Svadobné šaty Raquette: Bodka sem, bodka tam...

Tešíme sa, že sme natrafili na debutovú kolekciu svadobných šiat moldavského návrhárskeho dua Dany a Violette. Je príjemným osviežením svadobného trhu a prináša závan jednoduchosti a strohosti. Návrhárky sa inšpirujú súčasnou konfekciou, ktorá spája mužský a ženský svet módy do dokonalého minimalizmu. Venujú sa tvorbe „recyklovateľných“ svadobných modelov, ktoré dokážete aj po svadbe bez námahy zladiť s rôznymi doplnkami, a tak vytvoríte vždy nové a nové outfity. Tlieskame tomu, že vízia slow fashion módy pomaly preniká aj do svadobnej sféry.
titulka

Značka Raquette vznikla v roku 2012 a jej tvárami a aj šikovnými rúčkami sú dve moldavské sestry Dana a Violette Basocové. Venujú sa navrhovaniu dámskej konfekcie, ktorá má presah aj do pánskej módy, pričom stierajú hranice medzi týmito dvoma svetmi. V súčasnosti vytvorili aj debutovú kolekciu svadobných šiat, ktorá sa nesie v podobnom duchu a prekračuje hranice klasickej svadobnej módy, na ktorú sme zvyknutí.


amour

Raquette: Debutová kolekcia na rok 2019

Kým kedysi svadba znamenala ísť do kostola vo veľkých bielych svadobných šatách, v súčasnosti môže moderná nevesta do značnej miery nosiť, čo chce. Svadobné šaty sú otvorené rôznym možnostiam a interpretáciám vzhľadu, dĺžky či strihu. Môžu mať rôzne farby, chlapčenský charakter alebo ich zdobí nápaditý detail, ktorý nikto neprehliadne. Ak máte husiu kožu pri pomyslení na šaty v štýle veľkého bieleho obláčika, potom si vás jednotlivé kúsky netradičných svadobných šiat sester Dany a Violette určite získajú. Sú monochromatické biele a jedinú hru s detailmi rozohrávajú zaujímavé strihy šiat, od padavých sukieň až po nohavicové kostýmy či overaly, ďalej rôzne druhy a kombinácie látok a aplikácia bodiek na niektorých modeloch. A my si pri pohľade na jednotlivé modely vravíme: Len tak ďalej! 

Páči sa nám, že kvalitné a nadčasové vzory a strihy vydržia viac ako len jednu sezónu, a môžu byť príjemným spestrením vášho šatníka aj po svadbe.


amourex

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Savin London: Krása londýnskej svadobnej módy
Svadobné šaty Lee Grebenau sa pýšia najkrajšími ručnými výšivkami
Eisen Stein: Svadobné šaty pre nežné dievčatko
Svadobné šaty Anna Kara: Skvosty z Poľska
Svadobné šaty Tony Ward inšpirované romantickým Talianskom


ange

bohemian-rhapsody

dante

dante2

diamond

henri

henri2

jane

pearl

Foto:
raquette.com
Katarína Mikulcová | 27.5.2019, 10:00