Manolo Blahnik: Ikonické svadobné topánky na rok 2017!

Milovníčky krásnych topánok, tešte sa! Manolo Blahnik predstavil nádhernú kolekciu klasických a elegantných svadobných lodičiek, ktoré môžu zdobiť nielen nevestu, ale aj družičky či svadobné mamy. Korunou krásy týchto skvostov sú nádherné spony s kryštálmi Swarovski. Spája sa v nich pohodlnosť a luxus, ktorý každému udrie do očí už po prvom vzhliadnutí. Aj vaše nôžky sa trasú od nadšenia pri pomyslení, že by ich zdobila taká krása? Doprajte im to!
manolotitulka2

Manolo Blahnik: "Tvorím topánky, ktoré premenia ženy..."

Vyše 40-ročná kariéra jedného z najvýznamnejších španielskych módnych návrhárov obuvi sa začala v roku 1965 v Paríži, kedy sa rozhodol stať dizajnérom. Počas návštevy v New Yorku v roku 1970 ukázal svoje divadelné návrhy Diane Vreelandovej, šéfredaktorke amerického Vogue, ktorá bola z jeho modelov nadšená. Umenie vyrábať topánky sa naučil tak, že navštevoval továrne, kde sa rozprával s prevádzkovateľmi strojov, fréz a ostatnej techniky, čo mu pomohlo lepšie chápať celý mechanizmus remeselnej výroby topánok. V roku 1973 otvoril svoj prvý obchod v Londýne

ny_fashion_week_manolo_blahnik_upr

Blahnik je remeselník. Vytvára precízne tvarované topánky, ktoré zdokonaľuje vlastnými rukami. Sú jedinečné a nenapodobiteľné v presnosti a rovnováhe, vo vynikajúcom spracovaní a luxuse. V roku 2003 otvorili v Londýne veľkú výstavu Blahnikovej práce. Jeho najlepšie nákresy topánok sú rovnako vyhľadávané ako samotné topánky. Zároveň má dizajnér na svojom konte nespočetné množstvo cien a tisíce spokojných zákazníkov, a práve preto je považovaný za absolútnu "topku" medzi svetovými návrhármi topánok.


Manolo Blahnik: Kolekcia 2017

Ako sme už v úvode spomínali, skvostom topánok sú spony s kryštálmi Swarovski. Ďalšou dominantou, ktorá vtláča topánkam punc luxusu a elegancie je saténový vzhľad. Každý pár je prispôsobený pre  nevesty, čo sa týka farieb, detailov i výšky podpätkov, pretože ambíciou dizajnéra bolo vytvoriť perfektnú svadobnú obuv. Svadobná kolekcia je k dispozícii výhradne v butiku Burlington Arcade v Londýne. Manolove kráľovské modré topánky sa skveli aj vo filme Sex v meste na nôžkach herečky Sarah Jessicy Parker - filmovej "Carrie". "Niečo modré" je totiž výbornou voľbou na doladenie svadobného vzhľadu každej nevesty," argumentuje dizajnér. 

Niet pochýb o tom, že Manolo definoval ženskosť svojou módnou obuvou, ktorá spája experimentálny dizajn s klasickou eleganciou. A čo vzniklo? Neodolateľné páry topánok, ktoré sa stali ikonickými a žiadanými po celom svete... Získajú si aj váš obdiv? 


manolo11

manolo1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:


manolo10

manolo12

manolo2

manolo3

manolo4

manolo6

manolo8

manolo9





manolo3upr

manolo7

manolo5

Topánky s puncom španielskej elegancie a Manolovho nesmierneho talentu... Nemáme slov! Krása :)


Foto:
Manolo Blahnik
Foto/SITA

Katarína Mikulcová  | 2.6.2017, 13:15