Svadobné šaty Monique Lhuillier inšpirované bujnými talianskymi záhradami

„Mala som veľmi jasnú predstavu o tom, aké šaty chcem vytvoriť,“ tvrdí návrhárka Monique o svojej najnovšej kolekcii, ktorá má názov „A Captivating Fantasy“ („podmanivá fantázia“, pozn. red.). A tak navrhla kultové šaty, ktoré v sebe spájajú „tradičnú novosť“, čo znamená, že uprednostnila strihy a konštrukciu šiat pred ozdobami. Niektorým modelom však nechýbajú dramatické detaily, ako veľkoplošná kvetinová čipka či nadrozmerné vlečky. Všetko je však navrhnuté v elegantnej súhre...
tit

Jej múzami sú obvykle mestské ženy, ktoré hľadajú štýl a neboja sa ukázať svoju odvážnu ženskosť veľmi rafinovaným spôsobom. Táto atmosféra sa preniesla aj do svadobných šiat z kolekcie Bliss na rok 2018. Monique navrhla jemné a éterické šaty s náznakom hravej fantázie, ktoré dýchajú mestom každou nitkou.




Monique Lhuillier: Jarná kolekcia „A Captivating Fantasy“ 2020

Kolekcia sa pýši mäkkými vrstvami tylu a ozdobnými výšivkami, ktoré šatám dodávajú hĺbku a rozmer. Monique tiež navrhla klasické siluety šiat, ktoré zdobí kvetinová potlač či vrstvy vzdušného hodvábu. A aj keď sa návrhárka snaží navrhnúť tradičné svadobné modely, uvedomuje si, že nevesty chcú vidieť šaty, ktoré nikdy predtým nevideli – sú pripravené experimentovať. Dokonca sa neboja ani farieb, preto v kolekcii nájdete aj farebné motívy kvetov inšpirované talianskymi záhradami. Monique je známa svojou vášňou pre mäkké a jemné tkaniny a siluety šiat, preto je estetika svadobných šiat zasnená a romantická a lichotí všetkým typom postavy. 

Každý model svadobných šiat vyžaruje luxus spôsobom, ktorý je veľmi hravý a náladový. Očaria aj vás?



10

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Papilio: Svadobné šaty, ktoré vyšli z plátna impresionistov...
Povedzte v roku 2019 'ÁNO' v dokonale sadnúcom obleku od Ozety!
Charlotte Mills: Svadobné črievičky s mincou pre šťastie
10 najväčších chýb, ktoré robia nevesty s vlasmi pred svadbou
Klenoty svadobnej noci


1

11

12

13

14

15

2

4

5

6

7

8

9

3

Foto:
moniquelhuillier.com
Katarína Mikulcová  | 7.8.2019, 17:00