Svadba Nikoly & Matúša

Romantickú idylu svadby Nikoly a Matúša umocňovalo hlavne prostredie – záhradný stan postavený na krásnej lúke, všade naokolo skvelí ľudia, a samozrejme, výborná zábava, ktorú podčiarkovali veselé rytmy živej hudby. Deň plný očakávaní a splnených prianí.
zalibera_matus_nikol_titulka

Na neveste nás okamžite upútala jej ohnivá hriva a zaujímavý outfit – modré lodičky, kratšie svadobné šaty, žltý lak na nechtoch. Rovnako aj ženích zaujal netradičným modrým oblekom a doplnkami. Tieto akcenty sa teda stali "hlavným pútačom", ktorý podčiarkuje originálnosť a spontánnosť páru.



Svadobný deň Nikoly & Matúša 


Svadobné foto: Marek Zalibera

Dátum svadby: 15. 8. 2015
Miesto svadobného fotenia: Ľubovec, rybník na Chujave, Radatice, Ranč Bajerov, okolie Šariš Parku, Prešov
Miesto svadobného obradu: Kostol Najsvätejšej Trojice, Prešov - Solivar
Miesto svadobnej oslavy: Šariš Park pri Prešove
Svadobné šaty a závoj nevesty: Salón Princess
Topánky nevesty: John Garfield
Účes nevesty: Katarína Chromá, Prešov
Make-up nevesty: Veronika Solárová, Prešov
Manikúra: Anna Onofrejová, ENY nails, Prešov
Svadobný oblek ženícha: Pavanna, Svidník
Svadobné obrúčky: Rubín, Prešov
Hudobná skupina: skupina WENDUGO
Kameraman: GB Video - Ing. Peter Šmeringai, Prešov
Odčepčenie: Folklórny súbor Sedličan


nikolamatus_02


nikolamatus_04

nikolamatus_05

nikolamatus_07

nikolamatus_08

nikolamatus_10

nikolamatus_11

„Matúš mi ešte pred svadbou ukázal svadobné šaty, ktoré by som si mohla objednať, a jeho výber sa mi veľmi páčil. Po prezretí viacerých požičovní v Prešove sa mi nič nehodilo, no nakoniec som si obliekla šaty, ktoré mi sadli ako uliate. Veľmi sa mi páčili a šikovné krajčírky mi ich v požičovni upravili na kratší strih," spomína Nikola.

nikolamatus_12

nikolamatus_13

Ako vraví nevesta: „V jednoduchosti je krása.“ Tohto hesla sa držala aj pri rozhodovaní o účese, ktoré bolo o to ľahšie, keďže vlasy a účesy sú jej profesiou.

nikolamatus_15

nikolamatus_14

nikolamatus_16

nikolamatus_17

nikolamatus_18

nikolamatus_19

nikolamatus_20

nikolamatus_21

Ďalšou originálnou voľbou bol ženíchov modrý oblek a červené ponožky. "Vzhľadom k tomu, že s Matúšom nemáme radi klasiku, zvolili sme netradičné doplnky," dopĺňa Nikola. 

nikolamatus_22

nikolamatus_23

Originálna bola aj svadobná kytica, ktorú si nevesta vyrobila svojpomocne z látkových kvietkov. 

nikolamatus_24

nikolamatus_25

nikolamatus_26

Nikola a Matúš plánovali svadbu vyše roka, pričom ako sami tvrdia, organizácia svadby pre nich nebola až taká náročná. Pozitívom bola skutočnosť, že obaja majú podobný vkus a navzájom si dôverujú. Obrad sa konal v prešovskom kostole a tradičná svadobná „veselica“ v párty stane, ktorý sa nachádza v Šariš Parku pri Prešove.

nikolamatus_30

nikolamatus_32

nikolamatus_33

nikolamatus_34

nikolamatus_35

nikolamatus_36

nikolamatus_38

nikolamatus_39

nikolamatus_40

nikolamatus_42

„Nejedno oko pri vyslovení manželského sľubu neostalo suché," sumarizuje Matúš a zároveň dodáva, že najvýraznejším momentom, ktorý mu utkvel v pamäti, bol prvý pohľad na jeho budúcu manželku

nikolamatus_43

nikolamatus_44

nikolamatus_45

nikolamatus_46

nikolamatus_47

nikolamatus_48

nikolamatus_49

nikolamatus_50

nikolamatus_51

nikolamatus_52

nikolamatus_53

nikolamatus_aa1

nikolamatus_54

nikolamatus_55

nikolamatus_60

nikolamatus_58

nikolamatus_57

"Celú výzdobu sme si robili sami doma. Výzdobu pod stanom sme riešili deň pred svadbou, pričom nám pomáhali naši kamaráti a súrodenci. Matúš s kamarátmi postavili ešte jeden stan, v ktorom sa nachádzalo aj príjemné "gaučové" posedenie slúžiace na relax po tanci," dopĺňa nevesta.

nikolamatus_59

nikolamatus_62

nikolamatus_67

Svadobná oslava sa niesla v príjemnom a veselom duchu. Ako tvrdia manželia, živá hudba v podaní skupiny WENDIGO bol vynikajúcou voľbou, pretože majú energické a akčné rodiny i priateľov, ktorí sa radi zabávajú.

nikolamatus_68

nikolamatus_61

nikolamatus_66

nikolamatus_aa5

Svadobné fotografie sú nádhernou pamiatkou, pretože práve pri nich si nejeden manželský pár po rokoch zaspomína na neopakovateľné momenty svadobného dňa. Nikola a Matúš si vybrali fotografa Mareka Zaliberiho, ktorého tvorbu už dlhšie sledovali. S Marekom sa nám spolupracovalo výborne. Povedali sme mu svoje predstavy a nejaké nápady nám navrhol on sám. Konkrétny výsledok hovorí za všetko. Páčila sa nám jeho zapálenosť pri fotení a fakt, že pre fotku dokázal urobiť naozaj veľa," dodávajú manželia. Fotky vznikli pri vode a v prítomnosti koní, čo podčiarkovalo romantickú svadobnú idylu.

nikolamatus_aa4

nikolamatus_aa6

nikolamatus_78 
"Ich spoločná láska nebolo veľké boom z neznáma, ale poctivo pestovaná a budovaná od mladých čias." hovorí o Matúšovi a Nikole fotograf Marek Zalibera.

nikolamatus_aa2

nikolamatus_75

nikolamatus_74

nikolamatus_aa7

nikolamatus_76


Svadobný fotograf Marek Zalibera nám k postrehom svadobného páru pridal úsmevný zážitok, ktorý im v deň svadby ukradol čas na svadobné portréty: "Svadba sa uskutočnila v auguste, ktorý bol poriadne horúci a musím povedať, že to niekedy fotenie komplikuje. Našťastie, Matúš s Nikolou boli disciplinovaní a fotenie prebiehalo hladko, až na malú komplikáciu s roztrhaným vankúšom. Perie z neho sa nádherne uložilo na ženícha, ktorého to nepotešilo, hlavne keď sme čistením obleku doslovne premrhali čas, ktorý bol určený na portréty. Šťastie aspoň v tom že nevesta mala biele šaty zo saténu  a z nich perie išlo dolu veľmi rýchlo," hovorí Marek a ostatným so smiechom radí: "V budúcnosti takéto “špinavé fotenie” robiť zásadne v iný ako svadobný deň. Bol to môj síce efektný nápad, ale nevhodný v daný okamih."


nikolamatus_77


Autora svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:
marek_zalibera_logo-copy


nikolamatus_aa3

nikolamatus_79

nikolamatus_65

zalibera_matus_nikola

nikolamatus_69

nikolamatus_70

nikolamatus_71

nikolamatus_03


Nikolka a Matúš, želáme vám do spoločného života iba láskou naplnené dni!


Katarína Mikulcová | 8.4.2016, 15:00