Claire Pettibone: Svadobné šaty inšpirované mestom anjelov

Najnovšia kolekcia americkej módnej návrhárky Claire Pettibone má názov "Romantique", pričom je inšpirovaná jej rodnou Kaliforniou, konkrétne mestom Los Angeles. "Zaujala ma práve rozmanitosť tohto mesta. Mesto anjelov priťahuje ľudí z celého sveta, ktorí si sem prichádzajú splniť svoje najtajnejšie sny. Keďže aj ja som rojko, toto mesto bolo ideálne na hľadanie podnetov na novú kolekciu. Jeho španielske korene sú zjavné nielen v názvoch miest a ulíc, ale aj v bohatej latino kultúre a tradícii, a práve latino prvky sa stali dominantou kolekcie Romantique," vysvetľuje dizajnérka. A my pri pohľade na svadobné šaty nevychádzame z údivu...
clairepettibonedresses09


Claire Pettibone je americká módna návrhárka, ktorá sídli v Los Angeles. Je známa svojimi couture svadobnými šatami. Vyslúžila si prezývku "odborníčka na štýl", pričom jej šaty sú považované za "dokonale romantické". Spolu s manželom v roku 1993 založili značku "Body & Soul". Ich kolekcia spodnej bielizne sa dostala do špecializovaných obchodov po celom svete. Svoju prvú kolekciu svadobných šiat vytvorila až v roku 2005 a získala za ňu veľké uznanie. Jej šaty mala v roku 2012 oblečené Priscilla Chan, manželka zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga. Celosvetová mediálna pozornosť, ktorá bola na túto svadbu sústredená, ju povýšila medzi svetovú špičku svadobných dizajnérov.




Claire Pettibone: Kolekcia Romantique 2017

Španielsky štýl je reprezentovaný vrúbkovanou čipkou a zdobenými výstrihmi, zatiaľ čo oveľa uvoľnenejšia losangelská bohémska atmosféra je evidentná na voľne háčkovanej čipke a priesvitných detailoch. Návrhom nechýba dotyk romantiky a éterickosti a bohatý latino vplyv. K šatám sa hodia voľne spustené vlny, ktoré dokonale podčiarknú ich bohémsky vzhľad. Nazdobené výstrihy, chrbát i rukávy sprostredkúvajú rafinovanú náladu a výšivky a čipky zasa neveste dodávajú sexi akcent. Odhalený chrbát a kvetinové detaily sú ideálne na svadbu pri západe slnka na pláži, v slnkom zaliatom lese alebo v bezstarostnom vánku vinice... Stačí si vybrať.

dixie

georgia

Ďalej by vás mohlo zaujímať:


Svadobné šaty Saiid Kobeisy 2017
Svadobné šaty Carolina Herrera: Sofistikované vo svojej jednoduchosti
Svadobné šaty Pronovias 2017: Sny neviest sa stali skutočnosťou...
Jenny Packham: Svadobné šaty v štýle kovbojského Stredozápadu


georgia_detail

cheyenne

cheyenne_detail

magnolia

magnolia_detail

maybelle

maybelle_detail

montana

prairie

Vyberte si svoje svadobné šaty:

Svadobné šaty v katalógu firiem

prairie_detail

virginia_black

virginia_black_detail

winona

winona_detail

wyoming

Svadobné šaty akoby utkané z pavučinky. Ktoré vám padli do oka?


Zdroj:
Claire Pettibone
Katarína Mikulcová  | 30.9.2016, 11:15