Majka & Peťo: Láska zo zmrzlinového stánku

Spoznali sa cez internet a ako kamaráti si písali niekoľko mesiacov. Vôbec nebrali do úvahy možnosť, že sa niekedy stretnú, no prišlo leto a... spolu s ním aj láska. "Začala som brigádovať ako zmrzlinárka. Hneď na druhý deň mojej brigády šiel Petrík náhodou okolo a zastavil sa na zmrzlinu. Od toho dňa ku mne chodil na zmrzlinu takmer každý deň," s nostalgiou a úsmevom na perách spomína Majka. Prirástli si vzájomne k srdcu a pred polrokom svoju lásku spečatili manželstvom. Nech sa páči, tu je príbeh ich lásky...
titulkamajkapeter

Rande pod hviezdami

"Večer ma Petrík vyzdvihol v práci a šli sme k vodnej nádrži na Sigorde, odkiaľ bol krásny výhľad na hviezdy. Pokúšal sa ma oslniť svojimi znalosťami o hviezdach a súhvezdiach, avšak stroskotalo to v momente, keď nevedel nájsť ani Veľký voz a vymýšľal si vlastné neexistujúce súhvezdia. Bol však natoľko zanietený a tváril sa, že vie presne, o čom hovorí, že sa mu nedalo odolať. A tak miesto nášho prvého rande sa stalo aj miestom nášho prvého bozku," zaspomínala si nevesta na mimoriadne romantické prvé rande.

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Pokľaknutie, zásnubný prsteň... a veľmi prekvapená partnerka

Zásnuby prebehli približne po roku spoločného chodenia, preto tento krok nikto nečakal. Ako hovorí Peter, jedného dňa si jednoducho uvedomil, že chce stráviť svoj život s Majkou... Najprv prsteň hľadal sám, potom mu pomohla mamka a nakoniec prsteň objednal. Majka spomína: "Počas celého jeho rozhodovania, hľadania a objednávania som mala zmiešané pocity. Skrýval predo mnou počítač, stále bol zamyslený... Keď sme boli v obchodnom centre s kamarátmi, zrazu sa s jedným vytratil. Keď sa konečne vrátil, tvrdil, že bol v obchode, ktorý je na úplne opačnej strane centra, odkiaľ prišiel. Vtedy bol zisťovať správnu veľkosť prsteňa v zlatníctve. Nechápala som, o čo ide. Nič som síce nepovedala, ale začala som sa báť, či nie je náš vzťah ohrozený."

Našťastie išlo o planý poplach a zanedlho prišlo krásne prekvapenie. Peťo vzal Majku na ich "tajné" miesto, kde je nádherný výhľad na celé mesto. "Keď som vystúpila z auta a užívala si výhľad, zrazu ma Peter chytil za ruku a vyznal mi lásku," hovorí nevesta. "Hneď potom si kľakol a mne začalo dochádzať, o čo tu ide. "Vezmeš si ma?" otvoril krabičku s prsteňom. Plakala som a zároveň sa usmievala, nemohla som prestať. Vrhla som sa mu do náručia a šepkala do ucha "Áno"!



Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Svadobný deň Majky & Peťa

Svadobní fotografi: ivana & peter miller photography


Dátum svadby: 3. 9. 2016
Miesto svadobného fotenia: bývalá kafiléria pri obci Drienov
Miesto svadobného obradu: Farský kostol nanebovzatia Panny Márie, Župčany
Miesto svadobnej oslavy: Reštaurácia Mladosť, Prešov 
Svadobné šaty: Ada´s Bridal
Svadobný závoj: Svadobný salón Angelo, Prešov
Svadobný oblek ženícha: Pavanna, Svidník
Svadobný účes: S&M Salon, Matúš Čonka
Make-up nevesty: S&M Salon, Stanislav Nižnik
Svadobná manikúra: Simona Lešková
Svadobné obrúčky: Klenoty Trend, Aupark, Košice
Svadobná torta: Jana Pavlinská, Jana Harčárová
Hudobná skupina na svadobnej zábave: Ľudová hudba Stana Baláža
Kameraman: Gabriel Horváth
Kvetinová výzdoba a kytička nevesty: Katarína Marinicová
Svadobná cesta: Hotel Eland, Červený Kláštor


Svadba: Majka a Peter, Foto: ivana & peter miller photography


Som šťastná žena!

Majka po zásnubách od radosti nemohla ani oka zažmúriť. Ráno si však pred cestou do práce prsteň hrdo nasadila a pri čakaní na zastávke s obrovským úsmevom na perách stretla kamarátku: "Podľa môjho výrazu tváre ihneď vedela, že sa niečo deje. Keď som jej ukázala ruku s prsteňom, v tom momente vedela o našich zásnubách nielen ona, ale aj všetci ľudia na zastávke." Keď začala Majke blahoželať a od samej radosti kričať, v tej chvíli si budúca nevesta uvedomila, čo sa vlastne večer stalo a akou šťastnou ženou sa stala. "Na ten moment nikdy nezabudnem," dodáva.


Svadba: Majka a Peter, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peter, Foto: ivana & peter miller photography


Bezproblémové prípravy svadby

Vedeli, kde sa chcú vziať, kto ich oddá a mali dostatok času, takže prípravy prebiehali v pokojnom duchu. Dokonca si vyrobili aj zopár handmade svadobných vecičiek. "Navrhli sme si a sami vyrobili svadobné oznámenia. Ďalšou handmade záležitosťou boli naše servítky na stoloch vo svadobnej sále. Chcela som servítky previazané stužkou spolu s menovkou, no ich výroba trvala o niekoľko hodín dlhšie, ako som očakávala," ozrejmuje Majka a dodáva, že keďže to bol jej výmysel, nemohla protestovať.


Svadba: Majka a Peter, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peter, Foto: ivana & peter miller photography


Páčil sa mi pocit byť princeznou...

Majka pôvodne nechcela šaty so širokou sukňou, skôr niečo padavé s odhaleným chrbtom, no po návšteve salónu začala zvažovať svoje požiadavky. "Moje svadobné šaty - to bola "láska na prvý pohľad". Jednoducho som vedela, že sú to ony. Vzhľadom na to, že šaty boli objednávané zo zahraničia, tak som si na ne aj počkala. Nikdy som si nemyslela, že si svoje svadobné šaty objednám takmer rok pred svadbou," poznamenávaa nevesta a ďalej s úsmevom priznáva: "Poznám sa a viem, že sa mi veľmi rýchlo môže zmeniť názor na to, čo sa mi páči a čo nie. Ony sa mi však páčili vtedy, v náš svadobný deň, a páčia sa mi aj teraz. Tak ako môj manžel. To predsa nemôže byť náhoda."

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Ženích v "letovom režime"

Snúbenci sa zobudili s úsmevom na perách a nevedeli sa dočkať, ako ich svadobný deň dopadne. Zaspomínali si aj na najstresujúcejší moment svadobného dňa, ktorý nastal hneď ráno: "S Petríkom sme boli dohodnutí, že po príchode našich fotografov ku mne do kozmetického salónu si budeme volať, aby sme sa dohodli, kedy príde jeden z fotografov na fotenie k nemu domov. Tu sme narazili na problém. Petríkovi sa nedalo dovolať a nikto netušil, kde sa nachádza. Obvolala som jeho mamku aj otca. Prvé, čo mi napadlo bolo: „Ženích na úteku“, len to nie! Po najťažšej polhodine tohto dňa sa mi podarilo s ním spojiť a vyšlo najavo, že môj drahý budúci manžel si (vraj) omylom zapol na mobile letový režim. Uff... trošku vzrušenia na ráno a svadobný deň mohol začať."


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Manžetové gombíky v tvare 9 mm nábojnice

Svadobný oblek našli manželia v predajni vo Svidníku, ktorá mala dobré odporúčania a hlavne milý a ochotný personál. Tu kúpili aj košeľu, no s topánkami toľko šťastia nemali. Nakoniec však pár týždňov pred svadbou našli tie pravé. A ostatné doplnky? "Ďalej sa ponúkol švagor, že mu bude cťou, keď bude mať Petrík na svadbe jeho svadobnú vestu a kravatu, a tak to prijal a s hrdosťou ju nosil. Ako jediné prichádzali do úvahy manžetové gombíky v tvare 9 mm nábojnice, ktoré dostal Petrík k jeho sviatku od mojej sestry. O iných nechcel ani počuť," vysvetľuje nevesta Majka.


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


...o nevestinej vizáži 

Majka síce mala určitú predstavu, no po kúpe svadobných šiat ju musela trošku pozmeniť. "K svadobným šatám, do ktorých som sa zamilovala, mi môj vysnený účes veľmi nepasoval, a tak som vsadila na drdol, ktorý je jedným z mojich obľúbených účesov. Make-up som zvolila taký, aby som pôsobila prirodzene a pritom zároveň inak ako zvyčajne. Môjmu vizážistovi a kaderníkovi som dôverovala v plnej miere, nakoľko už aj moja sestra a viacero kamarátok sa zverilo do ich rúk," pochvaľuje si nevesta.

Majka tiež spomína, že v kozmetickom salóne asi pôsobila napäto a vystresovane, takže jej vizážista ulial pohárik bieleho rumu na upokojenie: "Vôbec som to nečakala, ale padlo mi to práve vtedy veľmi vhod. Hneď po príchode domov som si rýchlo niečo zajedla, aby mi nebolo až príliš veselo."


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Úsmev!

Pamätáte si tú časť seriálu Priatelia, kde sa Chandler nevedel na fotke usmiať inak ako kyslo? :) Aj Majka sa bála, že vzhľadom na to, že Peter sa nefotí práve najradšej, objaví sa kyslý úsmev na každom zábere. Opak bol pravdou. Nevesta spomína: "Atmosféra na fotení bola taká uvoľnená, že sme si miestami ani neuvedomili, že na nás mieria objektívy fotografov."



Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Svadobní fotografi: Ivana a Peter Millerovci

"Millerovcov sme spoznali na svadbe mojej najlepšej kamarátky. Bola som jej staršou družičkou, a preto som s fotografmi strávila dostatok času. Zistila som, že sú to skvelí ľudia, ktorí robia svoju prácu zo srdca a skutočne kvalitne. Už pri svadbe kamarátky, kde som bola súčasťou svadobného fotenia, som sledovala, ako vytvorili uvoľnenú atmosféru a fotenie prebiehalo bez akýchkoľvek problémov. Millerovci dokážu v každom mieste nájsť to najlepšie a dostať to do svojich fotiek. Aj preto sme vedeli, že si poradia s našim netradičným miestom fotenia – bývalou kafilériou. Aj keď by sa mohlo zdať toto miesto niekomu zvláštnym, pre nás má osobitnú hodnotu. Keďže Petrík je už niekoľko rokov vášnivým hráčom airsoftu a väčšina airsoftových akcií sa odohrávala práve na tomto mieste, tak mu akosi prirástlo k srdcu," pochvaľujú si spoluprácu s fotografmi Majka s Peťom. Airsoftové akcie fotografovala aj sama nevesta ako amatérsky fotograf, ba dokonca si pri streľbe dokázala vybiť zlosť či stres pred štátnicami. 


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Romantika s efektmi

Svadobné fotenie prebiehalo vo svadobný deň okolo obeda, pričom podľa slov manželov špeciálny bol začiatok fotenia: "Predtým, ako sme začali fotiť, sme si vymenili naše vyznania. Až po ich prečítaní sme sa prvýkrát v tento deň uvideli. Petrík priznáva, že mal v tento moment aj slzičku na krajíčku. Fotilo sa na rôznych miestach, v horších aj lepších podmienkach, z našej aj ich iniciatívy. Pri fotení sme použili aj dymovnice pre lepší efekt, ktoré navrhli práve Millerovci. Niekoľko záberov bolo, samozrejme, aj so zbraňami, ktoré sú Petríkovou srdcovou záležitosťou a zlákal na ne už aj mňa."


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Pred kostolom bez svedkyne...

"Stojíme nastúpení pred kostolom, čakáme na signál, kedy už budeme môcť vykročiť, a zrazu sme si uvedomili, že moja najlepšia kamarátka, ktorá mi šla za svedka, ešte neprišla. Keď sme začali hľadať nejaký telefón, aby sme sa s ňou spojili, zrazu sme ju videli, ako si v tej najviac "pohodovej" atmosfére spolu s manželom a dcérkou vykračujú do kostola.  Trošičku sme ju posúrili a svadba mohla našťastie začať podľa plánu," spomína na vtipný moment nevesta Majka.


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Sprievod s policajtmi

Milé prekvapenie čakalo na mladomanželov po gratuláciách po obrade. "Keď sme sa odobrali k svadobnému autu, zistili sme, že nám prišli zagratulovať aj Petríkovi kolegovia – policajti. Prišli k nám na dvoch policajných autách a sprevádzali nás pozdĺž celou dedinou so zapnutými majákmi. Tento veľkolepý odchod z dediny utkvel nám a určite aj všetkým zúčastneným dedinčanom v pamäti. Jednoznačne sme si všetku tú pozornosť užili. Všetky oči na mne... teda na nás," s úsmevom poznamenáva Majka.


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Prvý novomanželský tanec M+P

Niesol sa v rytme piesne Ellie Goulding - How long will I love you: "Táto pieseň bola prvou a zároveň aj poslednou voľbou. Aj keď je pravdou, že medzi prvou a poslednou voľbou bolo ešte mnoho ďalších. Výber skladby nechal Petrík na mňa, aj keď konečnú voľbu odsúhlasil aj on sám. Veľmi nás oslovil text tejto pesničky, ktorý je nádherný a na svadbu ako stvorený."  


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Priestory svadobnej hostiny

Odohrávala sa v reštaurácii Mladosť v Prešove a manželia si ju vybrali vďaka čistým bielym líniám, ku ktorým sa dala zladiť akákoľvek výzdoba. Nemenej dôležitým faktorom bola aj kapacita reštaurácie a možnosť rezervovať si v danej budove aj izbu. A svadobná výzdoba? Majka s úsmevom tvrdí, že sa jej splnili všetky predstavy: "Po dlhých spoločných úvahách nad farbou svadobnej výzdoby som sa rozhodla pre kombináciu bielej a červenej. Keďže som nechcela, aby celú sálu pohltila iba červená farba, zvolila som len malé červené detaily. Bolo to viac slávnostné a menej rušivé. Od začiatku som vedela, že chcem mať na svojej svadbe okrúhle stoly, uprostred ktorých by bolo guľaté akvárium s červenou ružou uložené na okrúhlom zrkadle s rozhádzanými kamienkami, ktoré sa na zrkadle krásne trblietajú."


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Čepčenie v župčianskom kroji

Majka síce mala netradičné čepčenie bez čepca, ale mala sviečkový tanec spolu s dievčatami z folklórneho súboru Raslavičan a následne sa odobrala prezliecť do kroja. "Kroj som mala tradičný župčiansky. Mal pre mňa osobitú hodnotu aj z dôvodu, že jednotlivé časti kroja nosili ešte moje babky. Ešte pár dní pred svadbou mi ho moja mamka opravovala, prešívala, zošívala, atď. Dala si s tým mnoho práce a za to jej patrí moja veľká vďaka. Kým som sa prezliekala, chlapci z Raslavičanu spolu s družbami tancovali fľaškový tanec. Keď som sa v kroji vrátila na tanečný parket, redový tanec mohol začať," ozrejmuje celý priebeh Majka. Musíme uznať, že v kroji jej to naozaj veľmi pristalo :)


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography


Svadbovali by sme aj každý víkend!

Pre manželov bola svadba obrovská zábava, takže by sa nebránili zopakovať si ju znova a znova: "Pri prezeraní svadobných fotografií sme si všimli viacero situácií, ktoré nám v zhone svadobného dňa ušli. Prežili sme náš svadobný deň opäť. Pri niektorých fotografiách sme sa od srdca zasmiali a niektoré zachytené situácie boli pre nás natoľko emotívne, že nám ušla aj nejaká slzička."


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Zimné portréty ako z rozprávky

Fotenie v zime nebolo vopred plánované, ale vraj bolo o to čarovnejšie, aj keď počasie manželom veľmi neprialo a teplomer ukazoval mrazivých -15 °C. "Boli sme vyštípaní od mrazu, so zamrznutými úsmevmi a zmrznutými prstami, ale s krásnou prírodou naokolo a koníkmi pobehujúcimi okolo nás. Fotenie sme si užili opäť v tej najlepšej atmosfére. Jednoznačne neľutujeme rozhodnutie vybrať si pre zvečnenie našich svadobných momentov práve Ivku a Peťa Millerovcov," pochvalne konštatujú spokojní manželia.


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Autorov svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:

ivanapeter_miller_logo_blog


Svadba: Majka a Peťo, Foto: ivana & peter miller photography

Majka a Peťko, do spoločného manželského života vám želáme hlavne veľa lásky a krásnych spoločných momentov umocnených šťastím!


Katarína Mikulcová | 29.3.2017, 14:00