Tartaletky a iné drobné svadobné sladkosti

Sú maličké, chutné, lahodia oku, ale aj maškrtnému jazýčku - tartaletky a mini dezerty na svadbe. V maličkom kúsku sa skrýva dokonalá a jedinečná chuť, ktorá vás núti ochutnávať ďalšie a ďalšie. Výhodou je to, že môžete - môžete si bez výčitiek vychutnať aj viacero maličkých dezertov, pretože na rozdiel od veľkého kúska torty či obrích svadobných zákuskov, je tartaletka len jednohubkou pre potešenie zmyslov.
titulka

Poznáte to - svadobná hostina a na nej najmenej 20 veľkých svadobných tort, najčastejšie ide o dary od hostí, ktoré nemajú šancu byť skonzumované v deň svadby. Jednak hostí trápia predsudky, že ak by si aj chceli dať kúsok z torty, bola by to škoda, lebo zvyšok sa nezje a vyjde nazmar. Zároveň sú torty veľmi pekné, takže hosťom je ľúto ich rozkrájať. Na väščine svadieb je totiž zvykom, že sa rozkrája iba hlavná svadobná torta a pochutia si na nej všetci hostia. Potom si chuť na sladké kompenzujú zákuskami, ale je tu ešte jedna lahodná a momentálne veľmi "trendy" možnosť - malé tortičky a tzv. tartaletky vo všetkých podobách - mini jednohubky či drobné košíčky s ovocím. A aj napriek tomu, že sú maličké, dokážu urobiť rovnako veľký dojem ako klasické torty. V skutočnosti budú vaši hostia z malých dezertov nadšení oveľa viac ako z klasických sedemvrstvových tort.

Chcete byť o krok vpred? Vytvorte mini dezert pre každého hosťa ako darček (napr. s monogramom ženícha a nevesty) alebo umiestnite na každý stôl tácku či servírovací stojan z najrôznejšími druhmi, aby si hostia mohli vybrať. Ubezpečujeme vás, že aj malé dezerty môžu byť pekné - s jemnými kvetmi, sviežim ovocím, hravými textúrami, vzormi, farbami… Máte bezmedzné možnosti!


Ak sa vám páči predstava miniatúrnych svadobných dezertov, určite neváhajte a zakomponujte ich do candy baru. Hostia budú nadšení!


k1


Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Najkrajšie svadobné torty s motívmi kvetov
Zasnežené svadobné torty a iné dobroty
Ako majú vyzerať dobroty na letnom svadobnom stole? Takto!
Výzdoba svadobného stola: Trendy a inšpirácie


k2

k3

k4

k5

k6

k7

1

2

Foto:
pinterest.com
Katarína Mikulcová  | 15.5.2018, 14:30