Papilio: Kolekcia Swan Princess

Jemná, éterická, tajomná. A uhrančivo krásna. Taká je kolekcia Papilio Swan princess, inšpirovaná známym Vrubeľovým obrazom. Labutia princezná, odchádzajúc, sa ešte otočí, aby venovala pohľad svojmu obdivovateľovi...
papilio_titl
Určite to boli aj svetové módne móla a prestížni svadobní návrhári, ktorými sa autorka kolekcie inšpirovala, no jej hlavnou múzou, na ktorú sa odvoláva, je labutia princezná ruského maliara Michaila Vrubeľa.
 

Kolekcia sa hrá s rôznymi strihmi, aby ulahodili každému typu postavy. Boli použité kvalitné materiály, satén, krajka, šifón, taft a tyl. Na šatách badáme zaujímavé detaily, ozdobné aplikácie, množstvo korálikov, ozdobných perličiek, bohaté výšivky. Romanticky pôsobia mašle či gombičky, ktoré sú z obyčajnej účelnosti povýšené na jemný ozdobný prvok. Všimli sme si v poslednej dobe tak obľúbené vrecká na sukni, ktoré sa objavujú aj v ďalších svadobných kolekciách svetových značiek.  Z farebnosti je jasné, že snehobiela farba je v úzadí a k slovu sa dostávajú jej trochu zaujímavejšie príbuzné: krémová biela, ivory, champagne, béžová, zlatistá či ružovkastá a na jednom modeli aj červená.




Papilio: Kolekcia svadobných šiat 2016 Swan Princess 

papilio_don2

papilio_don


papilio_alena_goretskaya_portrait"Pôvabná labutia princezná zhmotňuje fantastické a lyrické predstavy o ženskej kráse. Ľahkosť,  premenlivosť, nevinnosť, no zároveň aj múdrosť a obrovská sila cárovnej - toto všetko je ukryté v novej svadobnej kolekcii Papilio. Nové obrazy pre skúseného pozorovateľa. Tak ako maliar, vytvorila som obrazy, ktoré ožili," povedala nám bieloruská návrhárka Alena Goretskaya, autorka celej kolekcie, a na záver dodáva: "Dúfam, že sa vám bude páčiť!"

Na modelkách, oblečených v svadobných róbach, vidíme aj iné prvky z obrazu. Namiesto závoja či korunky ich hlavu zdobí moderná verzia tzv. kokošníka, slávnej a tradičnej pokrývky hlavy, ktorá neodmysliteľne patrí k ruskej kultúre a ktorý sa nosil aj na ruskom cárskom dvore. Ozdobnosť a "výpravnosť" kokošníka dávala najavo majetnosť a príslušnosť k spoločenskej vrstve. Niektoré vzácne a drahé kusy sa starostlivo opatrovali po celé generácie, aby ich mohli nosiť dcéry, vnučky či pravnučky. Neveste aj tu dodávajú majestátnosť a a vznešenosť kňažnej. Aj účesy vytvárajú dojem návratu k starým časom - vlasy si totiž ruské devy ukrývali pod kokošník hladko začesané a zapletené do vrkôčikov. Takýto jemný a čistý look, spolu s takmer nahým líčením, ktorý maximálne nechá vyniknúť črtám tváre, perfektne dotvára celkový dojem dokonalosti a čistoty. Značku Papilio zatiaľ v svadobných salónoch na Slovensku nenájdeme, no predpokladáme, že je to len otázka času.


papilio_biwa

papilio_irtysh

papilio_amazon

papilio_amu_darya

papilio_amur

papilio_arkansas

papilio_premiumganges

papilio_venta

papilio_yeniseibolero2

papilio_yeniseibolero

papilio_vostok

papilio_volga

papilio_volga2

papilio_urmia2

papilio_urmia

papilio_thames2

papilio_thames

papilio_seine2

papilio_seine

papilio_onega

papilio_ob

papilio_missouri

papilio_loire

papilio_lab_rhine

papilio_erie

papilio_dnepr

Foto: Papilio
eva | 21.2.2016, 22:00