Ruža: kráľovná svadobných kvetov

Ruža je symbolom, ktorý má svoje korene v antickom mýte o smrti Adonisa, milenca Afrodity. Z jeho krvi vyrástli prvé červené ruže. A tieto sa stali symbolom znovuzrodenia a lásky. Básnici ruže považujú za metaforu krásy, vášne a emócií. Darovať niekomu ružu je totiž krásnym prejavom vnútorného citu. Aj preto patria medzi najobľúbenejšie svadobné kvety nielen vo svadobnej kytici, ale aj vo výzdobe, v doplnkoch nevesty či družičiek a zdobia aj svadobné torty. Trochu viac o ružiach nám priblížila floristka Magdaléna z Flover.sk
dievcatko_ruza_titulka


Svadobné kytice z ruží

Svadobná kytica je dôležitou ozdobou nevesty. Veľmi často býva farebne zladená so svadobnými doplnkami a výzdobou. Ruža je jemným a elegantným kvetom, a nevesta ju môže kombinovať s rôznymi kvetmi. A aké aranžmány sú vo výzdobe z ruží v súčasnosti trendové? "Veľmi moderná je nedbalosť anglických záhrad, predovšetkým termín napovedá o odrodách anglických ruží všetkých druhov a kombinácií. Kombinujú sa všetky odtiene, prirodzene, ako ich nachádzame v ich prostredí, kde rastú. Trendy sú aranžmány vo všetkej uvoľnenosti na nožičke. Vo Flover milujeme priznanú zeleň listov ruží a kombinácie ruží so zeleňou. Krásne vyzerajú odrody eukalyptov v studených odtieňoch s odrodou David Austin Juliet," tvrdí floristka. Samozrejme, treba si vytvoriť predstavu o farbe a tvare kytice. Ruže môžu byť súčasťou okrúhlych, previsnutých, ale aj nápadito extravagantných kytíc. Dnes existuje nespočetné množstvo farebných i vzorových prevedení ruží, pričom s výberom a štýlom svadobnej kytice vám môžu pomôcť práve profesionálni floristi.

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Floristka Magdaléna sa s nami podelila aj o trendy v kombináciách ruží. "Ruže samy o sebe vyzerajú najlepšie v kombinácií rôznych odrôd a tvarov, farieb. Overenou kombináciou vo Flover sú vybrané odrody ruží v kombinácií s hortenziami, orchideami a tulipánmi. Milujeme ruže odrody Vuvuzela v kombinácii s odrodami Coral pri pivóniách."

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží



Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

vlnkafoto_eva-a-rasto_18

Svadobnú kytičku nevesty Evky zdobia aj ruže. Evka zvolila veľmi elegantný a sofistikovaný look s dôrazom na purpurové doplnky. Svadobný deň Evky & Rasťa si určite musíte pozrieť tu.


Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží

Svadobné kytice z ruží


Ruže vo vlasoch nevesty

vlnkafoto_eva-a-rasto_21

Krásna nevesta Evka s ružou vo vlasoch. Celú svadbu Evky a Rasťa si pozrite tu.


Či už sa rozhodnete pre voľne spustené alebo elegantne vypnuté vlasy, nebojte sa siahnuť po ozdobe z ruží. Môžete ju skombinovať s každým typom účesu a navyše budete vyzerať veľmi romanticky. Floristka Magdaléna z Flower vysvetľuje, že kvety sú počas svadobného dňa a hlavne počas horúcich slnečných dní, prirodzene, unavené. "Kvietky do vlasov páskujeme pre zadržanie prirodzenej vlhkosti. Ruže sa vo vlasoch správajú relatívne dobre a vydržia dlho krásne. Vyzerajú fantasticky aj na fotkách." Zaujímavým vlasovým doplnkom pre nevesty sú venčeky z ruží, ktoré sú veľmi nápadité. Trendové sú aj samostatné ružičky vo vlasoch, živé či umelé, ale aj hrebienky, ktoré si môžete vyrobiť aj samy. Inšpirujte sa!

Svadba: Simona a Erik, Foto: PANAMERA motion pictures
Čo poviete, neveste Simonke˛naozaj veľmi pristal venček z ruží vo vlasoch,že? Viac sa o svadbe Simony a Erika dozviete tu.


Ruže vo vlasoch

Ruže vo vlasoch

Ruže vo vlasoch

Ruže vo vlasoch

Ruže vo vlasoch

Hriebenok do vlasov z ruží

Svadobný účes v tvare ruže

A čo hovoríte na svadobný účes v tvare ruže? Ide o naozaj netradičnú voľbu, no je isté, že v takomto účese budete neprehliadnuteľná nevesta. 


Svadobný účes v tvare ruže

Ruže vo vizáži družičiek

Družičkami bývajú zväčša malé dievčatká alebo mladé slečny, ktoré chcú byť vo svadobný deň pekne ozdobené, aby náležite reprezentovali nevestu. Doplnky majú často zladené s doplnkami nevesty, keďže ju po celý deň sprevádzajú. Je dôležité, aby na jednej strane nezatienili nevestu, no rovnako nemôžu pôsobiť ako sivé myšky. Jemné a elegantné ozdoby z ruží pôsobia sviežo a mlado. Družičky sa môžu rozhodnúť pre pôvabný venček alebo náramok pre družičky s akcentom ruží.

Svadba: Jelka a Raphael, Foto: PANAMERA motion pictures
Družička nevesty Jelky si tiež účes prizdobila venčekom z drobných ružovkastých ruží. Svadbu Jelky a Raphaela nájdete tu.


Družička

Náramky pre družičky

Náramky pre družičky

Svadobné torty s detailmi ruží

V neposlednom rade je dôležité vybrať tvar, štýl a ozdoby svadobnej torty. Kvety sú akousi nevyhnutnosťou na svadobných tortách. Ak sa rozhodnete pre ruže, môžete tortu ladiť do jemných alebo výraznejších odtieňov, je to na vás. Dokonca môžete mať tortu ozdobenú živými kvetmi ruží. Pozrite si niekoľko zaujímavých inšpirácií.

Svadobné torty

Svadobné torty

Svadobné torty

Svadobné torty

Svadobné torty

Svadobné torty


Výzdoba z ruží

vyzdoba_sala_ruza_


vyzdoba_auta_ruza_


Zdroj:
Pinterest, Pixabay
Katarína Mikulcová | 7.8.2017, 14:30