Farbou roka 2018 je Ultra Violet

Vynaliezavá a nápaditá farba Ultra Violet osvetľuje cestu k tomu, čo ešte len príde. Je dramaticky provokatívna, odzrkadľuje vizionárske myslenie, ktoré smeruje do budúcnosti. Tento odtieň odhaľuje tajomstvá vesmíru, predostiera nám obrovskú a nekonečnú nočnú oblohu a je symbolom túžby spoznávať svet mimo toho nášho. Rok 2018 sa teda vyfarbí do farby záhadného vesmíru a my vám prinášame tipy, ako touto farbou ozdobiť váš svadobný deň!
titulka2
pantonefarby

Ako vidíte, každý rok so sebou prináša farebnú ikonu. Pýtate sa prečo? Laurie Pressman Pantone Color Institute vysvetľuje: „Farba roka „Pantone“ znamená oveľa viac, ako to, čo je trendové vo svete dizajnu; je skutočným odrazom toho, čo je potrebné v našom dnešnom svete. Farba roka je momentom, ktorý určuje strategický smer svetu trendov a dizajnu a odráža celoročnú snahu inštitútu, ktorý pracuje pre dizajnérov a značky.“ 


Jednoducho povedané, keď je naša spoločnosť fascinovaná farbami a uvedomuje si ich schopnosť vyjadrovať hlboké posolstvá a významy, dizajnéri a značky musia byť schopní jej sympatie voči farbám vedieť využiť na vlastnú inšpiráciu a na ovplyvňovanie trendov. A práve inštitút Pantone predpovedá globálne trendy v oblasti farieb a poskytuje spoločnostiam poradenstvo v oblasti farebnej identity, predpovedí sezónnych farebných trendov, vyvíja vlastné farby, pričom využíva silu, psychológiu a emócie farieb.





Tajomstvo farby „Ultra Violet"

Skrýva v sebe nekonvenčnosť a umelecký lesk. Hudobné ikony, ako bol Prince, David Bowie a Jimi Hendrix priniesli odtieň Ultra Violet do popredia západnej popkultúry ako osobný prejav vlastnej individuality. Hĺbka tejto farby symbolizuje experimentovanie, nesúlad, mystickú a duchovnú kvalitu. Použitie purpurového osvetlenia v meditačných priestoroch a iných miestach energizuje spoločenstvá, ktoré sa tam zhromažďujú. 

Na svadbe teda môže byť energickou farbou, ktorá zahalí priestor svadobnej hostiny pod rúško tajomna. Vo svadobnej kytici a kvetinovej výzdobe môže pri šikovnom a decentnom naaranžovaní pôsobiť veľmi honosne najmä v kombinácii s bielou. Je to predsa kráľovská farba, avšak pri odtieni Ultra Violet buďte opatrní, keďže ide o tmavší odtieň. V neposlednom rade môže vkusne doladiť výzdobu v kombinácii so svetlejšími odtieňmi fialovej, ako sú Pantone Rhapsody, Red Violet, Mulberry, alebo s odtieňmi ružovej Chateau Rose či Prism Pink.

Tu je niekoľko inšpiratívnych fotografií a koláží, ktorých dominantnou je odtieň Ultra Violet! Bude farba roka 2018 hosťom aj na vašej svadbe?


kolage4



















violet7





Ďalšie inšpiratívne články nájdete tu:

TOP 40: Žiarivá zimná svadobná manikúra
Svadobné kytice roka 2018 inšpirované svadobnými šatami
Ruža: kráľovná svadobných kvetov
Svadobná vizáž 5-krát inak!
Družičky, líčka doružova!


Foto:
pinterest.com
mango.com
pantone.com
Katarína Mikulcová | 8.1.2018, 10:00