Svadba pod španielskym slnkom

Aké asociácie vo vás evokuje predstava Španielska? Nám sa spája s temperamentom tunajších obyvateľov, s ohnivým flamencom, slnkom, morom, pestrými farbami a výborným vínom. A keď sa toto všetko stretne na jednej španielskej svadbe, výsledok je perfektný. Láka vás svadba v exotike? Možno sa už o malú chvíľku zamilujete do svadobnej idyly veľkého dňa Natalie a Christophera v Španielsku!
titulka

Svadba odetá do tropických farieb

Reálna svadba Natalie a Christophera sa konala 14. septembra 2017 v intímnej kaplnke (viď. elegantnú nevestu na titulke). A my sme vám o nej museli referovať, pretože nevesta bola nezvyčajne štýlová, a vôbec - celá svadba bola čarovná, čo poviete?



 O dva dni neskôr však manželia zorganizovali aj svadobnú párty v španielskej Malage, na ktorú pozvali až 325 hostí! Dvojica mala silný citový vzťah k miestu konania hostiny, išlo totiž o pozemok, ktorý kedysi patril starému otcovi nevesty, renomovanému architektovi Luisovi Gutierrezovi. Na pozemku je veľký golfový trávnik, takže deň pred hostinou sa tu konal golfový turnaj, pretože ženích je vášnivý golfista. 


Svadba bola situovaná v záhrade i na pláži, v elegantnej a sofistikovanej atmosfére, o ktorú sa postarala svadobná agentúra. Španielsku exotiku reprezentovalli pastelové farby kvetov a tropický dizajn pozvánok, svadobného menu a eskortných kartičiek ladených do modrej farby. Rodina nevesty vyrába vlastný olivový olej vo svojom vidieckom dome v Španielsku, ktorý sa stal skvelým darčekom pre každého hosťa.


k1

k2

Svadobné šaty v ružovej

Nevesta mala svadobný účes ozdobený vlastnou keramickou vlasovou ozdobou, ktorú vyrobila jej stará kamarátka v Madride, ktorá vlastní štúdio a obchod s názvom Mimoki (oplatí sa pozrieť webovú stránku, ručne vyrábané vlasové ozdoby sú prenádherné!). Nataliine šaty boli vo farbe blush ružovej v kombinácii so champagne a navrhla ich Vera Wang. Korzet zdobili perličky a zamatové kvety a dramatická sukňa bola ušitá z tylu a organzy. Nevestu mamka prehovárala, aby si skúsila aj biele svadobné šaty, predstavy ružovkavých sa však nechcela vzdať, pretože podľa jej slov táto farba dokonale ladila k jej olivovej pokožke. Súhlasíme! Nôžky nevesty zdobili topánky Jimmy Choo, na podrážke ktorých bol uvedený dátum svadby. 


spain20

Družičky a svedkyne

V súlade so španielskymi tradíciami mala Natália svedkyne namiesto družičiek. Každá z nich si obliekla dlhé ružové šaty podľa vlastného výberu. Družičkami boli malé dievčatká, ktoré vyzerali naozaj rozkošne v ľanovo-čipkovaných šatách spolu s kvetinovými venčekmi. 


spain21


k3


Svadobný obrad v záhrade

Párik si ešte raz vymenil sľuby v záhrade, kde vytvorili kostolné prostredie s krásnym kvetinovým oblúkom a antickou ikonou Panny Márie. Oltár bol ozdobený bielou starožitnou bavlnou a čipkou, kým ulička, po ktorej prichádzala nevesta s otcom, bola vystlaná prírodnou jutou a lemovaná bielymi kvetmi. 

Obrad bol o to osobnejší, že manželia požiadali priateľov a rodinu, aby prečítali texty z Biblie a spievali piesne. Pár obišiel španielske tradície a nevymeňal si hovorené ani písané sľuby. 

spain10

spain11

Španielske pochúťky na svadobných stoloch

V kokteilovej hodinke sa všetci zišli na osvieženie v podobe miešaných nápojov - Margarity, Moscow Mule a Tinto de Verano - čo sú typické španielské kokteily. Stoly zdobili tropické kvety a biely a modrý stolový servis so zlatými príbormi. Večer bola záhrada osvetlená lampiónmi, ktoré plávali na hladine bazéna. Svadobné menu pozostávalo z typických španielskych pochúťok - homárov, morského šalátu a raviol. Ženích vraj nenávidí čokoládu, takže ponúkali dva druhy dezertov - teplé čokoládové suflé poliate bielou čokoládou s egrešmi a brioškový puding so zmrzlinou a karamelom. Samozrejme, nemohla chýbať ani svadobná torta, ktorá bola citrónovo-malinová. 


spain12

Tancovali až do rána...

Ako sa na poriadnu španielsku svadbu patrí, trvala až do skorého rána. Aby hostia a manželia vládali tancovať, obuli si pohodlné espadrillky. No a o 5:00 ráno sa podávali mini hamburgery, hot-dogy a typické španielske churros s horúcou čokoládou a tancovačka pokračovala až do 6:30 rána!


spain9

spain15

Svadobné šaty v štýle Audrey Hepburnovej

Svadba v malej kaplnke splnila všetky túžby nevesty. Zišla sa tu iba najbližšia rodina a 5 blízkych priateľov. Pre nevestu to bolo výnimočné miesto, keďže sa tu vydávala aj jej teta a pamätá sa, ako na nej bola aj s babičkou ako dieťa. Nataliinou inšpiráciou bol svadobný štýl Audrey Hepburnovej, jej babičky a svadobná móda 50. rokov. Jej prvé svadobné šaty boli naozaj prekrásne a elegantné. No a nakoniec klobúk a kvety urobili krásnu bodku za celým retro vzhľadom.



spain16

spain17

k4

Zdroj:
brides.com
Katarína Mikulcová  | 19.4.2018, 13:00