: „V pohodovej atmosfére s vôňou kávy a orgovánu vznikli najskôr fotografie v ateliéri. Napriek tomu, že mám rada prítmie ateliéru, rozhodla som sa využiť aj denné svetlo a čo najviac sa priblížiť podmienkam, aké má nevesta vo svoj veľký deň. Preto sme pokračovali aj vo fotení v exteriéri, v malom zastrčenom dvore, ktorí sa nám náhodne ponúkol a uzatvoril tak tento príbeh šiat, doplnkov a líčenia,“ spomína fotografka Petra, ktorá sa pri výbere a spracovaní fotografií snažila o prirodzenosť. Vznikol príbeh krásnych šiat, ale aj emócií, ktoré obe do svojej práce vniesli. „Myslím si, že fotografom sa človek musí narodiť. Dobrý fotograf je pre mňa ten, ktorý sa dokáže vcítiť do  situácie a preniesť emócie na modela či modelku. Petra je pre mňa neskutočný človek, ktorému sa podarilo pri fotení nájsť ten správny okamih na stlačenie spúšte,“ spokojne dodáva modelka Viki.


Petra si "na pľace" k hodvábnym šatám Nymphae vybrala ružové pozadie. Ružová farba je často zatracovaná pre svoju údajnú prvoplánovosť a "cukríkovosť"... No naša ružová sa dokonale dopĺňa s hodvábom prírodnej farby svadobných šiat a s krásnymi kvetinovými venčekmi od Magaely, čo poviete? A je príjemná náhoda, že ružová je aj farba Mary Kay - značky dekoratívnej kozmetiky, s ktorou vizážistka Zuzka Alex Palkovičová Viki nalíčila... 

Krásna farba, ktorá tlačou ešte získala na intenzite a stane sa poznávacím znamením v stánkoch medzi lifestylovými publikáciami :)


PS: Už ste si ročenku kúpili?

Katarína Mikulcová  | 9.9.2019, 10:00