Svadobné šaty Alon Livné: Inšpirované biblickou knihou Genezis

Poetický názov kolekcie Eden symbolizuje krásu rajskej záhrady. Mladučký návrhár Alon kladie dôraz na to, aby mali každé šaty svoj vlastný kreatívny podpis. „Prinášam oveľa modernejšie a módnejšie svadobné šaty, aké dnes ponúkajú módne domy. Menej „štipľavé“, čistejšie a hlavne elegantné,“ prezrádza. Ako sa mu to podarilo, uvidíte v galérii článku.
titulka

Kolekciu na rok 2018 s názvom Wild Orchid charakterizuje divoká nespútanosť orchideí, ktoré sú pýchou tropických dažďových pralesov celého sveta. V centre pozornosti je mnohokrát iba jeden dominantný detail, ktorý robí krásnu bodku za celým svadobným vzhľadom.

celine

Alon Livné: Kolekcia Eden 2019

V novej kolekcii nájdete čisté a sofistikované svadobné šaty, ktoré kopírujú eleganciu starého Hollywoodu, odzrkadľujú voľný bohémsky štýl, ba dokonca v nemalej miere čerpajú aj z módy 80-tych rokov. A to všetko s dôrazom na detail a postavu nevesty. „Navrhol som šaty pre ženy, ktoré nemajú záujem byť iba replikou miliónov iných neviest, ale ktoré chcú vyniknúť,“ tvrdí návrhár. Svoje inšpirácie čerpal na rôznych miestach, no najmä v prírode – očarili ho stromy a kvety. Podnetom mu bola aj nevinnosť a krehkosť zobrazená v knihe Starého zákona Genezis. Všetky šaty sú ušité z luxusného talianskeho hodvábu v rôznych formách – ako hodvábny satén, krep, organza či chantillská čipka. Alon rád blúdi po celom svete pri hľadaní nových impulzov k tvorbe. Venuje veľkú pozornosť technikách a materiálom používaným v minulosti, aby ich mohol vtesnať do svojej vlastnej tvorby.


Mladí a ambiciózni mladí ľudia dokážu naozaj veľké veci. Dôkazom toho je kolekcia iba 20-ročného návrhára Alona Livného.


claracopy


Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Lihi Hod: Keď rozprávka o kráse ožíva...
Elihav Sasson: Svadobné šaty z rodiacej sa mekky módy – Izraela
Svadobné šaty Dany Mizrachi: Inšpirované vtáčou ríšou
Svadobné šaty Stephanie Allin: Galéria krásnej čipky
Divine Atelier: Retro-romantické svadobné šaty


alinacopy

daisycopy

elle1copy

gloriacopy

jackie1copy

jackiecopy

jamie2copy

melissacopy

nancy1copy

ninalace1copy

sophiaandmandyhatcopy

Foto:
Alon Livné
Katarína Mikulcová  | 19.12.2018, 09:30