Kvety na svadbe podľa znamení v zverokruhu

Kvety a astrológia? Veruže medzi nimi existuje súvis! Rozhodovanie o tom, aké kvety budú dominovať na vašej svadbe, nie je jednoduché. Od toho, ako si stanovíte, ktoré kvety sa najviac hodia k štýlu a prostrediu svadby, až po to, čo je v danej sezóne dostupné a aký kvetinový štýl je vám bližší – romantické a voľné, tradičné, minimalistické? Rozhodovanie môže byť ťažké, takže ak chcete trochu pomôcť, vyberte si niektoré z našej ponuky. Nechajte rozhodnúť hviezdy...
sweet_ice_cream_titulka

Určite každý z nás pozná znamenie v zverokruhu, ktoré mu prislúcha. Samozrejme, môžete sympatizovať s rôznymi druhmi kvetov, no ak vás aspoň trošku zaujíma, ktoré kvetiny by vám prisúdili hviezdy, určite si nájdete ten svoj „hviezdny kvet“ v nasledujúcich riadkoch: 



VODNÁR (21. 1. - 19. 2.) – Japonská magnólia


vodnar


Vodnári sú typickí tým, že sú indvidualisti, nezávislí a svojím spôsobom avantgardní. Japonské magnólie sú veľké a pôsobivé kvety, ktoré vyrastajú vo veľkých aranžmánoch na vysokých vetvách – ťažko sa pestujú, ťažko sa kombinujú – a to z nich robí rovnakých individualistov, ako sú Vodnári.


magnolia



RYBY (20. 2. - 20. 3.) – Kvet sladkého hrášku


ryby


Draví ľudia spätí s prírodou, ktorí sa narodili pod týmto „rybárskym“ znamením, sú často zasnívaní a plavia sa vo svojom vlastnom svete. Kvety sladkého hrášku sú sladké a jemné a cítia sa rovnako krehko ako tí, ktorí sa narodili v znamení Rýb.

sladkyhrasok



BARAN (21. 3. - 20. 4.) – Vlčí mak


baran


Ľudia narodení v tomto znamení sú známi ako ohnivé a odvážne bytosti, podobne ako sýtočervené divé maky. Ich názov nie je náhodný – divoko sa rozrastajú na opustených poliach a unikajú akémukoľvek strojenému usporiadaniu. Vo svadobnej kytici či výzdobe sú nespochybniteľným centrom pozornosti hlavne vďaka ohnivej farbe.


mak



BÝK (21. 4. - 20. 5.) – Dália


byk

 
Býci majú radi krásu a luxus a žiadny iný kvet nemá také veľké množstvo okvetných lístkov a často aj veľkorysé rozmery, ako dália. Môže byť dokonca taká veľká ako ľudská hlava, takže dokonale zastrešuje osobnosť tohto hviezdneho znamenia. Dálie majú najbohatšie kvety na jeseň, ale krásne odrody kvitnú takmer po celý rok.


dahlia


BLÍŽENCI (21. 5. - 20. 6.) – Dvojitý tulipán 


blizenci


Pýtate sa, prečo nie klasický tulipán? Práve pre typický znak Blížencov, ktorí majú v sebe dve osobnosti. Ako svieži, plný, dvojitý tulipán, pomenovaný podľa množstva okvetných lístkov, ktorých je dvakrát toľko a ešte viac, ako v klasikom tulipáne, robí táto odroda dokonalý kompliment znameniu Blížencov. Pri kvitnutí najprv vyzerá ako klasický tulipán, no keď sa roztvorí a všetky okvetné lístky sa rozvinú, pripomína pivonky.  


tulipany



RAK (21. 6. - 22. 7.) – Hyacint


rak


Rovnako ako jemný jarný kvietok hyacint sú aj ľudia narodení v znamení Raka citliví a prívetiví. Modré hyacinty predstavujú úprimnosť, familiárnosť. Tieto kvety najlepšie rezonujú, ak sú len drobučkým akcentom svadobnej výzdoby, no môžu tiež vyzerať krásne aj ako stredobod v kytici bez toho, aby boli zatienené ďalšími mohutnými kvetmi. 


hyacint


LEV (23. 7. - 22. 8.) – Kráľovská protea


lev


Odvážny, sebavedomý, konkurencieschopný, vždy v centre pozornosti – taký je Lev rovnako ako samotný kvet kráľovskej protey. Je veľký, a preto sa najlepšie vyníma sám v usporiadaní s niekoľkými kúskami zelene. Rezonuje svojou jedinečnosťou a monumentálnosťou, a týmito vlastnosťami znemožňuje ostatným kvetinám, aby ho zatienili alebo mu konkurovali. 


protea



PANNA (23. 8. - 22. 9.) – Konvalinka



panna

Neexistuje nevinnejší a čistejší kvietok, ktorý by symbolizoval znamenie Panny, ako konvalinka. Táto klasická svadobná kvetina sa najčastejšie používa v kyticiach sólovo, lebo ak tieto sladké púčiky kvetov skombinujete s inými kvetmi, úplne sa v nich stratia.


konvalinky



VÁHY (23. 9. – 22. 10.) – Pivonka 


vahy


Váhy milujú spravodlivosť a rovnocennosť, nechcú nič viac, len aby sme všetci boli šťastní. Pivonky sú populárne kvety a často vytvárajú krásnu rovnováhu v kyticiach i výzdobe spolu so zeleňou či inými kvetmi, samozrejme, ak sa používajú s mierou.


pivonky



ŠKORPIÓN (23. 10. - 22. 11) – Záhradná ruža


skorpion


Škorpióni sú známi svojou záhadnosťou, ale aj ich magnetizmom – podobne ako ruža, môžu vám ublížiť nečakaným pichnutím, keď to najmenej očakávate. Avšak rovnako ako ruže si ich viete zamilovať, lebo vás priťahuje ich sila osobnosti. My milujeme ruže pre ich klasickú očarujúcu plnosť a aj vďaka tomu, že existuje veľa druhov ruží (a niektoré aj bez tŕnia ;)). Je si z čoho vyberať.


ruže



STRELEC (23. 11. - 21. 12) – Bougainvillea



strelec

Za týmto zvláštnym a ťažko vysloviteľným názvom sa skrýva krásny južanský kvietok. Vieme, že Strelec je známy tým, že je šťastný, veselý a veľmi ambiciózny. Jasne pestré kvety bougainvillea sú tiež veľmi ambiciózne – rozmnožujú sa a rastú ako blázni bez ohľadu na terén a podmienky. Pridajte tieto kvietky do monochrómne bielych kytičiek alebo nimi osviežte pestré tropické kytice. 


popinave_kvety



KOZOROŽEC (22. 12. - 20. 1.) – Čemerica


kozorozec


Inak prezývaná aj kráľovná zimy je veľmi pôvabným kvetom. Je tiež známa tým, že je húževnatým bojovníkom, ktorý kvitne, keď zem ešte pokrýva sneh. Kozorožci sú tiež známi tým, že dokážu pracovať v ťažkých podmienkach, sú veľmi orientovaní na kariéru. I keď sa čemerice stali populárnymi pomerne neskoro, dobre fungujú takmer s akýmkoľvek iným kvetom alebo aj samy osebe môžu vytvoriť jemnú a romantickú kyticu. 


hellebores


Zaujímavé články o kvetoch, ako stvorených na ozdobu svadby, nájdete tu:

Svadobné kytice roka 2018 inšpirované svadobnými šatami
Čo o vás napovie svadobná kytica?
Typy svadobných kytíc
Gypsomilka - nevestin závoj
Ruža: kráľovná svadobných kvetov



Foto:
pixabay.com

Foto titulka:
Sweet Ice Cream Photography on Unsplash
Katarína Mikulcová  | 10.1.2018, 10:00