Aké svadobné šaty sú in v roku 2019? Ochutnajte obsah najnovšieho on-line čísla časopisu Nevesta: Special Edition!

Je niekoľko sviatkov v roku, keď sa zastavíme a oslavujeme! Pre nás je takýchto sviatočných chvíľ hneď niekoľko - a jedným z nich je aj vydanie nového čísla on-line časopisu Nevesta, a ešte k tomu s jednou z vás na obálke! Nakuknite do obsahu nového čísla, ktoré má označenie SPECIAL EDITION!
flover_fascination_titulka
Rok 2019 bude hlavne v znamení čipky, no nielen to! Priať bude milovníčkam čistej elegancie a ak máte v skrini svadobné šaty vašej mamy alebo nebodaj starej mamy, skúste ich zrecyklovať! Kvalitná látka, hodváb, čipka či damašk nezostarnú nikdy a ak k modelu pridáte nové, osviežujúce prvky, možno vyčaríte nádherný a neopakovateľný model! V novom čísle časopisu sa dozviete, že návrat k tradíciám sa objavuje v mnohých svetových kolekciách, aj preto vám ich na stránkach časopisu prinášame hneď niekoľko!  

Nazrime teraz do obsahu nového čísla časopisu Nevesta - Special Edition: 

Obálka s našou Cover Star, víťazkou súťaže Tvár nevesta s Mary Kay, Evkou:


2_2018_titulka_675px
 

Produkcia: Časopis Nevesta

Modelka: Eva Bencová - Víťazka súťaže Tvár nevesta.sk s Mary Kay 2018

Foto: Katarína Žitňanská/ PANAMERA motion pictures
Vizáž a vlasy: Dominika Bartošovičová
Svadobné šaty a závoj: Salón Wem
Náušnice: Skvost/ Moloko





Výber z obsahu


Cover Story: Krása žiari zvnútra 

Evka sa v lete vydávala, a tak mala všetky starosti tohto typu za sebou a bolo vidieť, že si fotenie naozaj užíva. Počas celého dňa jej nezmizol z tváre úsmev a s trpezlivosťou a chuťou sa odovzdala do rúk celému teamu. Popritom sme mali čas aj na rozhovor a okrem výhry sme prebrali aj to, čo pre ňu znamená manželstvo...

2_2018_tvar_nevesta_2018_675


Flower Facsination

Téma bola vopred jasná: krásne, trochu vintage svadobné šaty a KVETY. Ukázať ich krásu, rozmanitosť a nádherné farby! A preto, ak ste si mysleli, že rok 2018 hýril všetkými farbami, sezóna 2019 bude ešte odvážnejšia! Na výslnie sa totiž dostanú žiarivé kombinácie oranžovej, sýtej ružovej, žltej a červenej, ktoré budú v opozite s tlmenými prírodnými odtieňmi tráv, prírodných zelených a zemitých odtieňov v ich najstrohejšej a najčistejšej farebnej podstate. 

Toto je čistá fascinácia kvetmi!



2_2018_flower_fascination_675


Svadobné šaty pod drobnohľadom


Na ich podobe vám bude určite veľmi záležať. Svadobné šaty sú jednoducho vyjadrením vkusu každej nevesty, sú zosobnením jej snov. Určite vám pri výbere úprimne poradia aj kamarátky, ale my vám teraz prinášame cenné rady od tých, ktoré stretnete až na svojej svadbe, no na rozdiel od nadšených kamarátiek a družičiek majú za sebou desiatky či stovky svadieb, k tomu ženské oko, umelecké cítenie a svadobné šaty na nevestách vidia poriadne zblízka, cez objektív svojho fotoaparátu. Áno, hovorím o svadobných fotografkách…


2_2018_fototema_675



“Ó šaty, utkané z jahodovej peny... Áno, každá chceme byť v deň našej svadby princeznou, vílou, alebo aspoň tou najkrajšou, no ako to nepokaziť? Rozhodne buďte sama sebou a siahajte po tom, v čom sa cítite dobre. Fotka nie je len obrázok, ale zachytáva aj vaše emócie, radosť a lásku." 
(Katarína Pavlíčková)

2_2018_fototema_pavlickova_675






"Môj tip číslo jeden je: buďte sama sebou. Aby ste si aj po desiatich rokoch pri pohľade na svadobné fotografie povedali, že to bola dobrá voľba svadobných šiat, že ste vybrali správne :)"
(Terézia Hornáčková)

2_2018_fototema_hornackova_675




"Jedna z prvých vecí, ktorá ma najviac zaujíma, sú práve svadobné šaty a kytica nevesty. Podľa nich si presne viem predstaviť, aký štýl svadby ma čaká a v mojom fotografickom oku už mám aj trošku predstavu, ako budú dané fotografie vyzerať a čo všetko si môžeme na fotografiách dovoliť." 
(Jana Kvaltínová)

2_2018_fototema_kvaltinova_675





"Byť nevestou, začnem asi najdôležitejšou otázkou - čo musím vo svadobných šatách zvládnuť vo svadobný deň? Veľa neviest si ani neuvedomuje, že v šatách nepôjde iba dopredu a dozadu. Svadobný deň nie ja svadobný salón, kde šaty skúšala, ale je to naozaj „záťaž“, ktorú bude mať na sebe aspoň 18 hodín." 
(Monika Struharňanská)

2_2018_fototema_struharnanska_675


Láska z Hongkongu

Rozhovor sme si museli vzhľadom na osemhodinový časový posun medzi našimi krajinami starostlivo naplánovať. Janka, pôvodom z Nitry, totiž žije v Hong Kongu aj so svojim manželom Kennym. Ich spoločný príbeh sa začal v Londýne, kam sa pôvabná Slovenka odišla po vysokoškolských štúdiách zdokonaliť v angličtine s úmyslom ostať len 3 mesiace. No, ako to už býva, život to zariadil úplne inak... 



2_2018_realna_svadba_zitnanski_675



Čipka

Čipka je snáď najobľúbenejšou tkaninou neviest na svadobných šatách, ktorá ich svojou dekoratívnosťou robí výnimočnými. Pavučinka tých najkrajších vzorov, ktoré sú zložité a jemné zároveň, si získava srdcia neviest vďaka svojej ozdobnosti a romantickej kráse. Od 16. storočia bola vyrábaná iba ručne, preto bola vzácna a stala sa výsadou neviest z vyšších vrstiev. V 40. rokoch 19. storočia sa začala vyrábať takmer výlučne strojovo. Existuje nepreberné množstvo jej druhov a variácií. V článku si prečítate o rôznych druhoch a typoch tejto prekrásnej látky, ktorá nechýba v žiadnej svetovej ani domácej kolekcii svadobných šiat!



2_2018_cipka_675


Svadobné trendy 2019

Rok 2019 sľubuje naozaj krásne a originálne svadobné kolekcie s dôrazom na sofistikované strihy, kvalitu a exkluzivitu použitých tkanín. Tejto svadobnej sezóne bude vládnuť individualita, snaha o vystihnutie osobnosti nevesty. Leitmotívom najkrajších kolekcií ostáva čipka a jej najrôznejšie podoby. Ručná výšivka, 3D kvietky či aplikácie nás vracajú do dôb, v ktorých „nechať si ušiť šaty“ bolo naozaj mimoriadnou udalosťou. Ozdoby a koráliky ostali, no nie nalepované na lacnom tyle, ale ako ručne vyšívané umelecké dielo, ktoré sa bude v rodine dediť... 


2_2018_svadobne_trendy2019_675


Anna Kara: Feminine and sensual 

Sú to svadobné šaty, určené pre nevestu, ktorá uprednostňuje predovšetkým kvalitu, pohodlie, minimalizmus a súčasnú eleganciu. Anna, zakladateľka poľskej značky Anna Kara, v novej kolekcii podľa svojich slov prináša patchworkové kompozície, prekvapivé textílie a minimalistické vzory. Svadobná kolekcia 2019 je príbehom ženy plnej kontrastov. Inšpirovaná obrazmi prekrásneho Toskánska, vypovedá o sile ženskej krásy, túžbe, melanchólii a boji za slobodu...
Nádherný editoriál, ktorý na Slovensku uvidíte exkluzívne len v našom časopise :)

2_2018_feminine_and_sensual_675


Sareh Nouri: Lovelight

„Nájsť svadobné šaty je ako nájsť skutočného priateľa; mali by ste im byť schopní veriť, nemali by ste nikdy oľutovať, že ste si ich vybrali, a kedykoľvek sa na ne pozriete... mali by vám vyčariť úsmev.” 

(Sareh Nouri, módna návrhárka)


 
2_2018_lovelight_675



Mira Zwillinger: Queen of Ice

Nájdete ich v Taliansku, Rusku, Anglicku, USA, Japonsku i Číne, no svoj „flagship store“ má módny ateliér Mira Zwillinger v Tel Avive, kde bol v roku 1991 aj založený. Za touto izraelskou značkou stojí v súčasnosti mama a dcéra, Mira a Lihi Zwillingerové. Ich najnovšiu kolekciu predstavujeme exkluzívne v časopise Nevesta!


2_2018_queen_of_ice_675



Rara Avis: Lace Symphony

Na rozdiel od mnohých svetových značiek, ktorých stopa nakoniec vždy skončí v Libanone či Izraeli, história tejto značky sa začala písať len nedávno v bieloruskom Minsku. Rovnako ako v mnohých iných prípadoch vo svete, impulzom na jej založenie bola vlastná svadba zakladateľky. Manželia Inga a Alexandr Jurčik spolu prešli od založenia značky v roku 2008 dlhý kus cesty. Ich cieľom je presadiť sa svojimi kolekciami aj na svetových mólach. „Chceme, aby každá nevesta našla šaty, ktoré zdôrazňujú jej charakter a osobnosť,“ hovoria. 


2_2018_lacesymphony_675

Antonio Riva: Waves, bows & ruffles

Svadobné kolekcie od Antonia Rivu (Miláno) sme vybrali vďaka prenádherným textúram a veľkým neodolateľným sukniam, ktoré dodávajú jeho šatám vznešenosť. Svoju víziu krásnych svadobných šiat zhmotnil hneď v dvoch kolekciách – Petals a Gold Label. A nesmú chýbať vlny, mašle & volány!



2_2018_waves_bows_ruffles_675


Laure de Sagazan: Purity

Deux mille dix-neuf.
Dvetisícdevätnásť. Nič viac a nič menej. Čisto francúzsky názov, čisto francúzska kolekcia, ušitá priamo v Paríži. Navrhuje ju dievča, ktoré sa v myšlienkach rado vracia do minulosti a fascinované svetom kinematografie a literatúry sa necháva strhnúť atmosférou filmov Jeana-Luca Godarda či espritom Sergeho Gainsbourga. Prezerať si jej kolekciu je ako v starom kine sledovať jednotlivé pasáže z nejakého art filmu, ktorý sa vám postupne dostáva hlboko pod kožu... Pozrite si celú kolekciu, exkluzívne v časopise Nevesta.

2_2018_simplicity_675


Absolut Lihi

Čo napísať o Lihi Hod, keď táto kampaň je taká dokonalá? Tak jednoduchá, že z fotky nemôžete spustiť oči. Možno je to vďaka modelke a jej vyžarovaniu, no oči vám od nej nakoniec skĺznu k svadobným šatám, k ich kráse a my sme fascinovaní... 

2_2018_absolut_lihi_hod_675


Prečítajte si online časopis Nevesta, vydanie 2/2018
SPECIAL EDITION:







Titulka:
Foto: Veronika Wachal by nevesta.sk
Modelka: Nikoleta/MiX model management
Vizáž a vlasy: Dominika Bartošovičová 
Kvety: Flover.sk
Svadobné šaty: Svadobný salón Giovanna

Eva Grznáriková | 18.1.2019, 09:00