Jesus Peiro: Svadobné šaty inšpirované panorámou New Yorku

Jesusa pri tvorbe kolekcie podnietili art déco roky 1920 - 1939, ktoré ovplyvňovalo dekoračné umenie, ktoré súviselo najmä s architektúrou, ako aj s vizuálnym umením, módou, maľbami či filmom. Tento štýl je nadčasový, aj v súčasnej dobe veľmi elegantný, funkčný a ultra moderný. Niet divu, že sa stal pre Jesusa inšpiračným zdrojom pri navrhovaní svadobných šiat. Výsledok je naozaj nádherný!
titulka

Nevesta modernej doby

Ťažisko kolekcie sa sústreďuje zvnútra navonok - t. j. siluety čerpajú objem z navrstvených sukieň. Súčasťou svadobných šiat je aj spodná bielizeň s čipkou, takže návrhár myslel na všetko. Mäkké siluety šiat umožňujú pohyb s ľahkosťou, sú zdobené jemnou organzou a Richelieu výšivkami. 


11

Jesus Peiro 2018: Kolekcia Metropolis 

Jesusa inšpirovali nádherné moderné budovy a stavby, ktoré zdobili panorámy New Yorku v rokoch, kedy architektúre kraľovalo art déco. Je tu veľmi zreteľný dekoračný, zdobnejší štýl. Aj napriek architektonickej inšpirácii a presnej konštrukcii šiat, sú modely nádherné, lichotivé, jemné a ženské. Moderná nevesta dneška sa bude v týchto šatách cítiť elegantne a očarujúco vo svoj veľký deň. Satén, hodváb a čipka a starostlivo vyberané a ručne aplikované ozdoby dodávajú kolekcii ten správny šmrnc. Mieša sa tu jazzový duch, no a niekedy máte pri pohľade na svadobné šaty pocit, že sú ako vystrihnuté z filmu Veľký Gatsby, čo iba umocňuje atmosféru art déco. 


Nechajte sa uniesť nádhernými fotografiami unikátnej španielskej kolekcie!



17

1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Georges Hobeika: Svadobné šaty inšpirované kráľovnou kvetov - ružou
Halfpenny London: Trendom sú svadobné šaty s rukávmi aj bez!
Princ Harry & Meghan: Všetko, čo by ste mali vedieť o kráľovskej svadbe!
PANTONE farebný odtieň Meadowlark
Svadba pod španielskym slnkom


23

4

5

7

9

k1

k2

k3

10

14

15

19

2

20

21

22

24

25

28

29

3

30

31

32

33

34

35

36

6

Foto:
Jesus Peiro
Katarína Mikulcová | 26.6.2018, 13:30