Holenie tváre - recept na krásu alebo poriadna hlúposť?

Mať hladké nohy či podpazušie je dnes už pre ženy samozrejmosťou, ale čo ostatné, viditeľnejšie časti tela? Sú fúziky alebo broskyňové chĺpky na tvári naším doživotným údelom, alebo s nimi môžeme zatočiť a ešte z toho vyjsť víťazne? Všetko, čo ste o holení tváre nevedeli, sa dozviete v tomto článku!
trendy_licenie_11-web

Holenie nôh nie je v dnešnej dobe už nič nezvyčajné. No oholiť si ruky, či pred svadbou aj chrbát, to napadne naozaj máloktorej z nás. Pritom nevzhľadné chĺpky na tvári, nad hornou perou či na rukách - ak sú príliš husté, tmavé a viditeľné, môžu pokaziť inak dokonalý vzhľad. 


Obdobie pred svadbou je často pre mnohé dievčatá a ženy prelomovým, pretože sa kvôli blížiacemu svadobnému dňu rozhodnú pre zásadnú zmenu svojho zovňajšku, a to práve nemáme na mysli estetické zákroky skalpelom. Skrátka počas obdobia pred svadbou začnú realizovať to, čo už dávno plánovali, len doteraz nemali čas. Rok pred svadbou sa začnú viac a cielene starať o pleť, nájdu si svoju kaderníčku, absolvujú bielenie zubov, či len začnú chodiť na manikúru... Uvedomujú si totiž, že vo svoj svadobný deň budú stredobodom pozornosti a chcú sa cítiť sebaisto a krásne.


Ak aj vy patríte k tým, ktoré chcú pôsobiť pestovane a upravene a oceníte jednoduché (a lacné) riešenia, máme pre vás perfektný návod, ako si skrášliť pleť: 


Dámy, ohoľte si tvár! 

Robili tak aj herečky Marilyn Monroe či Elizabeth Taylor s cieľom dosiahnuť hladkú a dokonalú pleť, čo sa im naozaj darilo!
Na to, aby ste ocenili výhody holenia tváre si stačí spomenúť na pocit, keď hladíte partnerovu pleť- nie je hebká? Muži majú totiž vďaka holeniu obvykle pleť jemnejšiu a menej problematickú. Dokonca sa hovorí, že takáto pleť starne pomalšie.

Pre a proti

Holením totiž z vrchnej časti pokožky na tvári odstraňujete odumreté bunky, čo spôsobí, že sa vám budú menej upchávať póry. Exfoliácia (teda olupovanie, ako sa tomuto procesu hovorí odborne) zároveň stimuluje tvorbu nových, zdravých a životaschopných buniek. Pravidelné olupovanie je tajomstvom krásnej a zdravej pleti. Takáto pleť potom aj lepšie absorbuje krémy či pleťové séra. Okrem toho je holenie vyriešením problému, pokiaľ z nejakého dôvodu neznášate epiláciu a chcete zatočiť s nápadnými chĺpkami nad hornou perou. Narozdiel od ich odstraňovania horúcim voskom, ktoré peru môže podráždiť, holením chĺpky nevytrhávate, preto vám podráždenie naozaj nehrozí.


Pravdupovediac, nevýhody holenia sme neobjavili žiadne. Snáď len to, že pocit hladkej a hebkej pokožky je prudko návykový... Ak si zvyknete, že mejkap bude na pleti vyzerať o poznanie dokonalejšie a vaše hladké ruky budú pôvabnejšie, stane sa holenie tváre aj vašou bežnou rutinou. 


Oholiť si ruky? Áno!

Zbláznili ste sa? V žiadnom prípade, veď budem mať potom na rukách chĺpky ešte výraznejšie! Túto tisíckrát omieľanú poveru vyvraciame aj my, pretože to máme vyskúšané na sebe. A čuduj sa svete - nič! Pokožka je jemná a ak znovu chĺpky vyrastajú, sú stále tie isté, ako boli dávno pred začatím holenia. Ak sa teda raz rozhodnete, že vás už holenie nebaví, môžete pokojne prestať bez obáv, že vám začne vyrastať hustejší či výraznejší porast ako predtým.


Zaostrené na odhalený chrbát...

Samozrejme, nič by sa nemalo preháňať, no pred takou udalosťou, akou je vaša svadba, si môžete dopriať aj také  ošetrenia či zákroky, ktoré by ste inak vôbec neriešili a možno ich pokladali za absurdné. No odhalené partie tela vystavené vo svadobných šatách si zaslúžia krásnu a hebkú pokožku, hladkú aj pod svetlami bleskov fotoaparátu či pohľadov svadobných hostí, či pod nežnými dotykmi  manžela... Pozrite si video nižšie a uvidíte, že holenie tela nie je nič nezvyčajné...



Obyčajnou žiletkou?

Keďže pleť na tvári je jemná a je veľmi dôležité, aby ste vedeli kopírovať jej línie, bežnou žiletkou alebo strojčekom, ktorý používate na holenie nôh, to určite neskúšajte.

Pomôžu vám menšie žiletky s ochrannými lamelami, ktoré sú špeciálne určené na holenie tvárových partií. My sme hľadali a hľadali, no v ponuke slovenských e-shopov či kamenných obchodov sme špeciálne pomôcky alebo sety na holenie tváre pre ženy nenašli. Iné to už bolo v prípade zahraničných e-shopov, kde sme našli pestrú ponuku. Stačí zadať do vyhľadávania heslo "facial razor".

holenie_tvare_ziletky


S gélom či bez?

Závisí od vás, či použijete gél alebo sa zaobídete bez neho. Dámske gély na holenie nôh, podpazušia či oblasti bikín, ktoré sú bežne dostupné v kamenných obchodoch, sa o holení tváre nezmieňujú. 
My v redakcii sme viaceré dostupné gély vyskúšali a nezaznamenali sme žiadnu alergickú reakciu ani podráždenie, práve naopak, gély splnili svoju úlohu. Je však pravda, že na holenie tváre by sme si predstavovali menej parfumované prípravky. 
Blogerka Michelle vo videu nižšie radí odstraňovať si chĺpky len tak, suchou žiletkou. Ak vám to nevyhovuje, máte ešte možnosť siahnuť do kozmetickej výbavy vášho partnera a požičať si jeho prípravky na holenie. 


Tak čo myslíte, dámy, stanete sa po prečítaní tohto článku aj vy nadšenou propagátorkou holenia tváre?











Foto:
nevesta.sk
Video:
YouTube
eva | 16.8.2016, 10:00