Ideálna ozdoba svadobného účesu? Tiary, hrebienky, čelenky & Co.

Nič nedodá vášmu svadobnému účesu väčší šmrnc, ako nádherné ručne vyrábané vlasové ozdoby. Pozlátené, postriebrené alebo kryštámi Swarovski vyšperkované ozdoby vám dodajú luxusný vzhľad alebo neobyčajný bohémsky nádych. Vybrali sme pre vás kolekciu od BHLDN, ktorou sa môžete nechať inšpirovať.
titulka

Svadobný deň by mal byť taký očarujúci ako žena, ktorá je jeho ozdobou...

A práve svadobný deň s jeho bezprostredne dokonalou atmosférou umocnia i šperky. Samozrejme, priority svadobného dňa tkvejú v manželskom sľube lásky, avšak pri pohľade na nevestu by malo každému na moment poskočiť srdce. Nádherné svadobné šaty, ladná chôdza, úsmev... A lesk šperkov. Ich nádhera dotvára jedinečné momenty a zdôrazňuje skutočnosť, že nejde iba o obyčajný deň, ale dôležitý míľnik v živote ženy, z ktorej sa stala nevesta. Tá, ktorú nemožno prehliadnuť, tá, ktorá žiari. Presne takúto auru vysielajú (nielen) vlasové doplnky z aktuálne kolekcie BHLDN. Sú akýmsi premostením medzi tradíciami, keďže naše staré mamy kedysi dedili šperky z generácie na generáciu, no vďaka nečakaným detailom a inovatívnosti dnešných šperkárskych remeselníkov im nemožno uprieť ani punc modernosti. 



Pri voľbe šperku alebo ozdobného setu zvážte:

1. Farbu, typ a strih vašich svadobných šiat

Pokiaľ majú šaty bohatú výšivku, odvážny výstrih, ktorý je akoby centrálnou témou šiat, neupriamujte pozornosť na príliš prekombinované či zložité šperky - snažte sa len dotvoriť zámer návhára. Aj keď je svadba možno jedinou príležitosťou v živote, kedy budeme kráľovnou dňa, odolajte pokušeniu prezdobiť sa jedinečnými kúskami, ktoré sú každý sám o sebe naozaj nádherné, no spolu vôbec neladia. Vyberte si jeden prvok, ktorý by mal vyniknúť. Sú vaše svadobné šaty z nádhernej čipky? Potom sú už samé o sebe šperkom a vy zvoľte len jemné perličkové náušnice a striedmu ozdobu účesu, aby ste podtrhli vašu krásu. Ak máte jednoduché šaty, to je už iná reč: môžete zvoliť väčšie "statement" šperky, ktoré o vás povedia, že máte štýl.

2. Vašu farebnú typológiu - ste studený alebo teplý typ? 

Fakt, či sa k vám hodia viac teplé alebo studené tóny, je, mimochodom veľmi dôležitý už pri výbere svadobných šiat. Ak ste si obliekli snehobiele svadobné šaty a vyzerali ste doslova ako mŕtvola, nie je to tým, že by ste neboli pekná - skrátka vám daný odtieň bielej nesadol a treb hľadať taký, ktorý vás rozžiari. Veľmi zjednodušene by sme mohli povedať, že studenému typu sa viac hodia biele kovy (teda striebro, platina a biele zlato) a teplému typu svedčia žlté odtiene šperkov. No je to naozaj len veľmi všeobecné, pretože rozhoduje aj podtón pokožky. Ale to je už na samostatný článok... Krásne to vo svojom videoblogu rozobrala blogerka a návrhárka Justine Leconte

3. Typ vášho svadobného účesu

Máte 1000 možností... zapletané, drdol, veľké voľné vlny... alebo 20. roky? Väčšinou si určitý účes niektoré ozdôbky priamo vypýta sám. Pozrite nižšie, aké zázraky urobí zo zdanlivo nezaujímavého drdolu nádherný strieborný kvetinový diadém... 

4. Ostatné ozdoby a prvky vášho svadobného outfitu

Korunka s kryštálmi, hand-made náušničky a perličky po babičke a lodičky s pierkami? Ok, možno sme to pre názornosť naschvál trochu prehnali, no asi viete, čo sme tým chceli povedať! Všetko, čo budete mať na sebe (a aj pri sebe :) je súčasťou vášho outfitu. Aj topánky, svadobná kytica a ozdoby na nej alebo korunka na hlave. Preto nezabudnite, vyberajte starostlivo, s rozvahou a tak, aby ste boli krásna a štýlová nevesta!


 


33019399_015_a


Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Najkrajšie vlasové ozdoby neviest, v ktorých zažiarite aj vy!
Najkrajšie svadobné účesy: drdoly a vrkôčiky
Svadobné účesy zo svetových mól: Jar 2017
Luxusné svadobné účesy a inšpirácie
Šik pánske účesy









































Zdroj:
BHLDN
Katarína Mikulcová/Eva Grznáriková  | 3.8.2017, 13:30