4 najobľúbenejšie typy svadobných oblekov

Etiketa spoločenského odievania má určité pravidlá, ktoré sú jej základom, stále pretrvávajú a na ktorých môžete stavať svoju jedinečnosť. Pánom, aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá, ponúka móda krásne spoločenské oblečenie, v ktorom vyniknú, budú vyzerať naozaj dobre a zároveň s nevestou vytvoria dokonale oblečený svadobný pár.
alain_delon_titulka

Formálny, neformálny, black tie, white tie... Slovíčka a výrazy, s ktorými ešte občas v pánskej móde trochu bojujeme, pretože nie vždy vieme odhadnúť, ktorý typ obleku sa na akú príležitosť hodí a aké vlastne kombinácie pre nich móda ponúka. Preto sme sa spoločne so značkou Alain Delon, ktorá oblieka mnoho našich ženíchov, zamerali na to, aby sme vám počas tejto svadobnej sezóny pomohli zorientovať sa vo všetkých záležitostiach ohľadom pánskych oblekov. Začneme základným prehľadom možných kombinácií podľa spoločenských pravidiel, ktorými by sa vo svadobný deň mal riadiť každý ženích, ak chce zapôsobiť nielen na svoju partnerku, ale chce svojím outfitom podčiarknuť dôležitosť svojho veľkého dňa.




 Smoking

Black tie, alebo smoking je najtradičnejšou voľbou ženíchov. Nielenže vyzerá skvelo, ale môžete ho využiť aj v budúcnosti na ples, prípadne na návštevu opery. Jednoduchý, tradičný smoking je ideálne zvýrazniť farebnou šerpou a motýlikom, ktorými vyjadríte vašu originalitu. 


alain_delon_1



Oblek

Čierny oblek

Tento typ a farba obleku je snáď najčastejšou voľbou slovenských ženíchov, a nie nadarmo. Čiernym oblekom totiž človek nikdy nič nepokazí. Univerzálna, avšak mimoriadne elegantná voľba, ktorá na svadbe ženícha určite vyzdvihne do popredia. 

Čierny svadobný oblek tiež dáva možnosť extravagantnejších doplnkov, ako je táto žakárová vesta s ascotom. Jemné detaily, ako napríklad špicaté klopy, navyše obleku dodajú ten správny šmrnc. 


alain_delon_6


Tmavomodrý oblek

Tmavomodrý oblek je skvelou svadobnou voľbou pre pánov, ktorí obleky v bežnom živote príliš nenosia. Vďaka jeho všestranosti ho môžu využiť aj na iné príležitosti v budúcnosti, ako napríklad do divadla, či iné formálne večery, alebo do práce na rokovania. A my ešte dodávame, že oblek v nádhernej modrej farbe sadne takmer každému mužovi bez rozdielu veku alebo postavy.


alain_delon_4



Frak

Frak je určite ten najformálnejší a najelegantnejší outfit, aký môže muž zvoliť. Jeho vysokospoločenská aura dokonale zdôrazní dôležitosť akéhokoľvek momentu a práve preto je na svadbu ako stvorený. Skladá sa z dlhého čierneho, alebo tmavomodrého saka a nohavíc a dopĺňa sa bielou vestou a bielym motýlikom. Práve z farby motýliku pochádza jeho oficiálny názov, White Tie


alain_delon_14



Žaket

Voľba kráľovských dvorov na poludňajšie svadby je práve žaket. Ak sa vaša svadba koná práve počas poludnia a hľadáte outfit, ktorý vyrazí všetkým dych, neváhajte a zvoľte žaket. Navyše, oproti fraku ponúka etiketa väčšiu voľnosť pri výbere materiálu. Čierne dlhé sako po kolená môžete kombinovať s jednofarebnými, alebo vzorovannými šedými nohavicami a vestou béžovej, šedej, alebo černej farby. A či ho doplníte kravatou, alebo ascotom je len a len na vás. 


alain_delon_11



Foto:
Alain Delon
Alain Delon/ PR | 26.5.2017, 10:00