Annamária & Martin: Láska z vianočných trhov

Bola to láska na prvý pohľad... „Áno, veľa ľudí vraví, že taká existuje len vo filme s ,,happy endom“. Do istej doby som si to myslela aj ja sama, no potom... v jeden zimný večer sa mi zmenil život,“ začína svoje rozprávanie sympatická nevesta Annamária, jednoduché dievča s obyčajnej dediny, ktoré svoje srdce darovalo Martinovi, dedinskému chlapcovi, za ktorým sa vraj otočí nejedno dievča. Ak ste zvedaví na ich príbeh lásky, nech sa páči, čítajte!
titulka

Chlapec z davu

„S našou speváckou skupinou sme mali vystúpenie na vianočných trhoch, kde som ho uvidela. Medzi niekoľkými stovkami chlapcov, na preplnenom námestí som uvidela práve JEHO. Dodnes tvrdím, že ten deň nebola náhoda, ale bolo to dané zhora,“ spomína si na významný míľnik v živote Annamária. Jej pohľad sa stále upieral na neznámeho chlapca. Povedala si, že taký sympaťák už má isto priateľku... Našťastie sa mýlila: „Cez moju vševediacu už teraz ,,kmotru” (krstnú nášho syna) som sa k nemu dopátrala. Samozrejme, nemohla to nechať len tak a naše cesty sa stretli. Prišiel sa pozrieť na náš druhý koncert, kde ako sám tvrdí, sa do mňa zamiloval a nevedel na mňa prestať myslieť. Takisto to bolo aj u mňa, no stále mi čosi našepkávalo, že on nebude môj. No stalo sa.“ Párkrát išli spolu von, rozprávali sa a Annamária vtedy pochopila, že on je práve muž, s ktorým chce zostarnúť, byť jeho ženou a matkou jeho detí, pretože ako vraví, bolo im spolu rozprávkovo dobre.


Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš


Svadobný deň Annamárie & Martina 

Svadobný fotograf: Erik Ďuriš - fotografovanie

Kamera: Marek a Alena Švecoví
Dátum svadby: 20. 5. 2017
Miesto svadobného fotenia: Chtelnica (kaštieľ, jarmok a kameňolom)
Miesto svadobného obradu: Dubovany
Miesto svadobnej oslavy: Reštaurácia u Tomšu, Pečeňady
Svadobné šaty a oblek ženícha: Svadobný salón Betty, Myjava
Mejkap nevesty: Paulína Horváthová
Svadobné obrúčky: Zlatníctvo Očkov
Kytica nevesty: Kvetinárstvo Nitraiy
Svadobná torta: Linda Benedikovičová
Hudobná skupina na svadbe: Hudobná skupina Qatro
Kvetinová výzdoba: Kvetinárstvo Nitraiy v spolupráci s pani Lipkovou 


Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Obyčajne neobyčajné zásnuby

14. máj 2016 - pre niekoho klasika, no pre Annamáriu a Martina to bol deň, na ktorý nikdy nezabudnú. „Trávili sme spoločný víkend doma. Sami. Užívali sme si jeden druhého. Keďže sme svadbu plánovali ešte pred zásnubami, ani vo sne by mi nenapadlo, kedy príde TEN deň. Nevedela som si predstaviť, aké to bude, ako v tej chvíli zareagujem, či budem plakať alebo, naopak, zostanem úplne bez slov. Žiadosť o ruku bola pre mňa len takou perličkou na torte, keďže som nepotrebovala drahé šperky, aby som vedela, že ma miluje. No naplánoval to dokonale,“ vracia sa v spomienkach nevesta.

Martin bol vraj v ten deň nejaký netrpezlivý a záhadný. Annamáriu privádzal do rozpakov, stále za ňou chodil, opakoval, ako ju miluje so slovami: „Dnes je ale výnimočný deň.“ Ona tomu však nevenovala špeciálnu pozornosť. Práve naopak, smiala sa na tom a ani vo sne jej nenapadlo, čo bude nasledovať. „Večer sme sa boli najesť v reštaurácii, kam chodievame. Ani na tom mieste si zo mňa neprestal robiť žarty a niekoľkokrát vytiahol ruku spod stola, chytil tú moju, nadýchol sa a znova opakoval, že dnes je výnimočný deň. Prestávalo sa mi to páčiť, no nejako som sa tým nezapodievala. Po večeri sme sa išli prejsť na námestie do Piešťan. Ako sme sa prechádzali, zastavili sme sa na mieste, kde sa naše pohľady stretli úplne prvýkrát,“ hovorí nevesta, ktorá si spomína aj na slová, ktoré jej v tom momente Martin povedal: ,,Aké je to námestie prázdne, keď tu nie sú tie tradičné vianočné trhy. Tu som ťa prvýkrát videl, prvýkrát v živote som sa zamiloval a zistil, že ty si žena môjho života. Možno to znie ako vtip, ale zamiloval som sa do vety, ktorú si vtedy povedala, že chceš byť mamina...“ No a po týchto slovách prišlo pokľaknutie. Pred niekoľkými ľuďmi na námestí sa Martin spýtal Annamárie 3 otázky – či chce byť pri ňom v dobrom aj v zlom, či chce byť matkou jeho detí a či si ho vezme za manžela. :)


Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Osudový 20. máj 2017

Netrvalo dlho a snúbenci sa rozhodli, že sa vezmú. Ubehli 2 roky a mali pocit, akoby sa poznali celú večnosť... „Našlo sa veľa ľudí, ktorí naše rozhodnutie akceptovali, ale boli aj takí, ktorí sa z nášho rozhodnutia smiali, pretože si mysleli, že sa vôbec nepoznáme. No my sme to tak cítili. Chceli sme byť spolu už navždy,“ vysvetľujú svoje rozhodnutie dnes už šťastní manželia. 


Dátum svadby si vybrali 20. mája. Prečo? „Úplnou náhodou bolo mojím detským snom sa vydávať práve v tento dátum. Zhodou okolností to presne vyšlo na sobotu v roku 2017, kedy sme sa plánovali vziať,“ teší sa nevesta.



Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Cesta k oltáru vystlaná ružami...

V redakcii nás zaujímalo, kto boli tie milé detičky, ktoré im rozhadzovali kvietky cestou do kostola. Nevesta vysvetľuje: „Detičky na fotke boli z našej materskej školy, kde som pracovala ako učiteľka. Vždy som snívala o tom, ako ma privítajú alebo mi prídu na svadbu zagratulovať, no ani vo sne by ma nenapadlo, že sa to naozaj stane. Už od kostolnej brány na mňa mávali a mne vyhŕkli slzy šťastia, že ma má niekto tak úprimne detsky rád. Tento krásny moment pred obradom majú na svedomí moje kolegyne a rodičia, ktorí ochotne priviedli deti do kostola. Naša svadba bola veľmi emotívna a užili sme si ju s manželom naplno. Jeho pohľad na mňa bol prekvapivý a zaľúbený. Musím zašepkať, že mu troška vybehli aj slzy. Bol dojatý a neprestal mi opakovať, ako ma miluje.“



Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadobný sľub

Annamária sa nevedela dočkať svadobného dňa a najviac sa tešila na chvíľu, keď Martinovi povie „áno“. „Celý predsvadobný mesiac som mu zdôrazňovala, aby sa neskúsil ani náhodou rozplakať pri svadobnom sľube, ktorý sme si z očí do očí vymieňali. No a čo sa stalo? Plakala som ja. Pri pohľade do jeho očí sa mi premietlo všetko, čo sme spolu zažili za ten krátky čas. Bolo to dojemné, nezabudnuteľné. Martin tvrdí, že sa najviac tešil na náš prvý spoločný tanec. Je veľký tanečník a náš spoločný tanec mal aj špeciálnu choreografiu. Zaznela nám pieseň od Eda Sheerena, ktorá nás sprevádzala počas nášho spoločného randenia, a to si naplno užíval,“ spomína nevesta. 


Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš


Hlavne bez stresu :)

Manželia nemali nejaké prehnané predstavy o svadbe. „Must have“ bola krásna výzdoba, nádherné šaty a všetko, čo k tomu patrí – bez stresu a s radosťou. „Chcela som, aby o nás každý povedal, že náš svadobný deň sme si užívali. Veľkú pozornosť sme sústredili predovšetkým na svadobný obrad, keďže sme obaja veriaci. To bolo pre nás najhlavnejšie, keďže nie v sále pri svadobnej polievke sme spečatili svoj sľub, ale práve pred Bohom. Ostatné sme nechávali, ako sa hovorí, na náhodu a dopadlo to geniálne. Keď som videla všetkých hostí, ako sa bavia, to bolo pre mňa najväčším potešením,“ s úsmevom poznamenáva Annamária.

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš


Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Doružova!

Svadobná hostina sa konala v dedinke Pečeňady. Ochotný majiteľ, vynikajúce jedlo, skvelý personál – pochvalne zhrnula dojmy z hostiny nevesta. „Vybrali sme si ju vďaka odporúčaniam a nesklamali nás, za čo som vďačná, pretože aj sála robí dojem na svadobných hostí, predovšetkým dobré jedlo. Výzdoba sa niesla v tónoch ružovej, čo je moja obľúbená farba už od detstva. Pôsobí na mňa jemne a taktiež ma vystihuje, keďže je taká dievčenská,“ ozrejmuje nevesta a dodáva, že nechcela žiadne gýče, čomu prispôsobila aj kvety – konkrétne frézie, hortenzie a jej milované pivonky. No a svadobné aranžmány zjemnila gypsomilka. 



Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

V hlavnej úlohe svadobné šaty

Nevesta vraj prešla veľa salónov. V mnohých zažila krásny ľudský prístup, no v niektorých sa sklamala. Tie pravé vysnívané svadobné šaty však nakoniec našla v svadobnom salóne Betty na Myjave. „Vybrala som si veľa šiat, ktoré som si chcela vyskúšať, no ani jedny neboli tie pravé, pri ktorých by sa mi rozžiaril pohľad. Vybrala mi ich práve pani, ktorej salón patril. Neboli dokonca ani čisto biele, čo som najskôr zvažovala, ale keď som sa do nich obliekla, bolo všetko presne tak, ako som si vysnívala,“ pochvaľuje si nevesta prístup odborníčky, ktorá jej s ochotou poradila. 



Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš


Svadba objektívom fotografa Erika Ďuriša

„Erika sme objavili náhodne na sociálnej sieti a cez kamarátku, ktorú fotil. Jeho fotky nás zaujali, a tak sme sa rozhodli ho kontaktovať. Jeho prístup bol priateľský, uvoľnený, takže s ním bola super spolupráca. V zhone sme na veľa záberov zabudli, ale takpovediac nejako si časom ani nevšímame, že chýbajú. Veď každá svadba nemusí mať presne rovnaké fotky. Fotili sme sa v neďalekej Chtelnici v kameňolome a v kaštieli, kde sme spravili pár záberov. Odbehli sme aj na jarmok, kde som si užívala obdiv veľkého davu ľudí z dediny,“ prezrádza Annamária.


Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Fotograf Erik Ďuriš o ich svadbe

„Som veľmi rád, že som strávil s týmito mladými ľuďmi ich veľký deň. Fotenie nám komplikoval silný vietor, ktorý v ten deň fúkal. Jednu sériu fotiek sme absolvovali v neďalekom kameňolome. Po fotení sme skončili celí od prachu, no a hlavne v očiach bol ten prach dosť nepríjemný. Avšak výsledkom sú pekné fotky, takže si myslím, že to za to stálo. Annamária učila v materskej škole, a tak ku kostolu prišla zagratulovať skoro celá škôlka. Nevestu pri príchode deti zasypali lupienkami ruží. Aj vďaka tomu vznikli počas svadobného dňa neopakovateľné fotografie, na ktoré sa manželia radi pozrú aj po rokoch.“ 



Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš


Autora svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:

Erik Ďuriš - fotografovanie

Svadba: Annamária a Martin, Foto: Erik Ďuriš

Annamária a Martin, buďte spolu po zvyšok života šťastní a ľúbte sa rovnako ako vo svadobný deň!

Katarína Mikulcová | 25.4.2018, 10:00