Marchesa: Kolekcia svadobných šiat jar 2015

Luxusná odevná značka, založená v roku 2004 dvoma bristkými dizajnérkami, Georginou Chapmanovou a Keren Craigovou, MARCHESA, je symbolom ženskosti, rafinovanosti, luxusu. Sandra Bullock, ktorá si šaty tejto značky obliekla na svoj triumf na odovzdávaní Oscarov v roku 2010 o nich povedala, že mať na sebe tie šaty bolo príležitosťou, aká sa vyskytne len raz za život.
marchesa_titl
Každý módny dizajnér vie, že ak v jeho šatách vkročí nádherná a známa herečka či iná celebrita na červený koberec, úspech je takmer zaručený, pretože názov značky "oných" slávnych šiat sa šíri neuveriteľne rýchlo. Ani Marchesa nie je výnimkou. Tieto luxusné a naozaj drahé šaty si obliekli známe herečky a speváčky ako Penélope Cruz, Blake Lively, Jennifer Lopez, Kate Hudson, Cameron Diaz, Selena Gomez, Halle Berry, Rihanna, Eva Longoria, Taylor Swift, Miley Cyrus, Emma Watson, Olivia Wilde, Kristen Stewart, Nikki Reed a ďalšie. Objavili sa aj na obálke časopisu Vogue, známeho septembrového vydania v roku 2009. Ako svadobné si ich zvolila Nicole Richie, ktorá sa vydávala za Joela Maddena v roku 2010.

Ako sme už spomínali v úvode, Marchesa si nemohla na svoje promo pri odovzdávaní Oscarov vybrať lepšie: Sandra Bullock v ten večer vďaka zlatistým šatám naozaj hviezdila. Veď posúďte sami:
marchesa_2015_bullock_sandra2
(Sandra Bullock v šatách Marchesa. Sandra zvolila nádherný prirodzený look - jemné líčenie s výraznejšími perami. Zvolila len minimum šperkov, pretože práve šaty sú zdobené  prekrásnou výšivkou v štýle vintage a samé sú tak ozdobou. Celá vizáž tak pôsobila dokonale. 
Krásna žena v krásnych šatách.)

marchesa_2015_bullock_sandra

marchesa_2015_bullock_sandra1
(Sandra Bullock v šatách Marchesa na odovzdávaní Oscarov po prevzatí ceny za najlepšiu herečku v roku 2010)

Marchesa je v súčasnosti už známou a prestížnou odevnou značkou, ktorá nesie meno po jednej z najškandalóznejších ale určite aj najvýraznejších žien svojej doby, markíze Luise Casati. Pre obe zakladateľky značky Marchesa je táto excentrická a extravagantná módna ikona a vo svojich časoch aj najbohatšia talianska dedička obrovskou inšpiráciou a múzou. Markíza sa obliekala a žila podľa hesla "Chcem byť živým umeleckým dielom." Modely z kolekcie Haute couture sú prepracované, vynikajú svojimi výšivkami a nádhernými látkami. Od svojho vzniku uviedli dve mladé dizajnérky na trh postupne okrem svojej hlavnej vlajkovej lode s názvom MARCHESA aj svoju ďalšiu, Notte by Marchesa, nasledovala kolekciu kabeliek, svadobných šiat a v spolupráci s firmou Lenox navrhli dokonca aj jedálenský servis. Naposledy uzrel svetlo sveta aj nový parfum.

Kolekcia svadobných šiat, ktorú vám predstavujeme, je presne taká, aká by mala byť - prináša odvážne a extravagantné kúsky, ale aj čistú klasiku, ozvláštnenú však originálnym rukopisom autoriek. Je zrejmý dôraz na kvalitu látok a záľuba v krajkách a výšivkách. Pokiaľ sa ako nevesta chcete obliecť do niektorých šiat tejto značky, v známom e-shope Net-a-porter sa ich cena pohybuje okolo 4.000 Eur za krátke šaty a pri dlhej róbe zaplatíte minimálne 7.000 Eur. 

MARCHESA, kolekcia svadobných šiat pre jar 2015

marchesa_2015_1
...

marchesa_2015_15
...

marchesa_2015_5
...

marchesa_2015_19
...

marchesa_2015_2
...

Malý vtipný detail, ktorý sa objavuje aj na šatách ďalších známych značiek: 

vrecká na bokoch svadobnej sukne:

marchesa_2015_16

...


marchesa_2015_10
...

marchesa_2015_11
...

marchesa_2015_14
...

Nádherná svadobná róba - škoda, že nám módny dom nedoprial 

pohľad na šaty zozadu, kde je tyl na sukni efektne nariasený...

marchesa_2015_20
...

Tento model je veľmi zradný, pretože napriek  tomu, 
že vyzerá nádherne a zdanlivo ním nemôžete nič pokaziť, 
opak je pravdou. Tieto šaty si môže dovoliť len žena 
s dokonalou postavou a ladnými krivkami. 
Ó, a aby sme nezabudli, nechodí sa v ňom práve najľahšie...
marchesa_2015_4
...

Ak by sme mali hlasovať, ktoré šaty by podľa nás 
zvíťazili v súťaži "najkrajšie šaty tejto kolekcie", 
boli by to práve tieto: stavajú na klasike, 
pritom sú jemné, romantické a prepožičiavajú 
svojej nositeľke neuveriteľnú jemnosť a pôvab:
marchesa_2015_7
...

marchesa_2015_8

Celú kolekciu si môžete prezrieť tu

Zdroje:
Marchesa
Marchesa Notte
Marchesa Wikipedia
Luisa Casati Wikipedia
Sandra Bullock Oscar BEST-DRESSED

Na titulnej foto:
Georgina Chapman a Keren Craig, zakladateľky značky Marchesa, 
zdroj: Marchesa.com

Foto:
SITA
Marchesa
eva | 1.12.2014, 10:00