Zo zákulisia fotenia editoriálu: Keď sa fotia princezné :)

Deň, keď sa fotí editoriál, je vždy iný. Nevadí, že všetko naplánujete a vopred si preberiete všetky možné aj nemožné komplikácie,vydýchnuť si aj tak môžete až večer, keď za sebou doma zavriete dvere a poviete si: Bolo to super! A čo sa teda počas dňa v Gino Park Palace dialo? Dozviete sa v článku!
gino_backstage_titulka

Jediné, čo sa nedá objednať (a tie obavy máme spoločné s našimi nevestami), je počasie... Stanovíte dátum fotenia a modlíte sa, aby vyšlo čo najlepšie. Najmä, keď plánujete fotiť aj v exteriéroch - napríklad v altánku ozdobenom ružami a scénu s koňom v parku... 

Časopis Nevesta


Neviem, koľko krokov by mi za celý deň ukázali moje "garminky", ktoré inak nosím pri rannom behu, ale možno by som po tomto dni ašpirovala aj na polmaratón :) V kaštieli Gino sme totiž doslova behali z miesta na miesto podľa toho, ktorá scéna sa fotila a čo bolo treba zabezpečiť. No a keď sme počas fotenia na druhom konci parku zistili, že by bolo fajn "skočiť" pre zabudnuté náušnice, tak som si v duchu vravela, že je to vlastne krásna odmena za inak pomerne pokojnú prácu za počítačom :) 


gin16202-copy


Ale poďme pekne po poriadku: všetko vždy začína výberom šiat pre modelky. Keďže na výber sme mali naozaj nespočetné množstvo svadobných modelov (Veronika zo Salónu Giovanna priniesla najzaujímavejšie kúsky od Eva Grandes či začky Modeca), pomerne veľa času nám zabral len návrh stylingov - vybrať krásne a zaujímavé modely a odhadnúť, ktorá Nina si oblečie ktoré šaty a potom s Dominikou dohodnúť jednotlivé looky :)


gin16059-copy


Časopis Nevesta/ Fotenie editoriálu


A potom už len posadiť Ninu na vizážistickú stoličku a prípravy sa môžu začať...


gin16040-copy


Vizážistka Dominika Kulich je zvyknutá pracovať pod tlakom - nech sa totiž na svadbe či fotení naplánuje všetko čo najstarostlivejšie, s istotou príde k určitému časovému sklzu, ktorý sa však na výsledku nesmie prejaviť...


gin16047-copy

 
gin16050-copy


Ten, ktorého počas dňa takmer nebolo vidieť, no bol stále tam: Daniel Kristl so svojou kamerou (a dronom), aby zachytil nielen dianie v backstage, ale zostrihal aj krásne video, ktoré už určite poznáte. 


gin16049-copy


gin16080-copy


Ako vôbec prvé sme vybrali svadobné šaty Modeca. Napriek tomu, že majú všetko, čo majú svadobné šaty mať, sú ešte niečím iné... BODKY! Práve tie robia tento model naozaj odlišným od obvyklej "klasiky"... No nebyť Veroniky zo svadobného salónu Giovanna, neviem, ako by sme toľko šnurovačiek, gombíčkov a prezliekania zvládli...


gin16087-copy
 

Bývalý kaštieľ na okraji Považskej Bystrice má veľmi zvláštnu atmosféru - vysoké stropy, dlhé chodby, priečelia a nádvorie s fontánou vás dokážu preniesť v čase do dôb minulých... Vždy, keď objavím podobné miesto, pociťujem kúsok hrdosti, že som aspoň na chvíľku súčasťou toho krásneho miesta, ktoré znovu po dlhých rokoch chátrania získalo svoju krásu späť. 


gin16138-copy


Na pľace bolo objektívov hneď niekoľko :) Túto scénu fotil Peter David a aj jeho editoriál "Princezná" môžete vidieť v ročenke Nevesta 2020. 


gin16161-copy


gin16134-copy


Scéna v parku s nádherným čiernym žrebcom (ktorý sa už objavil v nejednom filmovom projekte) dala zabrať všetkým - kôň je majestátne zviera, ktoré však vzbudzuje obrovský rešpekt. Tmavovláska Nina sa však koňom venuje počas svojho štúdia na vysokej škole a aj sama aktívne jazdí, preto to bola práve ona, pre ktorú bolo pózovanie s čiernym tátošom ako stvorené...


gin25450-copy


gin25445-copy


gin16385-copy


Táto "krkolomná" poloha patrí fotografke Veronike Wachal, ktorá práve fotí editoriál s Ninou, sediacou v altánku.
 

gin16412-copy


Výzdobu aj kytice vytvorila Inna Andruščenková z agentúry Innessa. Okrem toho, že so svojimi dievčatami ozdobí a zabezpečí takmer čokoľvek, dokáže si hravo poradiť s rôznymi technickými obtiažnosťami, ktoré sú spojené s výzdobou či prípravou svadby nielen pri obrade vonku. 


gin25338-copy


Napriek mimoriadnemu chladu trpezlivo niekoľko hodín zdobili a pripravovali a všetko bolo pripravené  tak, ako malo byť. Skrátka, presne taká agenúra, akú by ste chceli na vlastnej svadbe. Fakt!


gin25333-copy


gin25389-copy


gin16443-copy

Časopis Nevesta


A viete čo? Nakoniec nám dážď, ktorého sme sa tak obávali, aj prospel. Scéna s koňom nakoniec vyšla parádne a altánku s ružami kvapky dažďa vôbec neuškodil...  





Ročenka, v ktorej nájdete aj editoriály z hotela Gino Park Palace, je práve v predaji a kúpiť si ju môžete aj online. 

Viac informácií sa dozviete tu.

rocenka_2020_titulka_12_web 


Ďakujeme skvelému teamu hotela Gino Park Palace za podporu!

Foto v článku: Veronika Wachal

Team:
Foto: Veronika Wachal a Peter David
Kamera: Daniel Kristl
Modelka: Nina L./ Heriett Models, Nina/ M management
Miesto fotenia: Hotel Gino Park Palace****   
Vizáž a vlasy: Dominika Bartošovičová 
Svadobné šaty a doplnky: Svadobný salón Giovanna
Náušnice, ozdoby: Bijou Brigitte
Kvety, kytica, dekorácie: Innessa wedding planners & event designers
Kôň: Svadba na koči
Partner fotenia: Peugeot Slovensko
Eva Grznáriková | 3.12.2019, 14:00