Ezra Santos: Svadobné šaty kolekcia Maria Clara

Ezra Santos sa narodil v meste Manila na Filipínach. Tento mimoriadne talentovaný a nadaný dizajnér sa zamiloval do módy už ako malý chlapec, inšpirovaný rozprávkami a klasickými filmami zo 40. rokov. Dnes však svoju tvorbu prezentuje v jednom z hlavných miest módy. V Dubaji
e_santo_1.jpg
Kolekcia Maria Clara je inšpirovaná práve Manilou v rokoch 1930 a krásou starých čias ako aj dňami Španielskej okupácie, ktoré mali veľký vplyv na filipínsku módu. Dramatické spracovanie a klasický príbeh boli jedným z hlavných bodov tejto krásnej tvorby.

e_santos_2.jpg

e_santos_3.jpg

Šaty sú vytvorené z organických tkanín, jedným z nich je aj ananásové vlákno zmiešané s hodvábom. Tento prírodný materiál použil Ezra vo svojej kolekcii po prvýkrát a tým zdôraznil prácu dávnych čias, pretože práve tá reprezentuje Filipíny. Kreatívne spracovanie materiálu doplnili pôvabné pastelové farby ako ružová, jemne krémová, žltá, ale i červená. Taktiež použil nádherné výšivky, vrstvené čipkové zdobenia a laserové spracovanie látky, čím dodal šatám ešte viac pompéznosti.

e_santos_4.jpg
 
e_santos_5.jpg

e_santos_6.jpg

e_santos_7.jpg

e_santos_8.jpg

Tieto nádherné skvosty sú ukážkou precíznej ručnej práce s čo najmenším používaním strojovej výroby. Akékoľvek z týchto šiat zaberú štyri mesiace práce a tvorí ich viac ako tridsať ľudí. Kolekcia bola prezentovaná v Dubaji na Fashion Forward 11. apríla 2015, kde zožala mimoriadny úspech. 


Foto: facebook.com/ezrafashiondesign, facebook.com/FashionForwardME, jefanog.com
Michaela  | 27.4.2015, 11:00