Družičky v bielom – áno či nie?

Milé nevesty, ak uvažujete o tom, do akých farieb zladíte oblečenie družičiek, možno vám v hlave vŕta otázka: „Môžu si moje družičky obliecť biele šaty?“ Odpoveď znie, určite áno! Mnohé z vás si isto pamätajú úchvatné biele družičkovské šaty Pippy Midletonovej na kráľovskej svadbe jej sestry Kate – už len pohľad na ne stačí na to, aby ste zvážili tento „celobiely“ trend aj na vašej svadbe. V článku nájdete všetko, čo potrebujete vedieť o družičkách v bielom, a, samozrejme, aj pár inšpirácií v galérii.
titulka

Družička v bielom na kráľovský spôsob

Módne trendy z kráľovských svadieb celkom prirodzene prenikajú do celosvetových médií a stávajú sa lákadlom pre mnohé budúce nevesty. Svadba Kate Middletonovej sa tiež stala podnetom a romantickou inšpiráciou pre nevesty z celého sveta. Prečo? Lebo biela v rôznych odtieňoch, ktoré sú na svadbe obľúbené (ivory, smotanová či slonovinová), vyzerá vždy elegantne a lichotivo. Všestranne funguje pri každom type svadby – od sviežej plážovej až po prepychovú kráľovskú svadbu. Práve v šatách v elegantnom nádychu slonovinovej ohromila celý svet v úlohe družičky Pippa Middletonová (viď. obrázok dolu). A keď mohla ona, tak prečo by sme nemohli aj my? :) Tu je niekoľko tipov, prečo dať bielej na svadbe „zelenú“. 


pippa

Nie je biela pre družičky módnym faux pas"?

Ešte raz prízvukujeme, nie je. V posledných rokoch sa nevesty čoraz viac zaujímajú o nadčasový vzhľad svojich družičiek, a preto pre ne vyberajú šaty v slonovinovej a smotanovej farbe. Spomenuté odtiene sú pre družičky skvelou voľbou, lebo dokážu poukázať na farebný rozdiel medzi nimi a nevestou. Sú synonymom svadobnej elegancie, ktorá družičkám nemusí byť upretá. Biele družičkovské šaty sú skvelé na letné aj zimné svadby a ich benefitom je, že k nim dokážete poľahky zvoliť doplnky v akejkoľvek farbe.


biele2

Ako vynikne nevesta, keď sú družičky v bielom?

Nevesta vynikne vždy, lebo je to nevesta... Má krásne šaty, závoj, vlečku, krásnu kyticu a to najdôležitejšie, ženícha, s ktorým bok po boku prežívajú svadobný deň. Nebojte sa, existuje niekoľko spôsobov, ako sa v pozícii nevesty jednoducho odlíšiť od družičiek. Jedným z nich je napríklad voľba kratších bielych šiat pod kolená pre družičky, ak má nevesta dlhé šaty. Ak dávate prednosť dlhým šatám pre družičky, zvoľte ležérnejšiu tkaninu, napríklad ľahký šifón, aby dominoval oveľa formálnejší vzhľad svadobných šiat. Tiež je vhodné popremýšľať o výbere iného strihu šiat, ako sú vaše svadobné šaty. V prípade, že sú vaše svadobné šaty bez ramienok, potom vyberte pre družičky šaty s ramienkami alebo len cez jedno rameno. 


biele

A čo tradície?

Možno si myslíte, že s bielymi šatami pre družičky pôjdete proti tradíciám, ale v skutočnosti budete v súlade s nimi. Podľa britskej historičky Hanne Blankovej farebné šaty začali družičky nosiť až v súčasnej modernej dobe, v minulosti nosili družičky biele šaty, rovnako ako nevesta, aby vyhnali zlých duchov, ktorí by chceli neveste uškodiť. Uvedené vyháňanie zlých duchov, samozrejme, nemusí byť zámerom, prečo obliecť družičky do bielej, pretože sa ich pravdepodobne nemusíte vôbec obávať (ak si odmyslíme žiarlivé bývalé priateľky ženícha). Ale to len na okraj :).


biele1

bb2

bb1

bb3

b5


Zaujímavé inšpirácie pre družičky nájdete tu:

3 farebné tipy pre družičky - 1. časť
Farbou roka 2018 je Ultra Violet
Horúce svadobné trendy pre rok 2018 sú tu!
PANTONE paleta jarných farieb na rok 2018 na nevesta.sk!



Foto:
weddings.usabride.com
pinterest.com
bhldn.com
sorellavita.com
popsugar.com.au
Katarína Mikulcová | 23.1.2018, 09:30