Elie Saab kolekcia jar/leto 2015: Bejrútsky sen

Inšpiráciou k vytvoreniu módnej kolekcie nemusí byť len láska, sen či príroda. Elie Saab stavil na spomienky z domova - milovaného Bejrútu. Svieža kolekcia, plná elegantných modelov a nápaditých doplnkov, dýcha noblesou. Ako to už pri modeloch s označením Haute Couture býva, luxusné materiály a kvalitné spracovanie sú samozrejmosťou.
titulnasaab
Duch Bejrútu ožil v kolekcii na jar/leto 2015 v Paríži. Vychutnajte si jednoduché a zároveň dych vyrážajúce modely, ktoré by si nejedna z nás obliekla na vlastnú svadbu. 
Glamour z éry 60. rokov - flitre, jemné priesvitné materiály, volániky aj perie. Šaty inšpirované detstvom slávneho návrhára. Kvetinový vzor na šatách pochádza z osobných spomienok, ktoré mu utkveli v pamäti. Vzor tulipánov nosila na šatách jeho matka. 

eliesaab

Jemné pudrové odtiene podčiarkujú ženskosť. Návrhy dopĺňali jednoduché účesy, ako inak, v retro štýle.
 
eliesaab

Kvetinové vzory s 3D aplikáciami sú samy o sebe výrazným prvkom. Elie Saab ich nechal vyniknúť a strih šiat bol v tomto prípade absolútne nerušivý. Padavá sukňa s nadýchaným efektom a teplé farby pôsobia romanticky, nemyslíte?

eliesaab

Sexy a noblesné: Kombinácia lesklého materiálu a peria, utlmená neutrálnou sivou farbou. To celé podčiarknuté sexy výstrihom. Ak sa túžite stať elegantnou kráskou, inšpirujte sa práve týmto odvážnym modelom.  

eliesaab
eliesaab

Jemné detaily: Priesvitná čipka akoby obopínala telo nositeľky, no jemná látka zakrýva to, čo má ostať ukryté. Rafinovane ženské, doplnené o výrazné doplnky v rovnakej farbe. Všimnite si odvážny rozparok - napriek tomu, že šaty na prvý pohľad pôsobia nežne, sú zmyselné vďaka detailom. 

eliesaab
eliesaab
eliesaab
eliesaab

Triumf na záver: Za vrchol kolekcie môžeme pasovať honosné svadobné šaty s dlhou vlečkou. Okúzľujúce strihovým riešením, vrstvením aj nezvyčajnou farbou. Jemný závoj splývajúci so šatami a trblietajúca aplikácia zaujme na prvý pohľad.

eliesaab
eliesaab
eliesaab
Kolekciu z dielne Elie Saab môžeme definovať ako romantickú a zmyselnú zároveň. Priniesla klasické línie, ktoré boli "vyšperkované" pomocou precíznych detailov. Prišli ste si na svoje? 



Foto: SITA/AP
Zdroj: eliesaab.com
Nina M. | 4.2.2015, 15:00