Päť tipov pre krásne vlasy

Ak nemusíte, žehličky a fény používajte minimálne. Skúste si napríklad spraviť krásne vlny za pomoci obyčajných vrkočov ktoré si zapletiete z vlhkých vlasov pred spaním. Ráno iba rozpustíte hotové vlny. Veľkosť vĺn určujete veľkosťou vrkočov.
titulka_vlasy

Šampón pre zdravšie vlasy

Ak si aplikujete šampón 2-krát po sebe, budú vaše vlasy pôsobiť zdravšie a uhladenejšie. Dôležitý je aj správny výber šampónu. Každý sme obdarení iným typom vlasov, ktoré vyžadujú individuálnu starostlivosť. Široký sortiment pre všetky typy vlasov, či už jemné, nepoddajné, zničené, alebo riedke nájdete v kaderníckych salónoch alebo e-shopoch. Ich účinnosť je vyššia ako pri drogériových, preto sú určené na profesionálne použitie. Odporúčam značky Chi a Matrix.  

Studená pre lesk

Či už voda, ktorú používate pri umývaní, alebo vzduch pri fúkaní, je najideálnejší v studenej forme. Vlasy vo finále nebudú lietať a rovnako sa ani nebudú ničiť, ako pri fúkaní horúcim vzduchom. Ak potrebujete mať vlasy rýchlo vyfúkané, striedajte teplý vzduch so studeným, dodá vašim vlasom väčší lesk. Pred fúkaním nezabudnite použiť ochranný prípravok na vlasy. Odporúčam Chi Silk infusion nazývaný aj hodváb, ktorý dodá vlasom nielen ochranu, ale aj nádherný lesk.

vlasy_1

Správne česanie 

Aj keď česanie vyzerá ako neškodná záležitosť, tiež môže dať vašim vlasom zabrať. Ak chcete aby vaše vlasy vyzerali čo najzdravšie češte ich vždy zo spodnej časti. Prejdite ich kefou od strednej dĺžky, ak sú dlhé nikdy nie priamo zhora dole tým sa môžu vytvoriť chumáče. Prečešte ich aj pred umývaním , zamedzíte tak problémom počas umývania. Pokiaľ vlasy nejdete fúkať, mokré ich nikdy nečešte. Používajte kvalitnú kefu z kaderníckych salónov, ktorá vlasy netrhá a pekne ich rozčeše. Dôležité je taktiež jej čistenie. Kefou, ktorá má v sebe kopu prachu a starých vlasov, môžete do pokožky zaniesť baktérie či infekciu. Vlasy sa môžu viac mastiť a pokožka hlavy svrbieť. 

Vhodná kombinácia výrobkov

Ak použijete priveľa prípravkov naraz v domnení, že čím viac tým lepšie, robíte chybu. Dôležité je použiť kvalitný šampón špeciálne pre váš typ vlasov, kondicionér, alebo masku, ktoré je vhodné striedať, no za každým aplikovať v primeranom množstve. Na záver ochranu pred žehlením, alebo fúkaním. Ideálne od jednej značky, ktorá sa zložením dopĺňa s každým produktom z danej rady, čím podporuje účinnosť prípravkov.  

Zdravé úpravy

Ak nemusíte, žehličky a fény používajte minimálne. Skúste si napríklad spraviť krásne vlny za pomoci obyčajných vrkočov, ktoré si zapletiete z vlhkých vlasov pred spaním. Ráno iba rozpustíte hotové vlny. Veľkosť vĺn určujete veľkosťou vrkočov. Použiť môžete aj nátačky do vlasov. Pokiaľ chcete, aby vlny dlhšie vydržali, aplikujte do vlhkých vlasov penové tužidlo. Pre rovné objemné vlasy postačí, ak si ich pred spaním uložíte nad hlavu, čiže tak, aby ste neležali na ich koncoch. 

Vďaka týmto tipom môžete mať vlasy neustále ako od kaderníka :) 
www.reavizaz.sk

Zdroje foto: flipinhair.co.uk, trend-statement.org
Rea | 24.7.2014, 10:00