Ivka & Peťo: Keď láska nakoniec porazí priateľstvo...

Osem rokov boli najlepšími kamarátmi, ktorí o sebe vedeli všetko, no celý ten čas zaryto tvrdili, že aj keď si rozumejú, nikdy by sa nedali dokopy. Až prišiel ten prelomový večer… "Uvedomili sme si, že nám je spolu až podozrivo dobre. Potom už išlo všetko rýchlo a hladko. Preskočili sme celú fázu zoznamovania a pochopili sme, že toto je to pravé "orechové". Svadba bola pre nás ďalším prirodzeným krokom po dvoch rokoch vzťahu. Keďže sa v názoroch väčšinou zhodneme, plánovanie aj realizácia svadby bola veselá a pohodová. Samotná svadba bole teda jedna veľká zábava a všetko vyšlo podľa našich predstáv. A to málo čo nevyšlo, sme si jednoducho nevšímali," s úsmevom dodáva sympatická nevesta Ivka.
titulka_upravena

Láska prichádza znenazdajky, často vtedy, keď to najmenej čakáme... Od priateľstva k láske je iba malý krôčik. A na to, že slovo "láska" má v slovenčine len päť písmen, jej hlboký zmysel a dôležitosť v živote človeka z nej robia unikát. Vzťah Ivky a Peťa je príkladom toho, že práve láska medzi dvoma ľuďmi dáva životu skutočnú cenu. 




Svadobný deň Ivky & Peťa



Fotograf: Erik Ďuriš


Dátum svadby: 13. 6. 2015
Miesto svadobného fotenia: Rybárska bašta Dobys, Solčany, Barbell Gym, Topoľčany 
Miesto svadobného obradu: Kostol Nanebovzatia Panny Márie, Topoľčany
Miesto svadobnej oslavy: Rybárska bašta Dobys, Solčany
Svadobné šaty a závoj nevesty: Svadobný salón Laura, Topoľčany
Topánky nevesty: Melissa by Vivienne Westwood
Svadobný oblek ženícha: Krajčírstvo Topoľčany
Vizáž nevesty/mejkap/manikúra: nevesta
Účes: Kaderníctvo Lenka, Veľké Ripňany
Šperky: Mariee design 
Svadobné obrúčky: Laura Gold
Výzdoba: ženích a nevesta (vlastný návrh aj výroba)
Kameraman: KS Studio, Partizánske
Hudobná skupina: Minor, Solčany




ivka-peter-01

ivka-peter-02

ivka-peter-03

ivka-peter-05

ivka-peter-04

ivka-peter-06

ivka-peter-07

ivka-peter-08

ivka-peter-09


Vy ako nevesta máte výrazné okuliare, ku ktorým ste zvolili krásnu vizáž...  ako ste k nej dospeli?
Ja mám v móde rada hravosť a výnimočnosť. Neuspokojila som sa s predstavou klasickej bielej nevesty, preto som sa rozhodla „rozbiť to“ aspoň červenými okuliarmi, ku ktorým som si doladila vizáž, lodičky aj manikúru.


ivka-peter-10

ivka-peter-11

ivka-peter-13

ivka-peter-14

ivka-peter-15

ivka-peter-16

ivka-peter-18

ivka-peter-19

ivka-peter-20

ivka-peter-21 

ivka-peter-31

ivka-peter-32

ivka-peter-33

ivka-peter-34


Ktorý moment počas dňa bol pre Vás ten "naj"? 
„Naj“ bola celá naša svadba, ale to ÁNO pred oltárom neprekoná nič... (úsmev)


ivka-peter-36

ivka-peter-37

ivka-peter-38


Z fotografii pôsobíte, že ste si svadobný deň maximálne užívali a ani jeden z vás vôbec nebol v strese. Je to tak?
Stres sa našej svadby nezúčastnil – nebol pozvaný. (úsmev)


ivka-peter-39

ivka-peter-40

ivka-peter-41

ivka-peter-43

ivka-peter-44


ivka-peter-45

ivka-peter-46

ivka-peter-86


Aká bola organizácia svadby? Venovali ste tomu veľa času alebo ste veci príliš "neriešili"?
Na organizáciu svadby sme si vyhradili jeden večer, kedy sme všetko naplánovali. Výrazne nám pomohlo, že sme mali na väčšinu vecí rovnaký názor. S najdôležitejšími vecami sme začali približne rok vopred – kameraman, fotograf, sála, kostol. Potom sme chvíľu nič neriešili a väčšie prípravy začali 4 mesiace pred svadbou. Keďže sme si výzdobu navrhli i vyrábali sami, vyžadovalo určitý čas všetko pripraviť do finálnej podoby.


ivka-peter-80

ivka-peter-83

ivka-peter-47

ivka-peter-49

ivka-peter-50

ivka-peter-51

ivka-peter-53

ivka-peter-55

ivka-peter-52


Ako si spomínate na priebeh svadobného dňa? 
Plán svadobného dňa bol: žiadny stres, užiť si to naplno, je to náš deň a nič nám ho nepokazí. Plán sme dodržali na 99%. A to 1% boli – rozpadnuté kvety a roztopená hlavná svadobná torta. Vzali sme to však s humorom a celý deň sme si užili naplno a s úsmevom.


ivka-peter-56

ivka-peter-58

ivka-peter-59

ivka-peter-60


ivka_peto


ivka-peter-61

ivka-peter-62

ivka-peter-63

ivka-peter-64

ivka-peter-65

ivka-peter-66

ivka-peter-70


Lokalita, kde bola oslava, vyzerá veľmi zaujímavo, ten večerný pohľad z brehu…
Rybárska bašta Dobys v Solčanoch poskytuje svojim prostredím, lokalitou aj gastronómiou jedinečné miesto pre hostinu aj využitie pre svadobné fotenie. Preto bola pre nás hlavnou a jedinou voľnou. 


ivka-peter-996

ivka-peter-995

ivka-peter-85


Podľa čoho ste si vyberali fotografa? Ako sa Vám s ním na fotení spolupracovalo? Kedy ste fotili portrétne fotky? Kto mal nápady, kde a čo fotiť? 
Fotografa sme vybrali náhodne, resp. podľa fotiek na internete. Erikova tvorba sa nám páčila najviac, tak sme si ho objednali a nikdy sme toto rozhodnutie neoľutovali. Bol veľmi profesionálny, ale aj veľmi priateľský, čo nám pomohlo udržiavať nenútenú a veselú atmosféru počas fotenia. Fotky sme fotili v deň svadby doobeda, ba dokonca sme si stihli posedieť aj na kávičke. Nápady na fotky sme mali vymyslené vopred, niektoré sme dohodli s Erikom a niektoré vznikli „len tak“ v danom momente.


ivka-peter-84

ivka-peter-90

ivka-peter-97

ivka-peter-98


Ste zaujímavé typy – evidentne športovo založení. Erik nám napísal, že sa obaja venujete CrossFitu, a že fotenie nebolo jednoduché, no vám to nevadilo. 
Keďže sa spolu venujeme CrossFitu, tak bola u nás jednoznačná voľba fotenia v „gyme“. Veľmi nám pomohli naši kamaráti, ktorí nadšene prišli na fotenie. Aj vďaka nim a fotografovi bola táto časť fotenia najväčšou zábavou...


ivka-peter-91

“Pamätám sa, keď mi prvýkrát volal Peťo a pýtal sa, či mám voľný termín na ich svadbu. Nezabudol dodať, že chce zaujímavé kreatívne fotky a už vtedy som sa začal tešiť na ich svadbu,” hovorí Erik Ďuriš, fotograf, ktorého si Ivka a Peťo vybrali: “Od rána panovala dobrá nálada na oboch stranách rodín. Hneď som vedel, že to bude skvelá svadba, aj keď z predpovede počasia bolo jasné, že veľmi horúca.”

Erik hovorí, že má rád ľudí, ktorí chcú mať originálne fotky a neuspokoja sa s priemerom: “Samotné gymnastické kúsky, čo predviedol Peťo, boli dosť náročné. Keď si k tomu ešte pridáme, že vonku bolo približne 36 stupňov, tak to veru dalo zabrať. Peťo však povedal, že za dobré fotky to určite stojí.

ivka-peter-99

ivka-peter-993

Autora svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:
Erik Ďuriš - fotografovanie
ivka-peter-992

"Tieto fotky majú podľa mňa jedinečnú atmosféru. Je z nich cítiť pot a námahu, ktorú musí človek vynaloziť na to, aby niečo dokázal. A, samozrejme, lásku, ktorá spája týchto dvoch mladých ľudí. Som veľmi rád, že som mohol byť s nimi v ich veľký deň." hovorí Erik Ďuriš.

ivka-peter-92

ivka-peter-93

ivka-peter-96

ivka-peter-94

ivka-peter-991


Aký ste mali s manželom pocit, keď ste si prvýkrát pozerali hotové svadobné fotografie?
Boli sme nadšení a príjemne nás prekvapilo balenie, v akom Erik dodal fotky aj s bonusom, ktorým boli čokoládové bonbóny naaranžované pri USB kľúči v drevenej krabičke s vygravírovanými iniciálami. 


ivka-peter-994


Ivka a Peťko, do spoločného manželského života vám želáme len láskou a šťastím naplnené dni!



Katarína Mikulcová  | 22.4.2016, 09:30