Haute Couture Fashion Week 2017: Paríž privítal jarnú módu!

Hlavné mesto Francúzska opäť raz žilo módou vďaka minulotýždňovej prehliadke haute couture kolekcií tých najzvučnejších mien svetových módnych dizajnérov. Versace, Zuhair Murad, Elie Saab, Chanel a mnohí ďalší predstavili svoje unikátne umenie, takže prehliadkové mólo sa na chvíľu stalo stredobodom pozornosti mnohých fanúšikov módy. No oslnili nás aj modely od návrhárov, o ktorých ste možno ešte nikdy nepočuli!
titulkahaute
Vedeli ste, že prvý parížšky týždeň módy sa konal už v roku 1973? Odohrával sa vo Versailles a predstavili sa tu králi francúzskej elegancie - Yves Saint Laurent, Christian Dior či Hubert de Givenchy spolu s vtedajšími novými tvárami módy z New Yorku, ako boli Oscar de la Renta, Halston a Anne Klein. Možno sa pýtate, čo bolo ich cieľom... Na jednej strane to bola hrdosť a príležitosť ukázať svetu svoj talent, na druhej strane mali spoločný cieľ - získať peniaze na obnovu paláca vo Versailles. A táto udalosť sa odvtedy stala parížskou tradíciou.

My sme pre vás vytvorili galériu toho najlepšieho, čo parížsky Haute Couture Fashion Week 2017 priniesol. 

1. Rami Al Ali

Modely tohto sýrskeho módneho návrhára odhaľujú a zároveň zdobia krivky ženského tela s jemným citom, v dokonalých a čistých líniách. Výsadou šiat sú dekadentné saténové obruby, ktoré šatám dodávajú nádych hollywoodskeho glamouru. Hotové umelecké diela...

alali1

alali4

alali3

2. Elie Saab

Vzory a detaily dotiahnuté do najvyššej dokonalosti - to je haute couture Elieho Saaba. Žiarivé akcenty a efektné lesknúce sa čelenky urobili skvelú bodku za každým modelom. Také éterické...

eliesaab2b

eliesaab4d

elliesab1a

3. Chanel

Hviezdou móla sa stala Lily-Rose Deppová, dcéra slávneho herca Johnyho Deppa, ktorá predvádzala kolekciu od Chanela. Ten predstavil nové siluety, bláznivo ženské, so vzormi v štýle art deco, pripomínajúce 30. roky minulého storočia. A nezaobišlo sa to ani bez klasických "chanelovských" tvídových kostýmov. Inšpiráciou k ružovému modelu šiat (viď. foto dolu) vraj boli Giacomettiho sochy. Šaty vyzerajú na modelka ako ružová pena z organzy. Všimnite si tiež, že každý model je tón v tóne zladený s doplnkami. Dokonalé!

chanel1

chanel2

chanel3

chanel4

4. Ralph & Russo

Kolekcia tejto značky bola považovaná za najlepšiu vďaka inováciám, ktoré lahodili nejednému oku. Modelky predviedli vzdušné línie i moderné strihy, ktoré lichotia každej postave.

ralphruso5

5. Versace

Šaty od Versaceho majú ambíciu byť podobizňou novodobej bohyne. Kľúčovým aspektom sú vzory pripomínajúce sieť, ktoré zvýrazňujú siluetu modeliek. A znovu kraľuje ružová...

versace1

versace2

6. Ashi Studio

Modely majú odvážne strihy a zdobenie, stelesňujúce vybraný vkus dizajnérov. Výšivky a starostlivo ručne vytvorený dizajn šiat z nich robí nadčasové umelecké diela.


uprashistudio1

uprashistudio2

uprashistudio3

uprashistudio4

7. Givenchy

Poznávacím znamením jeho šiat sú neprehliadnuteľné golieriky a ozdoby v dekolte. Šaty v "áčkovej" línii, siahajúce po členky majú viditeľný retro nádych.

uprgivenchi1

uprgivenchi2

Podľa slov dizajnérov, objednávkové knihy sú už plné, takže týždeň módy bol znova úspešný. Aký dojem vo vás zanechali modely?



Foto:
Haute Couture Week 2017
Katarína Mikulcová | 3.2.2017, 10:00