Najkrajšie marcové fotografie z Foto dňa podľa Igora Stančíka

Nemusí to byť krása nevesty alebo perfektne pripravená scéna, ktorá urobí z fotografie takú, že si ju naozaj zapamätáte. Sila okamihu, úprimné city alebo neobyčajné lúče svetla môžu byť esenciami, ktoré prispejú k výnimočnému záberu. Týždeň so svadobným fotografom patril Igorovi Stančíkovi, ktorý pre vás svojimi očami vybral spomedzi fotografií z albumov práve tých sedem, ktoré sú niečím zvláštne. Zaujmú aj vás?
foto_tyzdna__4_tyzden_titulka

Ak práve nefotí svadbu, možno práve na operačnej sále dokumentuje náročnú operáciu mozgu, pretože - ako sám hovorí, rád strieda všetky žánre fotografie a zbiera skúsenosti z rozličných situácií a prostredia, aby mohol umelecky aj odborne rásť. Za najdôležitejšiu vlastnosť fotografa považuje vnímavosť. 

O fotografovaní svadieb povedal: "Svadby aj páry sú rôzne, nie každá svadba je super, no ja kladiem najväčší dôraz na to, aby nedominovalo gýčové pozlátko. Aby to celé bolo o tých dvoch, ktorí sú hlavnými postavami."




Týždeň so svadobným fotografom

Igorom Stančíkom


stancik_igorprofil


"K fotografii som sa dostal tak ako veľa iných kolegov - fotil som kvietky, konáriky, včely, neskôr moje deti, potom deti známych... Nikdy som neabsolvoval žiadny kurz a nečítal som žiadnu odbornú literatúru. Iba som fotil, ako som to cítil. Sebavedomie mi dodala účasť na súťaži AMFO 2014, kde som získal čestné uznanie. Síce len v okresnom kole, ale pre fotografa v začiatkoch to bolo veľké povzbudenie. Postupne som sa zoznámil s inými fotografmi, ktorí boli ochotní poskytnúť mi spätnú väzbu. Našťastie, znesiem kritiku, takže ich komentáre padli na úrodnú pôdu. Ostali pri mne do dnešného dňa, vďačím im za veľa a ich podnety si veľmi vážim - Tina Botková, Rudo Baranovič, Katka Grajcaríková, Paľo Melicherčík.

Venujem sa v drvivej väčšine reportážnej fotografii. Pričom striedam všetky žánre – od prednesu detskej poézie, cez svadby až po reportáže z operačnej sály. Skúsenosti z naozaj širokého spektra rôznych priestorov, svetelných podmienok, správania sa ľudí a mnohých ďalších vplyvov, mi umožňujú veľmi rýchlo prispôsobiť sa každej situácii, nájsť podstatu a dostať ju do fotografie. Nepoužívam blesk. 

Pracujem s takým svetlom, aké je k dispozícii – nie je dobré a zlé svetlo, je iba svetlo."


 


Pozrite si najkrajšie marcové Foto dňa s nevesta.sk (4. týždeň), ktoré pre vás vybral 

Igor Stančík



Foto dňa 21.3.2016 - Tibor Bubeník
Autor fotografie: Tibor Bubeník


Foto dňa 22.3.2016 - Miroslava Martiniaková
Autorka fotografie: Miroslava Martiniaková


Foto dňa 23.3.2016 - Attila Tóth
Autor fotografie: Attila Tóth


Foto dňa 24.3.2016 - Katarína Žitňanská
Autorka fotografie: Katarína Žitňanská


Foto dňa 26.3.2016 - Luboš Krahulec
Autor fotografie: Luboš Krahulec



Foto dňa 27.3.2016 - Miroslava Martiniaková
Autorka fotografie: Miroslava Martiniaková


Pečať Foto týždňa s nevesta.sk udeľujeme fotografii Juraja Zsoka


GRATULUJEME!

Foto týždňa 25.3.2016 - Juraj Zsok

Autor víťaznej fotografie: Juraj Zsok 


"Túto fotografiu Juraja Zsoka obdivujem už veľmi dlho. Hrá všetkými farbami západu slnka a nevesta je jednoducho dokonalá. Fotografia vyžaruje pokoj, lásku a nehu. Ak by som bola na mieste nevesty, táto fotografia by vo veľkom formáte zdobila moju spálňu,"  hovorí svadobná fotografka Helena Jankovičová Kováčová o víťaznej fotografii.



Tento týždeň sa Helena sama stane porotkyňou a jej úlohou bude počas nasledujúcich dní vyberať najkrajšie Foto dňa s nevesta.sk!

Môžete sa tešiť na 

"Týždeň s fotografkou Helenou Jankovičovou Kováčovou"


lucka_richard_foto_helena_jankovic_kovac_titulka
(Svadobný pár Lucia a Richard na fotografii Heleny Jankovičovej Kováčovej)






Možno to ešte neviete, ale ak ste svadobný fotograf alebo fotografka, 

Foto dňa s nevesta.sk je tu aj pre vás! 


Ak prihlásite svoje fotografie do Foto dňa s nevesta.sk 
a
vašu fotografiu oceníme, 
môžete získať aj fotoknihu od 

PARTNERA FOTO DŇA S NEVESTA.SK

jstudio_logo_200



Všetko o Foto dňa s nevesta.sk sa dozviete tu.

Chcete mať publikované foto v Časopise Nevesta?

eva | 27.3.2016, 20:30