Úprava obočia: Páni, viete ako na to?

Už dávno neplatí, že úprava obočia je výlučne ženskou záležitosťou. Naopak, muži by mali rovnako dbať o svoje obočie, pretože svojím tvarom dokáže krásne doladiť výraz očí. A svadobný deň si predsa vyžaduje dokonalú vizáž ženícha. Takže nech sú vašou prvou zbraňou oči a tou druhou sexi upravené obočie!
titulkaobocie

Nemusíte chodiť kozmetičke, ani podstúpiť nejakú náročnú a drahú kúru, aby ste vyzerali a pôsobili lepšie. Niekedy stačí len malá zmena účesu a s vašou vizážou urobí zázraky. Rovnako je to aj s obočím... ženy jeho úpravu už dávno pokladajú za kľúčovú, pretože tvar obočia veľmi ovplyvňuje celkový vzhľad tváre.


Najčastejším problémom mužského obočia je príliš husté obočie s dlhými chĺpkami, prípadne zrastené obočie. Obočie "a la Brežnev" sa tak stáva nie príliš estetickou dominantou tváre. 


Odvážte sa preto na jeho úpravu a uvidíte, že vaša tvár bude pôsobiť jemnejšie! Ak nemáte odvahu, zverte sa do rúk svojej priateľky, ktorá to určite zvládne. Obavy z toho, že ak si obočie začnete trhať, budú vám neskôr vyrastať dlhšie a hustejšie chĺpky, hoďte za hlavu! Je to totiž poriadny nezmysel.


Ideálny tvar mužského obočia

Optimálny tvar obočia je pre každého individuálny a závisí od pôvodného tvaru vášho obočia a ostatných čŕt tváre - stále by mal byť cieľ zachovať váš prirodzený vzhľad, a úpravou obočia ho len zjemniť. Úpravy vašej tváre by mala pôsobiť nenápadne a prirodzene, aby ste stále pôsobili mužne. 



Čo budete na úpravu obočia potrebovať?


1. Kozmetickú pinzetu

obocie_muzi_pinzeta


2. Kefku s hrebienkom na obočie

obocie_muzi_kefka2

3. Manikúrové nožničky

obocie_muzi_noznicky

Postup

Skôr, než sa do toho pustíte, odporúčame si pozrieť video blogera Lukáša Balockého, ktorý vám postup názorne ukáže a vysvetlí vám základné princípy úpravy. 


Nebojte sa bolesti - trhania bude oveľa menej, než myslíte. Keďže chĺpky sú obvykle dosť dlhé, vynikajúco vám poslúžia manikúrové nožničky, ktorými vyčnievajúce chĺpky zostrihnete. 


Okrem nožničiek si od partnerky požičajte malú kefku s hrebienkom, ktorou chĺpky vyčešete smerom nahor alebo nadol. 

  

Ak už príde aj na trhanie, výborná je pinzeta so šikmými plôškami. Pokožku v mieste, kde chcete chĺpok vytrhnúť jemne medzi prstami napnite - vytrhnutie potom nebude také bolestivé. Chĺpok uchopte pinzetou a vytrhnite ho v smere jeho rastu. 



Len obočie nestačí!

Potom, čo si úspešne upravíte obočie, nezabudnite aj na prečnievajúce a viditeľné chĺpky v nose alebo v ušiach. Chceme, aby ste boli na svadbe upravení a elegantní! 






Milí páni, hlavne žiadna panika, výsledok bude stáť zato!



Video:
YouTube

Katarína Mikulcová | 12.8.2016, 16:00