Návrhár Elie Saab ušil svojej neveste dvoje veľkolepých svadobných šiat!

Svadba sa konala v rodnej krajine nevesty a ženícha, v Libanone, a trvala tri dni a tri noci, pričom skončila pri východe slnka v dome otca ženícha Elieho Saaba. Predstavte si, že Elie Saab mladší požiadal svoju nevestu Christine už po troch mesiacoch randenia! „Všetko to šlo veľmi rýchlo! Nepochybovali sme o tom, že sme sa navzájom našli,“ hovorí ženích. Svadba si však vyžadovala viac ako rok príprav. „Elie sa chcel oženiť minulý rok hneď po zásnubách,“ prezradila nevesta Christina, „no z organizačného hľadiska to bolo príliš krátke obdobie, hlavne na vytvorenie mojich svadobných šiat!" Christine totiž jej svokor vytvoril dvojicu skutočne skvostných svadobných šiat, pri ktorých strávil naozaj veľa času. Viac o nádherných šatách a celej svadbe prezradíme v článku.
titulka

Návrhár Elie Saab a jeho tím venovali tvorbe šiat 450 hodín vyšívania, 150 hodín tvoreniu drapérií a objemu, 80 hodín rozloženiu jednotlivých výšiviek a 200 hodín prispôsobeniu každého jedného detailu svadobných šiat nevesty priamo na ňu. A výsledok? Vyšívané šaty bez rukávov, na ktorých nadýchaný tyl zdobilo (podržte sa) 500 000 (!) flitrov a 14-stopová vlečka. Tento model mala nevesta na svadobnom ceremoniáli. Na recepciu zvolila korzetové šaty s nadýchanou sukňou, ktoré pokrývalo 650 000 (!) flitrov a 150 000 kryštálov Swarovski. Nuž, milé čitateľky, určite pokračujte v čítaní tohto článku, aby ste videli, že nevesta svietila (doslova)! 





Svadobné šaty boli nevestin splnený sen

„Pred desiatimi rokmi som sa stretla so svojím svokrom Eliem Saabom a povedala som mu, že by som chcela, aby mi navrhol moje svadobné šaty,“ hovorí nevesta, ktorej sen sa o desať rokov naozaj splnil. Návrhy oboch modelov svadobných šiat nechala na svokrovi a sama tvrdí, že sa nemohla zveriť do lepších rúk: „Pochopil moju osobnosť a vytvoril dvoje jedinečných šiat, ktoré dokonale vystihovali to, kým som.“ Zároveň Elie pri navrhovaní svadobných šiat rešpektoval aj miesto konania svadby a libanonské tradície. „Plakala som, keď som si ich obliekala prvýkrát. Bol to veľmi emotívny moment. Keď som ich uvidela, okamžite som sa do nich zamilovala. Boli také dokonalé! Nemohla som snívať o krajších šatách. Okamžite prekonali všetky moje očakávania,“ spomína si Christina, ktorej svadobný outfit ešte dotváral závoj s čelenkou, na ktorej bolo posiatych 50 000 flitrov.





Svadobná symbolika

Christina a Elie sa vzali pod oblúkom zo zelene, oddával ich libanonský maronitský patriarcha, pričom celý priestor zdobili kužeľovité sviečky a svieža zeleň. Po náboženskom obrade pár vyzval všetkých, aby sa k nim pripojili v krásnej záhrade. Priestor bol plný stromov, zelene a zdobilo ho 365 sviečok (jedna pre každý deň v roku). „Chceli sme rešpektovať históriu miesta, ktoré je veľmi staroveké. Máme tam totiž scenériu, ktorá vyvoláva dojem, že tam vždy bola,“ hovorí nevesta. Na svadbe nechýbala ani päťposchodová torta s 52 sviečkami, ktoré reprezentovali každý týždeň v roku. (Mladomanželia si na symbolike dali naozaj záležať.) Miesto na svadobnú večeru a tanec pokrývali zrkadlá, ktoré odrážali oblohu, a závesné mesiace, ktoré dodávali priestoru romantickú atmosféru. 




Presne v čase večere, keď sa rozžiarila nočná obloha a nádherná mesačná scenéria sa pod rúškom tmy zmenila na rozprávku, sa nevesta prezliekla do druhých svadobných šiat, ktoré boli ešte očarujúcejšie ako tie prvé – ku korzetovej siluete návrhár Elie totiž pridal aj dotyk zlata. Prirodzene, závoj zdobilo 100 000 flitrov. Pri pohľade na krásne svadobné fotografie môžeme iba s úsmevom poznamenať, že mať za svokra šikovného módneho návrhára sa naozaj vyplatí! 










Krásnej neveste a ženíchovi želáme veľa šťastia do manželského života!


Foto:
brides.com
Katarína Mikulcová | 30.7.2019, 13:00