Svadobné šaty a vizáž Meghan Markleovej od A po Z

Po mesiacoch špekulácií sme sa v sobotu dozvedeli, kto navrhol svadobné šaty pre Meghan. Bol to parížsky módny dom Givenchy a šaty boli naozaj hodné princeznej. Jednoduché, minimalistické, biele ako sneh s elegantným lodičkovým výstrihom. K šatám zvolila aj nádherný mejkap a elegantný vyčesaný drdol, ktorý zvýraznil krásne črty jej tváre. Krajšiu nevestu sme si už ani nevedeli predstaviť!
titlka2

Dizajnérka módneho domu Givenchy Clare Waight Kellerová musela byť naozaj šťastná, že mala tú česť navrhnúť šaty pre nevestu britského princa. Podľa oficiálnych vyjadrení Kensingtonského paláca sú šaty odkazom na nadčasovú eleganciu a minimalizmus, ktorými je kultový módny dom Givenchy známy. Čisté línie šiat s lodičkovým výstrihom, ktorý elegantne lemuje ramená nevesty, zdôrazňujú štíhly pás a rozširujú sa smerom k zadnej časti, kde sa v mäkkých, okrúhlych záhyboch skrýva vlečka

Na prvý pohľad sme si však zamilovali diamantový diadém kráľovnej Mary Filigree, ktorý dokonale vynikol vo vyčesaných vlasoch v drdole. Tento kultový diadém bol vyrobený v roku 1932, pričom bol vraj pôvodne ozdobený zafírovým stredovým kameňom. Meghan sa však rozhodla prerobiť si ho a nahradiť diamantom. Celkovo bola táto voľba dokonalá!

O vlasy nevesty sa postaral Serge Normant, ktorý tiež spolupracuje so Sarah Jessicou Parkerovou či Juliou Robertsovou. Čo sa týka mejkapu, šepkalo sa, že Meghan bude nasledovať príklad vojvodkyne Kate Middletonovej a upraví sa sama, no nakoniec sa o jej vlasy postaral blízky priateľ Daniel Martin, ktorý pracuje ako vizážista pre Diora. Daniel zvolil jemný, no zároveň žiarivý mejkap s nude farbou na pery, neutrálnym očným tieňom a troškou maskary pre absolútne prirodzený svadobný vzhľad. Meghanin mejkap chválime, pretože nevesty si dnes málokedy zvolia prirodzenosť. No pozrite sa, ako ju jednoduchý mejkap krásne zjemnil a nechal vyniknúť všetko, čo je na nej krásne! 


8


saty


2b


9


8a


1


Na druhú svadobnú recepciu si Meghan obliekla šaty na mieru od Stelly McCartneyovej. Boli ľaliovo biele s vysokým golierikom ku krku vyrobené z krepového hodvábu. Spolu s princom Harrym odišli krátko po 19.00 hodine miestneho času na súkromnú večernú recepciu, kde ich hostil otec ženícha, princ Charles.  


stella

Foto:
SITA AP
Katarína Mikulcová | 25.5.2018, 10:30