Svadobné šaty podľa typu nevesty

Sme ženy. Máme svoje sny a predstavy. Sme originálne. Každá vyžaruje svoju krásu a v deň svojej svadby chce, aby sa krása a pôvab stali jej dokonalým šperkom. Každá z nás je iná, každá má rada niečo iné, každej sa páči niečo iné, každá sa cíti dobre v niečom inom. Veď nie nadarmo sa módni dizajnéri snažia "ulahodiť" každej z nás - tej, ktorá túži po romantike či jednoduchosti, ale aj tej, ktorá miluje extravaganciu či nikdy nestarnúcu eleganciu dôb minulých.
titulka1
Svadobná móda v súčasnosti prináša more minimalistických i okázalých vzorov, jemne zdobených svadobných šiat či takých s plným priehrštím nádherných detailov. Od kvetinových aplikácií, pierok, kryštálov, korálikov, výšiviek a 3D aplikácií až po bohaté perličkové a perleťové akcenty. Nevesty nikdy nevyzerali tak skvele a nemali toľko možností! Každá si príde na svoje. Stačí zistiť, čo vás najviac vystihuje a akú predstavu o svadbe máte, a na základe toho si vybrať svadobné šaty.


Zasnená romantička

Ak vás lákajú jemné, ľahučké a nadýchané materiály a nebránite sa aplikáciam kvetov v akejkoľvek podobe, isto túžite po romantických svadobných šatách. Tento typ šiat každoročne prináša značka Oscar de la Renta, Johanna Ortiz, Marchesa a mnohí ďalší. Ich poznávacím znamením sú najmä kvety - vyšívané, v 3D prevedení, háčkované alebo ako súčasť čipky. 

romantika_nicolespose2018
Nicole Spose

romantika_ortiz
Johanna Ortiz

romantika_oscardelarenta
Oscar de la Renta

romantika_marchesa
Marchesa

romantika_georgeshobeika
Georges Hobeika

romantika_carolinaherrera
Carolina Herrera


Milovníčka extravagancie

Nebojí sa farieb, odvážnych strihov, metalického lesku ani okázalých ozdôb... Niekedy odhalia viac, ako zakryjú, no každý kúsok oblečenia vedia nosiť s noblesou. Žena, ktorá miluje extravaganciu. Aj taká sa vydáva a potrebuje svadobné šaty s puncom neobyčajnosti... také vznikajú napríklad pod taktovkou dua Victor & Rolf či skvelého návrhára z Blízkeho východu Zuhaira Murada. V súčasnosti zaujímavou čierno-bielou kolekciou prekvapil módny dom Reem Acra. Jednoducho, je si z čoho vyberať... 

extravagancia_victorarolf2018
Victor & Rolf


Vera Wang

extravagancia_zuhairmurad_dona2018
Zuhair Murad

extravagancia_reemacra2018
Reem Acra

extravagancia_jennypackham2018freedom
Jenny Packham

Princezné & víly

Odmalička čakáme, že do nášho života vstúpi krásny princ, ktorý nás bude milovať nekonečnou láskou... Situujeme sa do role princezien a predstavujeme si, že aj náš veľký deň bude rozprávkový. A k rozprávkovej svadbe neodmysliteľne patria aj rozprávkové šaty. Napríklad také saténové od Maggie Sottero či v štýle morskej víly s nádherným katedrálovým závojom od Justina Alexandra.

princezne_justinalexander
Justin Alexander

princezne_maggiesottero_verity
Maggie Sottero

princezne_romonakeveza
Romona Keveža

princezne_sophiatolli_venus
Sophia Tolli

princezne_allurebridals
Allure Bridals

princezne_georgeshobeika
Georges Hobeika

Retro a vintage kráľovné

Svadby v štýle 30., 40. či 50. rokov - sú ešte stále "in" nielen vo svete, ale aj na Slovensku. Stačí si vybrať svadobnú tému, zladiť k nej výzdobu a svoju vizáž a razom sa ocitnete v minulom storočí. Čo sa týka nasledujúcich modelov svadobných šiat, dominujú typické retro strihy, pričom kráľovnou modelov je jednoznačne čipka. No a nedá nám nepriznať sa, že naším favoritom je model Cordelia od Maggie Sottero s jej najnovšej kolekcie na rok 2018, ktorú vám už čoskoro predstavíme ;)

retro_bhldn_kirsilotta
BHLDN

retro_justinalexander
Justin Alexander

retro_maggiesottero_cordelia
Maggie Sottero

retro_sallylacock_carly
Sally Lacock

retro_georgeshobeika
Georges Hobeika

retro_lelarose_pier
Lela Rose

Plážové nevesty

Cupitajú bosé po horúcom piesku plné lásky a odhodlania povedať "áno" svojmu vyvolenému. Svadobné šaty im vejú v ľahučkom morskom vánku a silu tohto okamihu umocňuje hŕstka príbuzných a priateľov, ktorí so snúbencami zdieľajú radosť. Plážová nevesta vie, že svoje svadobné šaty musí prispôsobiť prostrediu - zvoliť kratší strih a ľahšie a vzdušnejšie materiály. Jej svadba sa totiž koná v náručí horúceho slnka...

plaz_bhldn2
BHLDN

plaz_bhldn
BHLDN

plaz_eddyk_sky
Eddy K

plaz_lizmartinez2018
Liz Martinez

plaz_nicolaspose2018
Nicola Spose

plaz_romonakeveza2017
Romona Keveža


Pre tie, ktoré sa riadia heslom: "V jednoduchosti je krása."

Nemýľme si však jednoduchosť s fádnosťou či nudnosťou. Jednoduchosť znamená vo svadobnej móde čosi viac - stelesňuje čisté, sofistikované strihy, ktoré svojím minimalistickým vzhľadom ešte väčšmi podčiarkujú prirodzenú krásu nevesty. Ide o svadobné šaty, ktoré svoju nositeľku rozžiaria aj bez zbytočných okázalostí a zdobení. Carolina Herrera či Rosa Clará - to sú módne domy, ktoré vždy, keď stavia na jednoduchosť a minimalizmus, dokážu z neho vyťažiť maximum. Presvedčte sa.

jednoduchost_carolinaherrera
Carolina Herrera

jednoduchost_georgeshobeika
Georges Hobeika

jednoduchost_maggiesottero_cora
Maggie Sottero

jednoduchost_rosaclara2
Rosa Clará

jednoduchost_bhldn2
BHLDN

jednoduchost_bhldn
BHLDN

Pre tie, ktoré milujú farby! (A nevzdajú sa ich ani v deň svadby.)

Nemusí ísť zákonite o výrazné pastelové farby, divo bijúce do očí. Skôr ide o nevestu, ktorá sa pri výbere svadobných šiat neuspokojí s bielou klasikou, ale siahne po jemnom odtieni ružovej či bledomodrej. Ani náhodou to neuberie na vážnosti celého svadobného dňa. Svoje o tom vedia aj módni návrhári Jordi Dalmau a Ines di Santo, ktorí vo svojich kolekciách okrem klasických bielych modelov, ponúkajú nevestách aj trochu "farby".

Viac farebných svadobných šiat od našich slovenských módnych návrhárok nájdete v najnovšom online časopise NEVESTA.

farebne_nicolespose
Nicole Spose

farebne_romonakeveza2017
Romona Keveža

farebne_kellyfaetanini
Kelly Faetanini

farebne_jordidalmau
Jordi Dalmau

farebne_inesdisanto_azure
Ines di Santo

farebne_marchesa
Marchesa


Foto:
galérie módnych návrhárov
pixabay.com
Katarína Mikulcová  | 6.7.2017, 13:30