Klavír na svadbe: Živé tóny, ktoré pohladia dušu i srdce

Máte radi jemné a nostalgické tóny klavíra? Tak vedzte, že nič nepodčiarkne romantickú atmosféru svadby lepšie ako pomalé melódie klavírnej hudby. Na obrade, v čase gratulácií, počas svadobnej hostiny... Vy aj vaši hostia si môžete vychutnať obľúbené inštrumentálne verzie piesní a skladieb, vďaka ktorým sa váš svadobný deň stane krásnym a nezabudnuteľným. Klaviristovi Petrovi Zbranekovi totiž okrem talentu nechýba ani milý a profesionálny prístup a má veľkú radosť, keď sa jeho práca stane krásne znejúcimi spomienkami mladomanželov...
titulkaklavirista
Už ste si vybrali DJ-a alebo živú kapelu na vašu svadobnú hostinu a tešíte sa, ako si užijete zábavu vo víre tanca? Áno, tanec rozprúdi krv v žilách a užijete si ho vy aj vaši hostia, ale predstavte si lahodne znejúce a romanticky pomalé tóny klavírnej hudby, ktorá môže byť dokonalým zátiším aj na vašej svadbe. 


Klavirista na svadbe? Áno!

Pre niekoho je svadba a svadobná oslava synonymom bujarej zábavy, no pre iného noblesnou a výnimočnou príležitosťou na stretnutie rodiny a blízkych priateľov a možnosťou štýlovo ich zabaviť a pohostiť. V takom prípade nesmie chýbať hudobník, ktorý sa okamžite dokáže prispôsobiť danej chvíli: výberom jemných balád vytvárať príjemnú atmosféru pri slávnostnom stolovaní a keď bude čas vyzvať nevestu do tanca, zahrať štýlové tanečné melódie.    

Klavirista Peter Zbranek svojím talentom takto spríjemňuje svadbu mnohým slovenským párom. Najčastejšie hrá už pred svadobným obradom - v kostole alebo vonku v prírode. Elektrické piano sa totiž ideálne hodí aj na miesta, ktoré sú trochu netradičné... Na samotnom obrade hudbou sprevádza nevestu, keď prichádza k oltáru, hudbou dopĺňa najdôležitejšie momenty svadobného obradu, klavír znie pri výmene prstienkov či prvom novomanželskom bozku. A to ani zďaleka nie je všetko. Mnohé nevesty rady ozdobia klavírnou hudbou aj svadobnú hostinu - klavírne tóny totiž navodzujú krásnu atmosféru a typ skladieb sa dá vybrať presne na mieru charakteru vašej svadobnej spoločnosti a nálady vašich svadobných hostí.

Profesia s umeleckou hodnotou

Som svadobný pianista a to, že svojou hudbou môžem mnohým nevestám spríjemniť najdôležitejší deň v ich živote, ma napĺňa veľkou radosťou. Príjemné ohlasy, ktoré na moje vystúpenia často dostávam, majú jednu vec takmer vždy spoločnú - atmosféru, ktorú na svadobnom obrade vyčarila živá hudba, by reprodukované skladby s určitosťou vytvoriť nedokázali," hovorí o sebe a svojej milovanej práci klavirista Peter Zbranek na svojej stránke pianista.sk.

Peter patrí medzi svadobných profesionálov, ktorý svojou hrou na klavíri spríjemňuje nielen atmosféru svadieb, ale aj osláv či spoločenských akcií kdekoľvek na Slovensku. So svojím vlastným stage pianom a bohatým repertoárom skladieb rád spestrí aj vašu svadbu. Samozrejme, ak máte svoju obľúbenú skladbu, bez ktorej si svadobný deň neviete predstaviť, nie je to pre Petra žiadny problém. S dostatočným časovým predstihom ju veľmi rád zaradí do svojho repertoára. 


(Foto: Kristiana Vavrekova photography)


Klavír + klavirista = dokonalá harmónia

Peter vo dvojici so svojím klavírom uspokojí požiadavky každej nevesty a ženícha. Jeho živá klavírna hudba obsahuje inštrumentálne skladby od najúspešnejších skladateľov súčasnosti, cover verzie známych slovenských i zahraničných piesní, romantické i jazzové improvizácie.

Zostavte si svoj play list

Ak sa rozhodnete pre živú klavírnu hudbu a chcete si vybrať vaše obľúbené skladby, môžu na vašej svadbe zaznieť! Pokiaľ všetko s umelcom naplánujete a odkomunikujete v dostatočnom predstihu aspoň mesiac pred svadbou, bude vám znieť hudba, ktorú milujete. Ba dokonca Peter nemá problém ani s ľudovými piesňami, s radosťou vás vyzve do spevu i tanca a vy tak vôbec nebudete chcieť, aby sa svadobná zábava niekedy skončila...

Peter hral napríklad aj pri "životnom prestupe" hokejistu Richarda
Pánika počas svadobnej hostiny či na luxusnej svadbe Paťky a Tomáša, o ktorej sme písali tu.



(Foto: Kristiana Vavrekova photography)


(Foto: Kristiana Vavrekova photography)


Ukážka skladieb z Petrovho repertoára na svadbách:




Tu je zoznam najromantickejších skladieb z repertoára Petra Zbraneka podľa nevesta.sk:





















Ako vidíte, živá klavírna hudba dokáže dodať svadbe eleganciu a vznešenosť tej pravej romantickej atmosféry. Doprajte si ju na svadbe aj vy!





Foto:
Kristiana Vavrekova photography
archív pianista.sk
Zdroj informácií:
pianista.sk

Hudobné klipy:
YouTube

PR/ Katarína Mikulcová  | 27.2.2018, 14:00