Svadobný deň Evky & Rasťa

Len ONA, jednoduché SVADOBNÉ ŠATY a - PURPUROVÁ. To je farba, ktorú sme si všimli na neveste Eve ako prvé na fotografiách, ktoré vyznievajú až puristicky. A práve svadobné fotografie Evky a Rasťa z dielne Vlnka Foto sa nám zapáčili natoľko, že sme spolu s nevestou museli nazrieť do záklisia jej svadby.
vlnkafoto_eva_a_rasto_titulka


vlnkafoto_eva-a-rasto_14

Svadba Evky a Rasťa

Svadobné fotografie: VlnkaFoto


Dátum svadby: 30. máj 2015
Miesto svadobného fotenia: Kaštieľ Krásna nad Hornádom
Miesto svadobného obradu: Kostol sv. Gorazda, Košice 
Miesto svadobnej oslavyDoubleTree by Hilton Košice
Svadobné šaty: asos.com
Svadobný oblek ženícha: Marks & Spencer
Motýlik: Katikaa
Vizáž nevesty: Kriszta Tatár
Kvetinová čelenka: HogoFogo
Svadobné obrúčky: KAMEA



Nikdy som si samu seba nepredstavovala ako "princezničkovskú" nevestu, chcela som niečo jednoduché, elegantné, ale zároveň trochu netradičné. Skrátka, chcela som vyzerať trochu inak ako väčšina neviest, ktoré som na svadbách videla. Aj samotný závoj, ktorý som si dala len na obrad v kostole bol takým kompromisom, aby som mojej mamine urobila radosť,” hovorí s úsmevom nevesta Evka (vďaka ktorej sme si pri písaní tohto blogu naštudovali všetky oficiálne aj neoficiálne odtiene červenej, fialovej a ružovej :) a ktorá nám s ochotou odpovedala na naše zvedavé “svadobné” otázky:

vlnkafoto_eva-a-rasto_19

vlnkafoto_eva-a-rasto_04

Evka, zaujal nás tvoj styling - výrazný rúž, nechty, kvety vo vlasoch… akcent fialovej vidíme aj na ženíchovi. Ako si vlastne dospela k tomuto vzhľadu, čo ťa inšpirovalo?

Je dosť ťažké zhodnotiť, ako som sa vôbec k môjmu výzoru prepracovala. Samozrejme, ako každá nevesta som hľadala inšpiráciu na mnohých miestach. Prezerala som si obrázky neviest a hľadala prevažne na internete. No a môj výzor bol nakoniec aj výsledkom skvelej práce mojej kaderníčky a vizážistky, ktorej sa podarilo vniesť do môjho celkového výzoru ešte viac cyklámenovej, čo bolo podľa mňa úplne skvelé. Nemala som presnú predstavu, ale určite som vedela, ako vyzerať nechcem. Základ boli šaty, ktoré som si kúpila cez moju obľúbenú internetovú stránku. Vrch šiat mal jemne ružový nádych a preto som sa rozhodla aj ďalej to ladiť do ružova resp. až do cyklamenova. 

Veľmi sa nám páči rovnako ladený motýlik ženícha, ako dvojica vytvárate pekný súlad...

Výzor môjho manžela... tak ten bol "naštastie" :) prevažne tiež v mojich rukách. Jeho požiadavkou bolo, len aby to bolo "čo najjednoduchšie".  No a nakoniec – síce po počiatočnom náznaku nevôle - súhlasil aj s cyklámenovým motýlikom, ktorý si na záver aj pochvaľoval. 

vlnkafoto_eva-a-rasto_03

vlnkafoto_eva-a-rasto_05

vlnkafoto_eva-a-rasto_06

vlnkafoto_eva-a-rasto_08

vlnkafoto_eva-a-rasto_09

vlnkafoto_eva-a-rasto_10


Ako ste obaja vlastne dospeli k rozhodnutiu vziať sa, hmm? :)

Povedala by som, že u nás sa to všetko zbehlo relatívne rýchlo... Vzťah, zásnuby, svadba... avšak o to to bolo pre nás dvoch krajšie a romantickejšie. Moja prvotná predstava o svadbe bola len veľmi malá rodinná oslava s niekoľkými blízkymi priateľmi, avšak nakoniec som bola "prehlasovaná" a skončilo to vo veľkom. 

Mali ste s partnerom nejakú presnú predstavu o tom, aká by vaša svadba mala byť?

Aj napriek tomu, že naša svadba bola klasická veľká rodinná oslava, pokiaľ to len bolo možné, snažili sme sa už pri príprave vyhýbať takým tým klasickým svadbovým klišé. Sústredili sme sa hlavne na to, aby sa hostia cítili príjemne, dobre sa najedli a zabavili a, samozrejme, aby sme sa hlavne zabavili aj my.
Záležitosti, bez ktorých sa svadba vie obísť, tie sme úplne vynechali.

Mne osobne sa veľmi páčia momentálne veľmi moderné handmade svadby odohrávajúce vonku v prírode, niekde pod stanom s trochu vintage atmosférou, ale úprimne povedané sme s manželom nemali v úmysle venovať príprave na svadbu toľko času a energie a ja som tiež nedôverovala počasiu. Svadba podľa nás nemá byť len o dokonalej oslave, ale hlavne o tom, aby sme s našimi rodinami a priateľmi veselo a pokiaľ možno bez stresu oslávili tento veľký deň.

vlnkafoto_eva-a-rasto_07

vlnkafoto_eva-a-rasto_02

vlnkafoto_eva-a-rasto_18


Výber fotografa býva ťažiskový, ale pre svadobné páry zároveň aj dosť ťažký...

Fotografa som si vybrala úplne náhodou. Nevedela som o nikom (teda o nikom, kto by spĺňal moje požiadavky) a tak som len hľadal na internete. Keď som objavila fotografie VlnkaFoto, hneď sa mi zapáčili: Jej fotografie boli krásne, jednoduché, bez náznaku gýču a hlavne veľmi profesionálne. Čo sa týka samotného fotenia, to prebehlo úplne perfektne, bez stresov. 

Kvôli neistote z počasia sme si vybrali interiér a čo sa týka samotného miesta, pomohla nám práve naša pani fotografka, keďže toto miesto sme videli už na jej starších fotografiách. A boli sme maximálne spokojní. Interiér kaštielika mal krásne jednoduché a presvetlené priestory a aj vďaka tomu mali fotografie taký efekt, aký som chcela. Fotografie sa nám neskutočne páčili. Keď sa na ne pozerám, som si istá, že aj o 20 rokov sa mi budú rovnako páčiť a budeme spomínať, akí sme boli pekní. (úsmev)

vlnkafoto_eva-a-rasto_16

vlnkafoto_eva-a-rasto_13

vlnkafoto_eva-a-rasto_21

vlnkafoto_eva-a-rasto_20

vlnkafoto_eva-a-rasto_12

vlnkafoto_eva-a-rasto_26

vlnkafoto_eva-a-rasto_27

vlnkafoto_eva-a-rasto_28

vlnkafoto_eva-a-rasto_25

vlnkafoto_eva-a-rasto_24
vlnka_foto_citat
vlnkafoto_eva-a-rasto_29

vlnkafoto_eva-a-rasto_30

vlnkafoto_eva-a-rasto_31

vlnkafoto_eva-a-rasto_34

vlnkafoto_eva-a-rasto_32

vlnkafoto_eva-a-rasto_41

vlnkafoto_eva-a-rasto_39

vlnkafoto_eva-a-rasto_40

vlnkafoto_eva-a-rasto_43

vlnkafoto_eva-a-rasto_44

vlnkafoto_eva-a-rasto_45

vlnkafoto_eva-a-rasto_46

vlnkafoto_eva-a-rasto_47

vlnkafoto_eva-a-rasto_49

vlnkafoto_eva-a-rasto_50

vlnkafoto_eva-a-rasto_51

vlnkafoto_eva-a-rasto_37

vlnkafoto_eva-a-rasto_52

vlnkafoto_eva-a-rasto_54

vlnkafoto_eva-a-rasto_55

vlnkafoto_eva-a-rasto_56

vlnkafoto_eva-a-rasto_57

vlnkafoto_eva-a-rasto_58

vlnkafoto_eva-a-rasto_59

vlnkafoto_eva-a-rasto_60

vlnkafoto_eva-a-rasto_61


Evka, ako sa vám vydarila svadobná oslava?

Ako som už spomenula, nedôverovala som počasiu a tak sa oslava odohrávala klasicky v hoteli. Musím však povedať, že sme boli maximálne spokojní. Hotel Double Tree by Hilton sa nám v podstate postaral takmer o všetko. Od jedla, (ktoré bolo podľa mňa úplne vynikajúce) a veľmi dobrej obsluhy, nám zabezpečili aj zákusky a svadobnú tortu.


vlnkafoto_eva-a-rasto_23

Cez objektív sledovala tento svadobný pár fotografka Michaela Demočková z ateliéru VlnkaFoto. Aby dopadlo úspešne, fotenie svadby si vždy vyžaduje dôslednú prípravu, preto sme sa Michaely opýtali na jej “profesionálny recept”:


Svadobné fotografie Evky a Rasťa patria k mojim najobľúbenejším za minulú sezónu. Keď sme sa pred svadbou stretli na kávičke, z nášho rozhovoru som pochopila, že na fotkách sa im páči elegancia a jednochudosť a taktiež mi prezradili, že milujú fotky, ktoré majú presvetlené pozadie. Preto som ako miesto fotenia svadobných portrétov navrhla kaštielik v Krásnej nad Hornádom, ktorý bol nedávno zrekonštruovaný do svojej súčasnej podoby. Keď som videla Evku v jej štýlových svadobných šatách, bolo mi jasné, že sme s výberom miesta trafili do čierneho - teda skôr do bieleho (úsmev). Celý kaštieľ je totiž bielučký a svetlý a Evkine výrazné tmavoružové doplnky v tomto prostredí doslova zažiarili. Príjemným akcentom bol tiež motýlik ženícha v rovnakej farbe.
Po fotení v hlavnej miestnosti kaštieľa sme využili ešte jeho bočnú časť, kde sa nachádza útulná kaviareň. Popri kávičke sme vybrali z políc zopár kníh, s ktorými dvojica zapózovala, aby sme dodali fotkám trošku humoru.

Ako sa profesionálna svadobná fotografka pripravuje na jednotlivé svadby?

Pred každou svadbou sa snažím zistiť čo najviac o budúcich mladomanželoch, o ich osobnosti a záľubách, aby sme spoločne vybrali na portrétne fotenie miesto, ktoré im skrátka bude sedieť. Vždy starostlivo plánujem a keď mám možnosť, vopred na miesto prídem a premýšľam o kompozíciách, ktoré využijem na jednotlivých záberoch. Často si skicujem, zapisujem nápady... Samozrejme, nie všetko vždy vyjde tak, ako si naplánujem, ale rada chodím na fotenie pripravená.



Autorku svadobných fotografií nájdete v Katalógu firiem

vlnka_foto_logo_blog
eva | 8.3.2016, 11:00