Prírodná kozmetika: Šetrí pokožku aj peniaze

Ak roky používate chemickú kozmetiku a premýšľate nad zmenou a alternatívnou variantou, nemusíte hneď kupovať drahé bio krémy. Postačí napríklad pár malín, kamenec alebo kokosový olej. Poteší sa aj vaša peňaženka. Pri ich kúpe totiž nemusíte preplatiť za ich masívnu reklamu či pekný obal.
varimesk
Doprajte svojej pokožke oddych od škodlivej chémie, ktorá nielen pomaly ničí pokožku, ale taktiež preniká do krvného obehu, čím pôsobí v našom tele ako jed. Inšpirujte sa mojimi overenými alternatívami.

Kokosový olej ako hydratačný krém


Získava sa lisovaním za studena z kokosových orechov. Stopercentný kokosový olej obsahuje antioxidanty, vďaka čomu posilňuje imunitu pokožky a pomáha pri jej hojení. 
Je ideálny pre suchú a poškodenú pokožku či už na tvári, alebo tele. Ľahko sa vstrebáva, nakoľko tento olej obsahuje tuk, ktorý má podobné zloženie ako tuk v ľudskej pokožke. Účinný je tiež v boji proti rôznym baktériám vírusom a mikróbom. Tento olej navyše obsahuje aj prírodný ochranný faktor, takže ho môžete využiť aj v lete pri opaľovaní. V zime zas chráni pokožku pred chladom a mrazom, preto je vhodný ako krém či balzám na pery.

fitbodyro

Maska, tonikum, píling a lícenka z malín


Maliny obsahujú enzým biotín, ktorý je nevyhnutný pre dobrý stav pokožky. Ak ich rozdrvíte ihneď získate účinnú hydratačnú masku, ktorá pokožku taktiež hĺbkovo čistí a sťahuje póry. Použiť ich môžete aj ako píling.
Tonikum získate z odvaru z malinových listov. Má spevňujúce a sťahujúce účinky.
Recept na lícenku je niečo pre tie tvorivejšie. V mlynčeku na kávu melte tri minúty zmrazené sušené maliny a následne zmiešajte s marantovaným škrobom. Umiestnite do menšej nádobky a prírodná lícenka je hotová.

Kamenec ako deodorand


Tento prírodný krištáľ nepoužívali iba naše babičky, ale už starí Egypťania. Keďže sťahuje póry a potné kanáliky, je možné použiť ho ako deodorant. Po navlhčení s ním stačí prejsť pár krát po pokožke. Ďalšou výhodou tohoto deodorandu oproti klasickému je, že nevytvára fľaky na oblečení. Využiť ho môžete aj pri holení, nakoľko zastavuje krvácanie. Má tiež antibakteriálne účinky, eliminuje baktérie a pachy. 


Je to jednoduché, stačí iba vyskúšať :)


www.reavizaz.sk

Zdroj foto: fitbody.ro, varime.sk
Rea | 27.8.2014, 10:00