Monika & Richard: Predsvadobné rande

"Od začiatku plánovania svadby som vedela, že najdôležitejší je výber fotografa a kameramana. Môžete mať svadbu akokoľvek významnú, krásnu či jedinečnú - ak vám ju zachytí nie veľmi nadaný fotograf alebo kameraman, celá snaha je potom zbytočná a zmarená. A roky som vedela, koho budem na svojej svadbe ja, ak sa raz vydám!", povedala nám Monika, ktorá si však rok pred svadbou vymyslela ešte jedno fotenie...
monika_richard_blog_titulka

Predsvadobné fotenie má vždy také zvláštne čaro. Mnohé svadobné páry hovoria, že obdobie, odkedy sa spustia svadobné prípravy až po deň D je skvelý čas, ktorý si naplno užívajú. Všetko smeruje k vyšperkovanej svadbe, kde nevesta vyzerá dokonale a ženích je elegantnejší, než inokedy. Preto mať uvoľnené a niekedy aj trochu bláznivé fotky ešte zo slobodných čias je perfektná možnosť, ako zhmotniť radosť z očakávania svadby.



Jeden letný farebný deň pred svadbou

Svadobné foto a video: PANAMERA motion pictures



Monika a Richard si tento deň, zdá sa, užili naozaj dokonale. Obidvaja tak trochu svetobežníci, išli svojej osudovej láske "oproti" - spoznali sa totiž cez jeden internetový portál: "Vôbec by nám vtedy nenapadlo, že náš vzťah v budúcnosti spečatíme tým najkrajším sľubom a stavom manželským", začína Monika rozprávať, ako to všetko začalo a zároveň pokračuje: "Bolo to celé také bláznivé - po dvoch rande som sa za Richardom presťahovala a začali sme spolu žiť v Londýne, kde sme doteraz." 

monika-richard-01

"Zásnuby sme mali na jednom z najkrajších ostrovov, a to na Malte, ale o svadbe sme sa už rozprávali pár mesiacov pred tým. Tou Maltou sme to oficiálne celé spustili a oznámili najbližším priateľom a rodine. Bolo to tak krásne obdobie plánovania, ako sa všetci s nami tešili a nevedeli sa spolu s nami dočakť toho veľkého dňa. 

A poviem vám, ten deň stál naozaj za to!"

monika-richard-02

monika-richard-08

monika-richard-03

A keďže kvalitné svadobné fotografie či video boli pre Moniku a Richarda mimoriadne dôležité, ich voľba bola jasná: "Roky som vedela, koho budem mať, ak sa raz vydám a to úžasných Žitňanských. Kvôli ich voľným termínom sme si zvolili aj náš dátum svadby a to deň pred mojimi 30-tymi narodeninami. Takže som sa vydávala stále ako 20-ročná", smeje sa Monika.  

monika-richard-04

monika-richard-05

monika-richard-11

monika-richard-06

monika-richard-07

monika-richard-09

monika-richard-12

monika-richard-13

My už vieme, že ich svadba bola nádherná, no nepredbiehajme. Zatiaľ sa vypytujeme, kto prišiel s nápadom na túto farebnú smršť:) "Katka z Panamera motion pictures má veľa skvelých nápadov, ktorými pomáha nevestám pri svadbách, aby boli niečim iné, výnimočné... Tak, ako vymyslela fotenie v Čechách na neopozeranom mieste, tak vymyslela fotenie rande s farebným púdrom."


monika-richard-20


"Ten nápad sa mi hneď páčil. Fotili sme rok pred svadbou v lete. Môjmu manželovi sa to prv nepozdávalo, on tak rád hundre nad všetkým, ale potom uznal, že som mala pravdu. V deň fotenia a natáčania si to užíval možno viac ako ja. Bola to veľká sranda, dalo by sa to prirovnať k farebnej guľovačke." smeje sa Monika.


monika-richard-21

monika-richard-22

monika-richard-23

monika-richard-24

monika-richard-25

monika-richard-27

monika-richard-28

monika-richard-29

monika-richard-30

monika-richard-31

monika-richard-32

monika-richard-33

monika-richard-34

monika-richard-36

monika-richard-35

monika-richard-37

monika-richard-38

Autorku svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:

panamera_logoblog


monika-richard-39

monika-richard-40

Na toto fotenie sme sa opýtali aj samotnej fotografky, Kataríny Žitňanskej z Panamera motion pictures: "Možno tým, že Monika a Richard žijú vo veľkom svete, mi obidvaja pripadali takí viac "free", prístupní na všetko. Farby ako tému sme tu už mali, ale tieto prachové ešte nie a tak, keď sme sa bavili o rande, zo srandy som spomenula túto možnosť a - zaujalo ich to." Vieme, že Richardovi sa spočiatku do toho veľmi nechcelo, no chcel svojej polovičke urobiť radosť, tak nakoniec súhlasil: "A ako to už chodí, mužom sa do fotenia nikdy veľmi nechce, ale Richarda to chytilo teda riadne, bláznil sa viac ako Monika, oči mu žiarili šťastím len preto, že ju mohol riadne ušpiniť. A či sme sa pritom ušpinili aj my? No, trošku hej, ale nebolo to nič tragické. Celé to bola riadna sranda a úlet," dodáva so smiechom skúsená svadobná fotografka, ktorej sa na záver pýtame na to, čo by odkázala svadobným párom, ktoré uvažujú o predsvadobnom fotení:

Určite do toho choďte, okrem zábavy a, samozrejme, krásnych fotiek budete mať možnosť lepšie sa spoznať a trošku sa oťukať pred objektívom. V deň "D" už budete mať pocit, že sa s fotografom poznáte roky", usmieva sa Katka Žitňanská.


A my v redakcii už vieme, že svadbobný obrad bol v ohrození a bolo treba vymyslieť naozaj netradičný úplatok, aby mohla nevesta kráčať k oltáru... 



monika-richard-94

Svadobný deň Moniky a Richarda už čoskoro!

eva | 22.2.2016, 11:30