Cucculelli Shaheen: Šaty zlatom vyšívané...

...ale princezná to nie je, jasný pane. Pamätáte si túto repliku z rozprávky o Popoluške? Vo svadobných šatách, ktoré uvidíte v tomto článku, by sa veru ani Popoluška nehanbila ísť na bál a stretnúť krásneho princa. Takto totiž vyzerá nevesta očami (a ihlou) návrhárskeho dua Cucculelli Shaneen (Anthony Cucculelli a Anna Shaheen). Ide o partnerov nielen v práci, ale aj v súkromnom živote, ktorí milujú výtvarné umenie a jeho schopnosť prekračovať hranice a prenikať do sveta módy. Inšpiráciou pre kolekciu „La dolce verita“ im bola návšteva parížskeho múzea Gustava Moreaua, ktorý je Anthonyho najobľúbenejším umelcom. Viac o detailoch a aj samotných návrhároch sa dočítate v článku.
titulka

Cucculelli Shaheen – Malá módna revolúcia

Značka bola založená v roku 2016, pričom duo sa už v minulosti venovalo navrhovaniu pre Diane Von Furstenbergovú (jej kolekcie odrážajúce krásu Talianska a Florencie), ďalej pre Roberta Cavalliho či Emilia Pucciho. Práve tieto skúsenosti prispeli k tomu, že si v New Yorku založili vlastnú značku upriamenú najmä na výslovné želania žien – značka skvele využíva tzv. 3D skenovanie tela, aby jednotlivé vzory na šatách dokonale „sedeli“ a doslova priľnuli k postave nevesty. Tento jedinečný postup urýchľuje proces tvorby šiat na mieru zo šiestich až deviatich mesiacov na neuveriteľné 4 týždne. Zároveň spôsobil malú módnu revolúciu v couture priemysle, pretože zároveň prispieva aj k jeho udržateľnosti. Dokonalé vzorovanie na mieru je veľmi efektívne, čím sa znižuje odpad z textílií. Značka je teda skutočným módnym priekopníkom.


1

Cucculelli Shaheen: Kolekcia „La dolce verita“ 2019

Okrem zaujímavej techniky, ktorú návrhárske duo využíva, sa sústreďujú aj na moderné trendy, napr. namiesto klasických svadobných závojov uprednostňujú svadobné plášte. Pozornému oku neuniknú ani nádherné výšivky, pričom jeden z najobľúbenejších výšivkárskych štýlov u neviest sú tzv. Constellation svadobné šaty. Ide o unikátny model šiat na mieru, pri ktorých Anna s Anthonym vyšívajú na šaty nielen iniciály nevesty a ženícha, ale aj presnú mapu oblohy so všetkými súhvezdiami, ktoré sú na nočnej oblohe počas svadobnej noci. Vyšívanie vraj obom trvá približne 10 hodín, a keď sa nevesta pozrie na svoje svadobné šaty, doslova na nich vidí presnú kópiu oblohy na nebi. Čo sa týka najnovšej zbierky svadobných šiat, návrhári sa inšpirovali obrazmi z kníh, ktoré našli v múzeu Gustava Moreaua, ďalej odevmi talianskej renesancie, indiánskymi vzormi či ruským umením zo 14. storočia. Zároveň mnoho inšpirácií načerpali aj pri cestovaní po Istanbule a Maroku, kde našli krásne architektonické skvosty. Pri každých svadobných šatách taktiež berú do úvahy aj symboliku kvetov, ktorú sa snažia skĺbiť s charakterom nevesty. 

Návrhárske duo naozaj pretvára svet couture módy. Čo poviete na ich vyšívané „diela“?


10

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Blumarine sú celé posiate ružami!
Svadobné šaty Alon Livné: Inšpirované biblickou knihou Genezis
Svadobné šaty Solo Merav: Inšpirované štýlom art déco
Družičky, toto sú najkrajšie šaty a trendy na rok 2019!
Svadobné šaty Savin London: Krása londýnskej svadobnej módy


11

12

2

3

4

5

6

7

8

9

Foto:
Cucculelli Shaneen
Katarína Mikulcová  | 16.4.2019, 13:00