Rosa Clará 2017: Svadobné šaty, ktoré unikajú všednosti...

Kolekcia Rosa Clará 2017 je zase o módny krok dopredu. Drží sa svojho klasického čistobieleho štýlu a prichádza s čistými a ostrými líniami, ktoré vytvárajú minimalistickú atmosféru. Existuje nekonečná paleta možností ako zvýrazniť jedinečnosť bielych svadobných šiat, aby boli nenápadne elegantné a zároveň detailne prepracované. Rosa Clará vie ako na to, a preto je zbierka jej svadobných šiat skutočným lákadlom pre moderné nevesty.
titulka_rosaclara


Rosa Clará vstúpila na svadobný trh pred takmer 20 rokmi, kedy otvorila prvý obchod so svadobnými šatami v Barcelone. Vyplnila tak medzeru, ktorá na trhu vznikla tým, že sa odpútala od vtedajších svadobných módnych trendov a šla vlastnou cestou. Priniesla inovatívne návrhy vytvorené z najkvalitnejších látok, a tak spôsobila revolúciu v odvetví. Spoločnosť posilnila svoje postavenie a vplyv, keď začala spolupracovať s haute couture návrhármi, ako sú Christian Lacroix, Karl Lagerfeld a Zuhair Murad. Imidž značky posilnil aj Barcelona Bridal Week, ktorý spoločnosti vydláždil cestu do všetkých piatich kontinentov. 

Po pozitívnej odozve vytvorila Rosa Clará v roku 2007 aj kolekciu koktejlových šiat. V súčasnosti má značka tri strediská v Španielsku a viac ako 3500 predajní v 86 krajinách.



Rosa Clará: Kolekcia Jar 2017

Predošlá kolekcia z roku 2016 sa vyznačovala experimentovaním so strihmi a materiálmi. Základom najnovšej kolekcie je chantilská čipka, ktorá šatám dodáva romantický lesk. U mnohých šiat ide aj o kombináciu valenciánskej čipky a krepovitého hodvábu, pričom materiály sú štrukturované tak, aby šaty nadobudli architektonický vzhľad

Dôraz na biele textílie a skvelé krajčírstvo celkový efekt šiat príjemne osviežil. Minimalistický vzhľad úžasne dozdobujú prepracované detaily čipky, jemné výrezy, pásy, mašle či efekty krídel. 





Niektoré modely sú dokonca dvojdielne, zložené z topu s vrúbkovaným lemom a čipkou a sukne. Ide o naozaj trendy kombináciu. Výrazné viazanie na niektorých šatách zasa zmyselne podčiarkuje ženskú siluetuDizajnérka používa 100%-né prírodné materiály, ako sú hodvábne brokáty, čipky vyrobené v starých šijacích továrňach, mušelín, krep alebo hodvábne organzy s drahými kameňmi. 
Šaty ako stvorené pre nežnú nevestu...





Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Marchesa 2017: Kolekcia inšpirovaná rozprávkovou záhradou
Jesús Peiró: Svadobné šaty inšpirované parížskym dezertom
Claire Pettibone: Svadobné šaty inšpirované mestom anjelov
Svadobné šaty Galit Levi: Skvosty z Tel Avivu




Nádherné svadobné šaty nájdete v našom katalógu firiem:

Svadobné šaty































Zdroj:
Rosa Clara

Katarína Mikulcová | 18.10.2016, 15:00