Emmy Awards 2014 opäť neboli len o oceneniach

Emmy Awards 2014 opäť neboli len o oceneniach.
Ale aj prvotriednych róbach, ktorými na seba pozvaní hostia upriamujú pozornosť fotografov a nasledovne aj celého sveta. Svetoví návrhári sa predbiehajú, aby svojich klientov obliekli do najpozoruhodnejších kúskov a oslovili tak novú klientelu.
amy_5_titulka
Emmy Award je prestížne ocenenie, ktoré je každoročne predávané ako cena za televíznu tvorbu v Spojených štátoch amerických. Spolu s Oscarmi alebo hudobnými Grammy sa tieto ocenenia radia medzi najdôležitejšie udalosti v Amerike vôbec. História udeľovania cien Emmy siaha až do roku 1949. Zaujímavosťou je symbolika ocenenia, ktoré zobrazuje umeleckosť aj vedecké pokroky zároveň v podobe okrídlenej ženy zvierajúcej atóm. 

amy_1

Predstaviteľka seriálovej Skyler White, Anna Gunn, stavila na prirodzenú krásu a spravila dobre. Pravdepodobne predpokladala, že sa stane súčasťou najlepšieho dramatického seriálu s názvom Perníkový tatko, a preto na seba nepotrebovala upriamovať pozornosť aj inými cestami. Ocenená herečka sa obliekla do asymetrického modelu od Jenny Packham, ku ktorému zvolila naozaj krásny a výrazne ženský účes.  
 
amy_2

Vychádzajúca hviezda, naozajstný multitalent, Lena Dunham, ktorá sa venuje herectvu, režírovaniu a mnohým ďalším aktivitám vo svete filmu, si na tohtoročné Emmy zvolila na prvý pohľad do očí bijúcu róbu. Výrazná nariasená sukňa, ktorá sa farebnosťou stupňuje až k odtieňu samotného červeného koberca skôr pripomínala situáciu akoby Lena bola naozaj jeho súčasťou. No pre módnych znalcov a všetkých jej fanúšikov nebol jej výber vôbec prekvapivý. Lena sa vyznačuje osobitým vkusom a treba uznať, že odvaha jej vonkoncom nechýba. Ak by ste chceli podobný kúsok, ktorý sa vo svete nestretol s prílišným pochopením, zavítajte do dielne Giambattista Valli. 
 
amy_3

Čerstvá mladomanželka Kaley Cuoco Sweeting, ktorú mnohí poznáte ako seriálovú Penny z The Big Bang Theory, na koberci prekvapila skôr svojím účesom ako voľbou šiat. Ultra krátke vlasy boli samé o sebe výrazným doplnkom, ktorý sprevádzal jej tylové červené šaty s drobnými aplikáciami od Monique Lhuillier. Kabelka ladila tón v tóne so šatami, šaty vyžarovali dievčenskosť, no na potlesk hodný kráľovnej večera to rozhodne nebolo. 
 
amy_4

Ako každý rok, ani ročník 2014 nebol jednoliatou prehliadkou dlhých alebo krátkych rób. Striedali sa rôzne strihy, typy, materiály. Štyridsaťsedemročná herečka Julia Roberts opať potvrdila, že svojím výzorom ani postavou rozhodne nepatrí do starého železa a svoju ženskosť predviedla v krátkych šatách mierne nad kolená, čím upútala pozornosť na svoje výstavné nohy. Netradičný tmavomodrý model s véčkovým výstrihom a peplum sukňou z dielne Elie Saab nechal vyniknúť jej svetlé blond vlasy a zanechal mladícky vzhľad. 
 
amy_5

Sofia Vergara, známa svojím výberom telo obopínajúcich šiat, stavila na klasiku a nechala tak vyniknúť svoje ja. Úzke šaty od Roberta Cavalliho s holými ramenami vytvorili na Sofii ženami žiadanú figúru presýpacích hodín. Výrazný make-up a rozpustené vlasy spravili z tejto herečky, pôvodom z Kolumbie, ozajstnú femme fatale večera. 
 
amy_6

Priestor fantázii ponechala aj manželka Matthewa McConaugheyho, modelka Camila Alves, ktorá stavila na decentné priliehajúce šaty s asymetrickým vzorom a trblietavým efektom. Svoj výzor doplnila menej výraznými náušnicami a kabelkou tón v tóne s róbou od Zuhaira Murada. Výsledný efekt bol naozaj skvostný.  
 
amy_7

Budúca mamička a snúbenica ukrajinského profesionálneho boxera Wladimira Klitschka, Hayden Panettiere, patrí medzi hrdé ženy, ktoré sa svoje tehotenstvo neboja ukazovať. Na udeľovaní cien Emmy Hayden naozaj žiarila šťastím a úsmevy rozdávala v róbe od Lorena Sarbu. Keby sa na Emmy udeľovala aj cena za najkrajší doplnok, bez pochýb by ním bolo narastajúce bruško tejto herečky, ktorá podľa najnovších informácií očakáva dievčatko. 
 
amy_8

Mladučká herečka Allison Williams, ktorá si spolu s vyššie uvádzanou Lenou Dunham zahrala v Girls, sa na červenom koberci predviedla v naozaj dych berúcich šatách. Nahé ramená, dlhá princeznovská sukňa predelená výraznou žltou stuhou a doplnená čiernou mašľou na vrchu zožali po celom svete úspech ako súčasť uceleného vzhľadu jednej z najkrajšie oblečených celebrít na Emmy 2014. Celkovo sú tieto šaty zaujímavé samé o sebe, a preto by akékoľvek doplnky boli úplne zbytočné až nežiaduce. Allison sa predviedla ako naozajstná znalkyňa a vyslúžila si za to slušné ovácie. Ak by ste si chceli obliecť podobnú róbu, zavítajte k Giambattista Valli.  
 
Foto: SITA/AP
Henrieta | 6.9.2014, 00:00