Svadobné šaty Cushnie 2020: Óda na minimalizmus

Kolekciu tvorí iba 7 návrhov svadobných šiat, ktoré však ponúkajú fascinujúci pohľad na jednoduchosť a eleganciu v každom jednom detaile či strihu. Nič ohromujúce či prehnané nečakajte – skôr sa tešte na minimalizmus a modernosť v tom najhlbšom zmysle slova, pričom vás iba kde-tu prekvapí ozdobný detail čipky alebo nariasenej vlečky. A možno trošku odvážnejší výstrih či rázporok, aby to nebolo príliš strohé. Sen o ohromujúcej princeznej sa v tejto kolekcii úplne rozplynul... A my sa tomu veľmi tešíme.
titulka

Značka so zmyslom pre minimalizmus a ženskosť

Cushnie je luxusná dámska svadobná a konfekčná značka navrhnutá dizajnérkou Carly Cushnie. Založená bola v roku 2008 s víziou slúžiť modernej žene. Jednotlivé kolekcie svadobných  šiat sú typické čistými, až  sochárskymi líniami, ktoré sú presne prispôsobené ženskej siluete. Estetika značky je definovaná rovnováhou proporcie, štruktúry a plynulosti, ktoré vytvárajú rafinovaný zmysel pre kozmopolitný minimalizmus a ženskosť. „Ako žena chápem, čo chce zákazníčka od svojho oblečenia. Za posledných 10 rokov som rástla a vyvíjala sa spolu s mojou značkou. Snažím sa prezentovať nadčasové siluety, ktoré robia ženy sofistikovanými, silnými a sexi – a to všetko naraz,“ tvrdí návrhárka, ktorej šaty nosia vplyvné ženy, ako Beyoncé, Michelle Obamová či Jennifer Lopezová. 


3

Cushnie: Kolekcia na rok 2020

Svadobné kolekcie majú tú výhodu, že v skutočnosti nie sú kolekciami... Veď nevesta si vyberie iba jedny šaty, i keď na skúške šiat vkĺzne do viacerých, kúpi alebo požičia si iba jedny jediné. Každý model svadobných šiat je teda jednotlivina a vôbec nemusí súvisieť vzhľadom ani formou s ostatnými šatami z kolekcie. Presne o takúto separátnosť svadobných šiat sa postarala návrhárka Carly. Vytvorila minimalistické a nadčasové návrhy šiat, ktoré odolávajú trendom a obdobným diktátom módy. Carly vopred obmedzuje svoje zdobenie na príležitostné kúsky čipky, ktoré sú viditeľné iba na jednom ramene šiat alebo tvoria asymetrický pruh na chrbte či dominantu rukávov.

Ak hľadáte minimalistický model svadobných šiat, Carly vám túto predstavu splní na 100 %!


1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Papilio: Svadobné šaty, ktoré vyšli z plátna impresionistov...
Sébastien Luke 2020
Vera Wang a jej hra s asymetriou svadobných šiat
Svadobné šaty Galia Lahav 2020: Nevesta ako Alica z ríše divov
Svadobné šaty Victoria KyriaKides 2020: Tylová nádhera


2

4

5

6

7

8

9

Foto:
Cushnie
Katarína Mikulcová | 20.6.2019, 09:00