Bannerová reklama: otázky a odpovede

"Kde sa bude zobrazovať môj banner? Na aký dlhý čas mi "vystačí" 10 tisíc videní? Bude môj banner aj na podstránkach? Prečo zobrazenia, chcem kliknutia..." Odpovedáme na niektoré otázky, ktoré nám ohľadom bannerovej reklamy kladiete.
objavujte_svadobny_web

Kde sa bude nachádzať môj banner?

Závisí od vás, či si vyberiete zobrazovanie bannera na hlavnej stránke, alebo na niektorých podstránkach portálu. Radi vám poradíme.

Prečo je banner nastavený na zobrazenia? Chcem, aby bol na počet kliknutí.

Neodporúčame. Aj keď je pre vás určite príjemné sledovať návštevnosť vašich stránok, bannerová reklama nastavená na kliknutia sa vám môže vypomstiť. Úspech alebo neúspech reklamy totiž nezávisí zákonite od priamej návštevy vašich stránok. Dôležité je, že návštevník vníma vašu značku či informáciu, ktorú mu banner sprostredkováva. To je účel reklamy.
(Prečítajte si, prečo odborníci odporúčajú reklamu na zobrazenia.)

Mám na kampaň 100 Eur a chcem, aby sa moja reklama zobrazovala 1 mesiac.

Je to, samozrejme, možné. Vy si objednáte u nás bannerovú reklamu za 100 Eur a my na nevesta.sk nastavíme Vašu bannerovú reklamu tak, aby sa Váš banner zobrazoval budúcim nevestám počas obdobia jedného mesiaca.

Váš banner na portáli nevesta.sk zobrazí tak, aby bol vzhliadnutý minimálne 5 tisíc krát v rôznom čase, aby tak dosiahol najväčšiu možnú účinnosť a vzhliadlo ho čo možno najviac budúcich neviest za Vami objednaný jeden mesiac. V prípade, že sa rozhodnete Vašu bannerovú reklamu plynulo a bez prestávky predĺžiť aj na ďalšie obdobie, za každý ďalší mesiac zaplatíte už len 80 Eur. Teda za každý ďalší mesiac ušetríte až 20% z ceny.

Chcem investovať do reklamy pravidelne, napr. 60 Eur za mesiac.

Áno, je možná aj takáto varianta reklamy na nevesta.sk. V takom prípade si objednáte reklamu na jeden mesiac a minimálny počet zobrazení 3 tisíc krát v rôznom čase tak, aby dosiahol najväčšiu účinnosť a vzhliadlo ho čo možno najviac budúcich neviest za Vami objednaný jeden mesiac. Následne Vám pošleme pred začiatkom každého ďalšieho mesiaca faktúru na ďalšie obdobie a Vaša bannerová reklama bude plynulo a bez prestávky predĺžená aj na ďalšie obdobie jedného mesiaca. Pri takejto forme nepretržitej bannerovej reklamy by sme však odporučili zvýšiť Váš rozpočet na reklamu zo 60 na 80 Eur na mesiac. Je to len nepatrné zvýšenie, ale získate tak možnosť zľavy až 20% z Vašej celkovej reklamnej kampane a počet videní tak zvýšite až o 70% teda počet zobrazení sa zvýši až na minimálne 5 tisíc zobrazení. Teda len za 20 Eur navyše Vás však uvidí až 2 tisíc ďalších možných budúcich neviest. Bližšie o tejto možnosti sa dočítate v predchádzajúcej otázke.

Do bannerovej reklamy investujem 250 Eur, ale chcem sa zobrazovať aj na ďalších podstránkach portálu.

Takáto možnosť je najvhodnejšia forma bannerovej reklamy napríklad pre svadobné salóny či zlatníkov. Budúca nevesta pri prezeraní “Katalógu firiem”, či pri čítaní pútavých článkov o svadobných šatách v záložke “Svadobné šaty” alebo pri prezeraní fotoalbumov cez záložku “Fotoalbumy” alebo aj pri čítaní “BLOGu”, prezeraní si fotografií a hľadaní si svadobného fotografa uvidí Vašu bannerovú reklamu. Je to najúčinnejšia forma, ako osloviť čo možno najväčšie čitateľské publikum a teda zaujať čo možno najviac budúcich neviest. A pokiaľ sa rozhodnete pre pokračovanie vašej kampane, za ďalší mesiac už zaplatíte len 190 Eur, teda ušetríte viac než 60 Eur mesačne.


Chcem banner nastaviť na 10 000 videní. Kde sa bude zobrazovať, aká bude cena a ako dlho bude trvať moja kampaň?

Cena je priamo úmerná počtu videní. (zákl. cena za 1.000 videní je 20 Eur) V našom prípade teda bude cena 200,- Eur. 


Táto možnosť je vhodná predovšetkým pre svadobné salóny, fotografov, svadobné agentúry, hotely a reštaurácie, zlatníkov či svadobné e-shopy. 

Navyše si sami môžete zvoliť dĺžku kampane. Optimálna dĺžka kampane pri počte videní 10.000 je 2 až 3 mesiace. Takto sa bude 10.000 zobrazení bannera zobrazovať 2 či 3 mesiace, podľa Vášho želania. Takáto forma reklamy je vhodná na jednorázovú, finančne však prístupnú formu prezentácie napríklad novej kolekcie svadobných šiat v salóne, či pri začiatku svadobnej sezóny na to, aby sa salón zviditeľniľ a získal tým výhodu oproti konkurencii. 


Budúca nevesta tak môže uvidieť Vašu reklamu napríklad pri prezeraní “Katalógu firiem”, či pri čítaní pútavých článkov o svadobných šatách v záložke “Svadobné šaty” či pri prezeraní fotoalbumov cez záložku “Fotoalbumy” alebo aj pri čítaní “BLOGu”, prezeraní si fotografií a hľadaní si svadobného fotografa uvidí Vašu bannerovú reklamu. Je to už na Vás, kde si zvolíte, aby sa Vám reklama zobrazovala. Je to ďalšia účinná forma reklamy na portáli nevesta.sk, ako osloviť čo možno najväčšie čitateľské („nevestovské“) publikum a to na dlhšie časové obdobie a za optimálnu cenu. 


Chcem bannerovú reklamu na dlhšie obdobie a chcem aj dostať maximálnu zľavu, ako mám postupovať?

Tu si treba uvedomiť, že maximálna výška zľavy je priamo úmerná dĺžke reklamy a celkovému mesačnému rozpočtu, ktorý si chcete na bannerovú reklamu na portáli nevesta.sk vyčleniť a tým získať výhodu oproti konkurencii. Obzvlášť si treba dať záležať na tom, aby ste si zbytočne nenastavili reklamu finančne na nízkej úrovni a nakoniec návratnosť takejto formy reklamy dosiahnete až v dlhodobom horizonte. Nemusíte zrovna minúť stovky eur mesačne za reklamu, optimálne Vám môže stačiť nastaviť si aj rozpočet 100 Eur až 250 Eur mesačne, avšak dĺžku reklamy si určite zvoľte nad 6 mesiacov. Optimálne obdobie je určite nad 12 mesiacov, kedy návratnosť je vysoká. Preto už po pár mesiacoch zistíte, že tieto financie, ktoré ste investovali do reklamných bannerov sa Vám vracajú vo forme nových platiacich zákazníkov, ktorí Vás našli len vďaka dobre cielenej a vhodne nastavenej bannerovej reklame na portáli nevesta.sk Ak si napríklad objednáte bannerovú reklamu za 150 Eur za mesiac a dĺžku kampane 12 mesiacov, platíte prvý mesiac 150 Eur, ale 2. až 12. mesiac už len 100 Eur. Teda dostanete od nás zľavu viac ako 33% a počet potenciálnych budúcich neviest, ktoré majú možnosť uvidieť Vašu reklamu je cez 7.500 každý mesiac, čo je vynikajúce číslo.

eva | 12.6.2014, 10:00