10 najväčších chýb, ktoré robia nevesty s vlasmi pred svadbou

Blíži sa váš veľký deň a vy chcete, aby vaše vlasy žiarili zdravím a zdobil ich prirodzený objem? Predpokladáme, že plánujete farbenie, rôzne ozdravujúce kúry, procedúry zvyšujúce lesk vlasov a možno sa odvážite aj experimentovať s dĺžkou (i keď väčšina neviest si na svoj svadobný deň pestuje čo najdlhšie vlasy). Príliš veľa plánov však nemusí vašim vlasom pomôcť, ale skôr uškodiť. Tu je 10 najčastejších chýb, ktorých sa nevesty s vlasmi dopúšťajú. Určite sa ich vyvarujte!
titulka-2

1. Farbenie vlasov na poslednú chvíľu

Zmena farby vlasov či jemné farebné tónovanie je síce lákavé, no môže sa zmeniť na nočnú moru, ak máte len pár dní do svadby. Ak chcete zmeniť farbu vlasov alebo len doladiť farbu korienkov, radšej zvážte farbenie aspoň týždeň pred svadbou. Vyberajte si prirodzenejšie farebné odtiene, ktoré nechajú vyniknúť vašu tvár a budú príjemnou súčasťou celkovej svadobnej vizáže. Po farbení určite nezabudnite na hydratačnú masku na vlasy, aby ste vašej korune krásy dodali chýbajúcu vlhkosť, ktorá jej po farbení bude isto chýbať.

2. LAST MINUTE strihanie vlasov

Len to nie! Mnohí štylisti a kaderníci sa zhododujú, že je obzvlášť nežiadúce, ak si nevesty ostrihajú vlasy tesne pred svadbou. Keď sú totiž konce čerstvo ostrihané, vaše vlasy nebudú pri tvorbe účesu držať v potrebnom tvare a štýle. Síce budú zdravé, no zostanú mäkkšie a nepoddajné, preto je vhodné vlasy ostrihať maximálne 4 – 6 týždňov pred svojím veľkým dňom.


3. Umývanie vlasov v deň svadby

Pre mnohé ženy je prirodzené každodenné umývanie vlasov, no kaderníci tvrdia, že pri svadbe si treba dať pozor a radšej si umyť vlasy deň vopred. Toto rozhodnutie bude mať na vlasy regeneračné účinky, budú lesklejšie, objemnejšie a bude sa s nimi lepšie pracovať. Určite si ich umyte ľahším šampónom, aby bola vaša farba vlasov vo svadobný deň ešte živšia. 




4. Vlasy bez vitamínov

Ak vám do svadby ostáva ešte pár mesiacov, určite vlasom doprajte bohatú vitamínovú kúru. Vhodné sú vitamíny s obsahom biotínu, zinku a selénu, ktoré budú priaznivo pôsobiť aj na pleť a nechty. Čo sa týka vlasov, podporia ich zdravý rast, napomôžu objemu a dodajú im prirodzený lesk

5. Vlasové experimenty

Pred svadbou určite nie je čas experimentovať s dĺžkou, farbou, štýlom a textúrou vlasov – čiže v tomto bode zhŕňame ešte raz všetko to, čo sme spomínali vyššie. Kľúčom k dokonalosti je, aby ste vyzerali ako najlepšia verzia seba samej – vo svojej prirodzenej kráse... Aby ste si aj po rokoch mohli pri pohľade na svadobné fotografie povedať „Bola som naozaj krásna nevesta a nič by som na svojej svadobnej vizáži nezmenila!“.


2

6. Lak na vlasy – všemohúci nástroj

Ak premýšľate o dychberúcom účese plnom extravagantných tvarov, uistite sa, či váš kaderník používa správne výrobky na udržanie vlasov v konkrétnom štýle. Lebo všetko nie je iba o laku na vlasy... Vlasy si pri náročnejších typoch účesov vyžadujú kozmetickú terapiu, perfektnú hydratáciu a starostlivosť, aby vydržali nápor stylingových prípravkov a nemali na ne vážny dopad.

7. Vlasy bez lesku

Ak používate týždennú masku na vlasy, robíte dobre. Pred svadbou si však nechajte poradiť od odborníkov, ktorí diagnostikujú typ vašich vlasov a ponúknu vám prípravky „ako ušité“ priamo na ne. Určite nezabudnite ani na kúru, ktorá dodá vlasom lesk – býva obvykle v ponuke kaderníctiev a trvá iba cca 25 minút. Výsledok bude badateľný!


3

8. Stres a panika

Títo dvaja „šarapatníci“ nech určite neovládnu vaše emócie, pretože tiež môžu výrazne ovplyvniť vzhľad vašej koruny krásy. Snažte sa všetky udalosti týkajúce sa svadby riešiť so zdravým nadhľadom a hlavne v časovom predstihu, čím predídete zbytočnému stresu. No a, samozrejme, všetko robte s úsmevom, lebo keď budete šťastné vy, budú žiariť šťastím aj vaše vlasy!

9. Veľa vlasových ozdôb

Ak sa rozhodnete pre kvety vo vlasoch či vlasové spony, určite sa riaďte pravidlom, že menej je niekedy viac. Vlasové ozdoby vyberajte v súlade so štýlom svadobných šiat a celkovým ladením témy svadby. A ako vždy si nechajte poradiť od vášho štylistu, ten vie najlepšie, čo vášmu účesu pristane. 

10. Žiaden záložný plán

Máte rezervovaného vizážistu, kaderníka a všetko ste si ešte raz telefonicky overili? Ak áno, uistite sa tiež, či máte (aspoň pre istotu a váš dobrý pocit) pripravených zopár stylingových pomôcok pre prípad núdze - hrebeň s jemnými zúbkami, lak na vlasy a vlasové sponky - všeličo sa môže stať, a preto nie je na škodu byť pripravená aj na nečakané situácie. 


1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty a vizáž Meghan Markleovej od A po Z
Najkrajšie svadobné účesy: drdoly a vrkôčiky
Najkrajšie vlasové ozdoby neviest, v ktorých zažiarite aj vy!
RETRO je stále in! Aj vo svadobných účesoch...
Svadobné účesy: Romantika vo vlasoch


Foto:
Pnina Tornai
Randy Fenoli
amandaleeweddings.com
Katarína Mikulcová  | 3.8.2018, 10:00